Hyvinkää maksoi loistavalla kertoimella 6,90 itsensä takaisin sunnuntaina - tänään voi yrittää lähes samaa tahkoamalla rahat hyvinkääläisille! Runkosarjan päätöskierroksella jännittävin peli on Kankaanpäässä, jossa KPL taistelee KaMan kanssa joutumisesta putoamiskarsintaan. Muissa otteluissa mitellään sen sijaan kotiedusta pudotuspeleihin ja ennen kaikkea sijojen 7-8 välttämisestä. Noilta sijoilta vastaan tulee Vimpelin Veto tai Sotkamon Jymy pudotuspeleissä, joka tarkoittaa käytännössä automaattista jäämistä välierien ulkopuolelle.

Kitee-Jyväskylä Kiri hävisi sunnuntaina kotonaan Sotkamolle. Tänään Jyväskyläläiset matkaavat nousukuntoisen Kiteen vieraaksi. Alajärvi on vain pisteen päässä, joten Kiri saattaa edelleen tarvita pisteitä välttääkseen viimeisen sijan. Kitee on napsinut viime peleistä upeasti pisteitä ja on kuin ihmeen kaupalla noussut taistelemaan sijasta kuusi, jolla välttäisi Jymyn ja Vedon puolivälierävaiheessa.

Kitee lähtee otteluun kotietu puolellaan ja selvästi vahvemmalla materiaalilla. Kirin massiiviset loukkaantumiset ovat tehneet joukkueesta sarjan heikoimman nipun. Kun Kiteellä on myös panos ottelussa, ei Kiriltä voi paljon odottaa ja kotivoitto näyttää selviöltä. Kirin katastrofaalisen huono sisäpeli pitää juoksut vähissä vierasjoukkueen puolelta, Kiteen juoksumäärä siis käytännössä ratkaisee myös koko ottelun juoksumäärän.

 

Seinäjoki-Sotkamo Seinäjoen Jymy-Jussit taistelivat kotiedusta vielä ennen edellistä kierrosta. Kiteelle kärsityn puhtaan 0-2 tappion jälkeen joukkueella on kuitenkin vaarana jäädä sijoille 7-8, jotka tarkoittavat käytännössä jäämistä välierien ulkopuolelle.

Sotkamo varmisti runkosarjan voiton sunnuntaina 0-2 voitolla Kiristä, joten motivaatiotekijät puoltavat vahvasti kotijoukkuetta. Jos Sotkamo jostain syystä kuitenkin haluaa voittaa ottelun, ei Jymy-Jusseilla tule olemaan sanaa sanottavaan.  

Tässä vaiheessa en näe materiaaliedulla kuitenkaan mitään merkitystä. Uskon Jymyn lepuuttavan miehistöä jo viikonloppuna alkavia pudotuspelejä varten. Jymy pelaa tässä myös ns. omasta pudotuspelivastuksestaan. Häviämällä Jymy-Jusseille Sotkamo saa luultavimmin Kiteen vastaansa ja voitolla taasen Jymy-Jussit. Uskon kainuulaisten ottavan paljon mieluummin toisen Itä-Suomen joukkueen vastaansa, sekä matkustus- että pelillisistä syistä. Näin ollen Seinäjoen voitto alkaa näyttää jo varmalta paperilla. Ikävä kyllä Veikkaus on ottanut pelin pois listoilta, nimenomaan edellä mainittujen motivaatiotekijöiden vuoksi.

 

Alajärvi-Joensuu Joensuulla on vielä kaikki auki ennen viimeistä kierrosta. JoMa koki kotitappion sunnuntaina Hyvinkäälle ja nyt joukkueella on mahdollisuus nousta kotietuun oikeuttaville sijoille, mutta katastrofiskenaariossa päätyä sijoille 7-8. 

Illan kotijoukkue Alajärvi taistelee viimeisellä kierroksella pääsystä pois viimeiseltä sijalta. Kiri on pisteen päässä, joten parhaimmassa tapauksessa Ankkureille riittäisi kaksikin pistettä. 

Joensuulla on selvästi vahvempi materiaali, mutta kotietu tasoittaa reilusti lähtökohtia. JoMa ei ole pystynyt parhaimpaansa viime aikoina ja AA:lla on mahdollisuus yllätykseen.

 

Hyvinkää-Vimpeli Hyvinkää haki sunnuntaina tärkeät pisteet Joensuusta ja lähtee nyt hyvistä asemista viimeiselle kierrokselle. Illan vastustaja Vimpelin Veto on totta kai äärimmäisen kova vastus, mutta kärsii ottelun alla loukkaantumista. Koska Vedolle ottelussa ei ole mitään panosta, saavat puolikuntoiset, Antti Kuusisto sekä Matias Rinta-Aho, tänään varmasti lepopäivän. 

Vaikka Veto on materiaaliltaan Tahkoa vahvempi, tasoittaa motivaatiotekijät sekä kotietu selvästi lähtökohtia. Tahkolle riittää pelkkä piste tästä ottelusta neljännen sijan varmistamiseen. Vimpelin puolella panoksena ei näytä olevan edes tilastojen kärkipaikat. Janne Mäkelä johtaa selvästi lyöjätilastoja ja Sami Haapakoski etenijätilastoa. Henri Puputti vie sen sijaan ylivoimaisesti kärkilyöntitilaston. 

En nyt sitten ihan näe tässä järkeä, että miksi Veikkaus ei ole ottanut Hyvinkään ja Vimpelin peliä pois pelilistoilta, kuten tekivät Seinäjoki-Sotkamo pelille. Päinvastoin Veikkaus junttaa järjettömän kertoimen 6,30 kotivoitolle. Nyt kertoimet ovat laskeneet läpi linjan, mutta ovat edelleen hurjia siihen nähden, ettei toisella joukkueella ole ottelussa mitään panosta.

 

Koskenkorva-Raahe Koskenkorva saa tänään Pattijoen Urheilijat vieraakseen. Molemmilla on vielä ottelussa panosta. Kossulla on minimaaliset mahdollisuudet nousta vielä kotietuun oikeuttaville sijoille, mutta suurempi tavoite on välttää sijat 7-8. PattUlle riittää pelistä yksi piste kotiedun varmistamiseen. 

Kossu on saanut pelinsä ainakin näennäisesti viime aikoina kuntoon ja allekirjoittaneen täytyy alkaa jo suhtautua ilmajokelaisiin täydellä vakavuudella. Materiaali paperilla on todella kova kotijoukkueella, joten palasten loksahtaessa täysin kohdalleen KoU on kova pideltävä. 

Raahe käveli Alajärven yli sunnuntaina kotonaan ja pitää tiukasti kiinni kolmannesta sijasta. Kaksi pistettä varmistaa kolmannen sijan, piste varmistaa kotiedun. Ottelu on kaikilta lähtökohdiltaan ympäripyöreä. Raahe osoitti voitollaan Hyvinkäästä vieraissa, että peli toimii edelleen. KoU sen sijaan on nousukunnossa ja saa myös kotiedun puolelleen.  Jotenkin tämä peli haisee tasapeliltä ja pahasti.

 

Kankaanpää-Kouvola Kankaanpäässä kohtaa sijoilla 9 ja 10 majailevat KaMa sekä Kouvolan Pallonlyöjät. Joukkueilla on eroa sarjassa tasan kaksi pistettä, joten Kankaanpää nousee puhtaalla voitolla ohi kymenlaaksolaisten ja välttää karsinnat. Pistekin riittää Kouvolalle pitämään yhdeksännen sijan.

Ottelun panos pitää varmasti juoksumäärät pieninä, kuten myös molempien huono sisäpeli. KaMa nauttii todella vahvaa kotietua, mutta KPL on ehkä aivan hitusen niskan päällä materiaalin puolesta. Kerroinvertailussa on jostain syystä asetettu Kouvola vieraissakin suosikiksi joka hämmentää allekirjoittanutta.

Kankaanpäähän luottavat voivat lyödä selvän ylikertoimen Veikkaukselta 3,25 kotivoitosta tiskiin, mutta suosikkien metsästäjät paukuttavat undervetoa kehään, kunhan kohde aukeaa peleille!

 

Pelimuoto

Ottelu

  Merkki

Kerroin

1X2

Hyvinkää-Vimpeli

1

5,60 Veikkaus

     moneyline

Hyvinkää-Vimpeli

1

2,80 Veikkaus

       yli/alle

Kankaanpää-Kouvola

alle

?