Falcons on voittanut vain yhden neljästä ottelustaan – tänään on pakkovoiton paikka!

Atlanta Falcons – New York Jets

Maanantai-tiistai välinen yö 03:40

Georgia Dome – Atlanta, Dome

Nelonen Pro 1 & Ruutu / Viasat

Lähtökohdat otteluun:

Falcons on aloittanut kauden alle odotusten voittamalla vain yhden neljästä kamppailusta. Falcons on edelleen pudotuspeleihin kuuluva ryhmä, mutta se vaatii voiton tänään. Jets on raapinut lähinnä puolustuksen ansioista voitot Buccaneersista sekä Billsistä.

Seuraa heitä:

Kotijoukkueen laitahyökkääjä Tony Gonzalez on ilmiömäisen kovassa kunnossa: nopea, vahva ja varma kiinniottaja on pelinrakentaja Matt Ryanin luottopelaaja. Jetsiltä kannattaa tarkkailla puolustuksen linjamiehiä: Damon Harrison ja Sheldon Richardson aiheuttavat vielä harmaita hiuksia Falcons-hyökkäykselle.

Ottelun kulmakivet:

Jets menetti viime viikolla pelin Titansia vastaan, kun joukkue sortui peräti viidesti pallonmenetykseen! Hyökkäyksen linja petti ja pelinrakentaja Geno Smith joutui vaikeuksiin. Silti, pelinrakentajan kaksi syötönkatkoon johtanutta heittoa, olivat luokattomia suorituksia. Jets perustaa hyökkäyksensa heittopeliin ja Smith on siinä ajoittain todella vaarallinen, mutta helpot virheet tappavat pelin liian usein. Falcons tykkää myös edetä heittäen, mutta tänään uskon kotijoukkueen etenevän vain heittäen. Joukkueen juoksuvoimasta on loukkaantumisen vuoksi poissa Steven Jackson. Jetsin kenties paras osa-alue on linjapuolustus, joka tulee antamaan vahvan paineen Falcons-QB Matt Ryanille. Ryanin pitää pystyä nopeampaan peliin, jottei ottelusta synny isännille hankalaa. Ottelu ratkeaa Ryanin ja Falconsin hyökkäyslinjan pelaamiseen. Jos kotijoukkue pääsee paineen alta nopeasti pois, ei heillä ole hätää. Mutta Jets saattaa tehdä ottelun kotijoukkueelle vaikeaksi ja jopa yllättää, jos se pääsee loistavan linjapuolustuksen avulla syötönkatkoihin ja sotkemaan Ryanin heittopelin.

Arvio & pelivihje:

Jets on selvästi isäntiä heikompi ryhmä ja vieraissa selvä altavastaaja. Falconsin on lähes pakko voittaa ottelu, jottei pudotuspelipaikka karkaa liian kauaksi: Falcons -9,5 1,91