Tulevana yönä se vihdoin alkaa! NFL-kauden avausottelussa nähdään viime kauden pudotuspeliuusinta, kun Denver Broncos saa vieraakseen Baltimore Ravensin. Perinteisesti mestarijoukkue on aloittanut kautensa kotona, mutta nyt Baltimoren baseball joukkue Oriolesin kotiottelun vuoksi Ravens avaa kautensa vieraissa.

06.09.2013 klo 03:30 INVESCO Field at Mile High – Denver, Colorado Nelonen Pro 1 / Viasat

Lähtökohdat otteluun: Itse en henkilökohtaisesti anna preseasonille mitään painoarvoa, vaan vasta tosipelien koittaessa nähdään millä tasolla joukkueet ovat. Mainitaan nyt kuitenkin molempien harjoitusotteluiden saldo: Broncos voitti niukasti Ramsin ja 49ersin, mutta otti 40-10 turpaan Seattlelta sekä 32-24 Arizonalta. Ravens voitti selvästi Buccaneersin, niukasti Falconsin mutta hävisi Panthersille 27-34 ja Ramsille 21-24. Broncos voitti edelliskaudella joukkueiden keskinäisen runkosarjakohtaamisen, mutta pudotuspeliväännössä Ravens oli vahvempi napattuaan dramaattisen jatkoaikavoiton.

Tänään Ravensin osalla on enemmän kysymysmerkkejä: onko klassista mestaruuskrapulaa? Miten uudet miehet asettuvat joukkueeseen? Jatkaako Joe Flacco samalla tasolla, vai oliko viime talven otteet vain suonenveto? Voisiko Flacco jopa mennä eteenpäin? Baltimoressa tähän ainakin luotetaan, sillä QB kiinnitettiin kuuden vuoden ja 120 miljoonan dollarin sopimuksella seuraan.

Seuraa heitä: Broncosin puolella kysymysmerkit lepäävät myös puolustuksessa. Tukimies Von Miller on ensimmäiset kuusi ottelua pelikiellossa liigan päihdesääntöjen rikkomisen takia, joten kuka johtaa denveriläisten peliä? Flacco mursi viime talven pudotuspeleissä Broncosin puolustuksen totaalisesti, joten entäs kun Miller on poissa? Kotijoukkueen hyökkäyksessä suurimman huomion saa Patriotseista täksi kaudeksi Denveriin siirtynyt Wes Welker. Laitahyökkääjä on rikkonut 1000 jaardin rajan viisi kertaa kuutena edelliskautena, miten Welker sopeutuu QB Peyton Manningin kanssa yhteen ja mikä tarkkaan on Welkerin rooli Broncos-paidassa?

Myös Ravensista huomion saa puolustus: miten pärjää uudet miehet Elvis Dumervil ja Arthur Brown? Dumervil siirtyi täksi kaudeksi Baltimoreen nimenomaan Broncosista, joten paluu vanhalle kotistadionille tapahtuu heti avausottelussa! Hyökkäyksessä tulee ehdottomasti seurata Ravensin sisempiä laitahyökkääjiä. Anguan Boldin siirtyi täksi kaudeksi pois seurasta, mutta todellinen katastrofi tapahtui kun Dennis Pitta loukkaantui. Pitta on koko kauden poissa ja heikentää valtavasti Ravensin sisempää laitahyökkäystä.

Ottelun kulmakivet: Millerin poissaolo vaikuttaa huomattavasti kotijoukkueen puolustukseen. Vastaavasti Ravensilta puuttuu nyt Pitta ja Boldin, joka muokkaa Flaccon peliä taatusti. Avausottelussa on oma kihelmöintinsä aina, eikä kotiedulla ole normaalin veroista merkitystä. Broncos lähtee paremman materiaalin puolesta ennakkosuosikkina otteluun, mutta Ravens ei missään nimessä ole aseeton.

Arvio & pelivihje:Kummankin puolustuksessa on kysymysmerkkejä, enkä usko vähämaaliseen otteluun. Ravensin menestyksistä tarjotaan hyviä kertoimia. En usko rajusti muuttuneen kokoonpanon kärsivän normaalin laatuisesta mestaruuskrapulasta.