Miesten Superpesiksen finaalit avattiin heti voitokkaasti, kun X2 (1,86) sekä X (2,95) osui kiinni! Myös pronssiottelusta saatiin overveto (1,72) helposti kiinni! Onnea Joensuuhun seuran ensimmäisestä SM-mitalista!

Lähtökohdat: Vimpelin Veto yllätti kainuulaiset housut kintuissa ensimmäisellä jaksolla voittaen sen 0-3. Toisella jaksolla kaksi Veto joutui kuitenkin antautumaan läpilyönneille ja supervuorossa Jymy osoitti valtavan voittamisen kokemuksensa raapien Jani Komulaisen puhkaisulla ottelun itselleen 2-1 (0-3, 9-5, 2-0).

Vimpeliltä puuttui avausottelusta Perttu Hautala kolmosvahdin paikalta, mutta häntä tuurasi loistavasti Matias Rinta-Aho, joka torjui vierasjoukkueelle avausjakson voiton. Juha-Matti Jaatinen nostettiin pelaavaan kokoonpanoon etenijäjokeriksi, kun Rinta-Aho jouduttiin nostamaan pelaavaan yhdeksikköön Hautalan tilalle.

Jymyn ainoa muutos toimivaan sisäpelijärjestelmään oli Saku Hakkaraisen tulo etenijäjokeriksi Topi Korhosen tilalle. Nuoren Hakkaraisen jalat liikkuvat todella hyvin, joten tämä ei ole kainuulaisille menetys, pikemminkin jopa vahvistus.

Kulmakivet: Vedon pelinjohtaja Jussi Järvinen sai nyt yhden ottelun alle ja on varmasti viikon analyysin jälkeen paljon valmiimpi kotoisalla Saarikentällä. Syksyn otteluissa usein voittaa parempi ulkopelijoukkue, jonka Veto osoitti ensimmäisellä jaksolla, mutta ei pystynyt samaan toisella. Läpilyöntejä ei missään nimessä saa antaa muutenkin vahvalle Jymyn sisäpelille. Vimpelillä on nyt raivoisa kotiyleisö puolellaan, jonka paineessa vieraat joutuvat elämään. Kovimman paineen saavat varmasti nuoret Hakkarainen, Niko Korhonen, Jere Vikström ja Niilo Piiponniemi, mutta myös Vedon vanha pelimies Aki Orava.

Jymy sen sijaan antaa painetta taatusti takakentälle, josta edellisottelussakin tuli ratkaisut ja nimenomaan 2-koppari Teemu Isokedolle. Isoketo on tunnettu hörpyistään, enkä ylläty vaikka jokainen vapaa lyönti olisi kakkosjatkeella tai keskellä takana. Toinen Jymyn pommitus kohde on kolmospuoli ja Matias Rinta-Aho.

Vedon vahvuudet edelleen kaksikossa Sami Haapakoski-Henri Puputti sekä kovassa lyöjäjokerikaksikossa Mikko Rantalahti-Janne Mäkelä. Rantalahti pelasi loistavan ottelun hiukassa onnistuen kolmessa neljästä kotiutusyrityksestään, mutta Mäkelälle jäi rutkasti parannettavaa tilastolla 1/4.

Erikoista: Provosointi kuuluu olennaisesti pesäpallon luonteeseen. Paras esimerkki tästä saatiin edellisen ottelun viime hetkillä (katso video alta). Se ei ole millään lailla kyseenalaistettavaa, miten Jymy tilanteessa toimii - tämä kuuluu mielestäni lajiin. Mutta mitä ihmettä tekee Antti Kuusisto? Miesten superpesisfinaalin supervuoropari menossa Sotkamoa vastaan Hiukan kentällä ja mies ei juokse pesään täysiä – saati että edes hölkän jälkeen syöksyisi!

Arvio: Vimpeli nauttii kotietua, mutta ei näissä otteluissa voi antaa tuolle suurta painoarvoa. Tasapeli on taas lähellä, mutta vähäjuoksuisessa ottelussa toisen jakson mentyä tasan, alenee tasapelin todennäköisyys valtavasti. Jymy on pelottavan vahva supervuoroissa sekä kotiutuslyönneissä, mutta Vedolla on mahdollisuus voittaa tämä ottelu puhtaasti.

Pelivihje: operaattori poistettu älysi heti ensimmäisen ottelun jälkeen pudottaa järkyttää tasapelin kerrointaan. Vimpelin kerroin on edelleen taivaissa ja meidät on pakotettu pelaamaan pohjalaisjoukkuetta! Kihelmöivin tarjous on Vedon voitto 3,50 operaattori poistettumutta 1X 1,52 operaattori poistettu sisältää myös Jymyn voiton supervuorossa ja on luonnollisesti osuvin peli.

Lue myös naisten finaaliennakko ja pelivihje tästä!

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto

VIMPELI

 X

SOTKAMO

1X2 

3,50 operaattori poistettu

2,65 operaattori poistettu

2,90 operaattori poistettu

Moneyline

2,20 operaattori poistettu

 

1,85 operaattori poistettu

Tuplamahdollisuus:

1X: 1,52 operaattori poistettu

12 1,46 operaattori poistettu

 X2 1,32 operaattori poistettu

Toimituksen valinta päivän parhaaksi kohteeksi: 1X 1,52 operaattori poistettu ja Vimpeli 3,50 operaattori poistettu

[iframe width="420" height="315" src="//www.youtube.com/embed/IUhZ7G25G2g" frameborder="0" allowfullscreen ]