49ers ei ole voittanut Texansia yli neljään vuoteen – tänään tähän tulee kuitenkin muutos?

San Francisco 49ers – Houston Texans

Sunnuntai-maanantai välinen yö kello 03:30

Candlestick Park – San Francisco, California

Nelonen Pro 2 & Ruutu / Viasat

Lähtökohdat otteluun:

Texans aloitti kauden kahdella voitolla, mutta on sen jälkeen taipunut kahdesti peräkkäin: Seahawksille sekä Ravensille. 49ersilla on myös kaksi tappiota ja kaksi voittoa takana. Joukkue oli aivan sillassa Coltseja sekä Seahawkseja vastaan saaden yhteensä vain 10 pistettä kahdessa ottelussa! Joukkueet ovat kohdanneet viimeisen neljän vuoden aikana kolmasti ja Texans on vienyt kaikki kohtaamiset.

Seuraa heitä:

Kummallakaan ei joukkueella ei pitäisi olla suurempi loukkaantumishuolia. 49ersin hyökkääjä Frank Gore heräsi viime viikolla omalle tasolleen. Texansilta on pakko nostaa esiin linjapuolustaja J.J. Watt: mies on kuin härkä! Watt tulee läpi harmaan kiven ja on todella vahva säkittämään.

Ottelun kulmakivet:

Texans-puolustus on todella vahva Wattin johdolla, mutta 49ersilla on keinot selviytyä tästä. Pelinrakentaja Colin Kaepernick kuuluu aivan sarjan eliittiin ja nopeana pelaajana hän pääsee paremmin Wattin alta pois. Kaepernickin peli perustuu enemmän juoksu- kuin heittopeliin ja pelinrakentaja myös itse juoksee pallon kanssa paljon. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö Kaepernick osaisi heittää: monipuolisuus on 49ers-hyökkäyksen ase. Texans menetti edellisottelussa 20-6 johdon lähinnä Matt Schaubin syötönkatkoihin johtaneiden heittojen vuoksi. Varsinkin toinen syötönkatko johtui täysin Schaubin silkasta idiotismista. Schaub pelaa ajoittain hyvin, mutta murtuu heikkoihin ratkasuihin pallon kanssa liian usein.

Erikoista: Texansin pelinrakentaja Matt Schaub ei ole tällä hetkellä kuuminta huutoa Houstonissa. Fanien varsin yleisen mielipiteen mukaan Schaub on ainoa este Texansin tiellä Super Bowliin. Tästä osoituiksena alta löytyvä video, jossa Texans-fanit polttavat seremoniallisesti Schaubin pelipaidan!

Arvio & pelivihje:

Texansin viime viikon dramaattinen jatkoaikatappio otti varmasti koville. Joukkueen itseluottamus on nyt koetuksella ja tämä yön ottelu on ns. vedenjakajaottelu. 49ers on parempi materiaalin puolesta ja kotonaan selvä suosikki.

[iframe width="420" height="315" src="//www.youtube.com/embed/OQS81Sn8QFw" frameborder="0" allowfullscreen ]