Tässä on Urheiluveikkauksen historian ensimmäinen vihjerivi 7-veikkaukseen, joka koostuu tänä viikonloppuna talviurheilusta. Mukana on 100 000 euron bonuspotti.

Miesten 20 km p Tour de Ski

Dario Cologna (22%) repäisi viimeksi minuutin ja 20 sekunnin kaulan pahimpaan kilpakumppaniinsa Petter Northugiin (38%). Norjalainen pyrkii olemaan ensimmäisenä jokaisessa viidessä kirimaalissa ja näin tavoittaa Colognaa. Sveitsiläinen taas pyrkii roikkumaan mahdollisimman lähellä kärkeä, jottei Northug saisi täyttä 15 sekunnin hyötyä jokaista kirimaalia kohti. Tämä suosikkikaksikon kiriminen avaa kilpailun voiton kannalta mahdollisuuksia myös muille, jotka pääsevät keskittymään paremmin etappivoittoon. Näin ollen pelaamme suosikkikaksikon ohi ja otamme peleihin hyvin perinteisellä menestyneet hiihtäjät.

Ranking: Legkov (6%), Rönning (3%), Bauer (9)%, Teichmann (7%), Muu Voittaja (2%), (Cologna), (Northug).

 

Ampumahiihto miesten pika

Tähän kohteeseen pelaamme suosikkitrion Svendsenin, Fourcaden ja Bön kautta. Tämä kolmikko pärjää mainiosti suksella, mikä on elintärkeää pikamatkalla. Rohkeimmat jättävät paljon pelatun Svendsenin kokonaan pois laskuista. Mahdollinen yllättäjä on kovana hiihtomiehenä tunnettu Lars Berger (2%), eikä ruotsalainen C.J Bergman (8%) ole täysin vailla mahdollisuuksia.

Ranking: Fourcade (16%), Bö (11%), Svendsen (28%), (Bergman 8%), (Berger 2%)

PS. Tarjei Bö ei starttaa matkalle, joten varakilpailijoiden perusteella mukaan nousee Emil Svendsen.

PS. PS. Kisaan eivät suursuosikeista startanneet Fourcade, Bö ja Björndalen, joten riville nousi vaihtoehto Muu voittaja. Onneksi.

Naisten 10 km p Tour de Ski

Tähän kohteeseen rastaamme varmaksi Marit Björgenin. Norjalainen on alkuvaikeuksien jälkeen puristanut vahvimman haastajansa Justyna Kowalczkyin rinnalle ja ohi, ollen henkisesti paljon vahvemmassa asemassa. Puolalaista vaivaava polvivamma ei urakkaa helpota, joten uskallamme pelata Björgenin varmaksi prosentein 51%. Norjalainen haluaa repiä tänään eroa huomista loppunousua varten, mikä on viime vuosina osoittautunut hänelle kompastuskiveksi. Kovimmaksi haastajaksi näemme maannaisen Therese Johaugin.

Ranking: Björgen (51%), (Johaug 10%)

 

Yhdistetty

Yhdistetyn kisassa kaksi edellistä kisaa voittanut Ranskan Jason Lamy-Chappuis on kerännyt mielestämme liikaa pelikannatusta (49%). Hän ei ole päässyt sinuiksi Oberstdorfin mäen kanssa, joten hiihto-osuudelle voi tulla liikaa takapakkia. Myös muista tällä kaudella menestyneistä Mario Stecherillä ja Alessandro Pittinillä on ollut pahoja vaikeuksia Oberin ison mäen kanssa. Pelijakauman perusteella tästä on tulossa yksi 7-veikkauksen parhaita pelikohteita!

Frenzel (11%), Gruber (1%), Moan (1%), Muu voittaja (2%)

 

Miesten pujottelu

Marcel Hirscher olisi jopa ideavarma-ainesta erittäin alipelattuna (14%). Nuori itävaltalainen on voittanut kuudesta tämän kauden pujottelusta kaksi, ollen neljästi palkintopallilla. Kaksi kertaa hän on keskeyttänyt. Viimeisin voitto tuli torstaina kun hän kukisti Ivica Kostelicin (24%) kotiyleisönsä edessä Zagrebin iltapujottelussa. Kolmas mahdollinen on saksalainen Felix Neureuther (6%).

Ranking: Hirscher, (Kostelic), (Neureuther)

 

Ampumahiihto naisten yhteislähtö

Naisten yhteislähtökisan maistuvin merkki on venäläinen Olga Zaitseva (9%). Venäläinen on kisan ennakkosuosikeista paras ampuja, mikä korostuu neljän ammunnan kilpailumatkalla. Kovista nimistä mukaan kannattaa mahduttaa Neuner, Domracheva ja Mäkäräinen. Ruotsin Helena Ekholm (3%) on yleensä pärjännyt tällä matkalla, kuten myös Norjan Tora Berger (6%), joten kaksikko kannattaa mahduttaa ainakin isompiin systeemeihin.

Ranking: Zaitseva (9%), Domracheva (18%), Neuner (26%), Mäkäräinen (20%), (Ekholm 3%), (Berger 6%)

 

Ampumahiihto miesten yhteislähtö

Miehissä suosikit ovat samat kuin pikamatkallakin. Hyvää kolmikkoa ei kannata vaihtaa, joten otamme lapulle jälleen kolmikon Svendsen (24%), Fourcade (16%), Bö (15%).

Ranking: Svendsen (24%), Fourcade (16%), Bö (15%).

 

Pieni systeemi:

1: 2,4,8,9,16

2: 1,4,7

3: 2

4: 4,8,11,16

5: 5,9,13

6: 10

7: 1,3,4

540 riviä – hinta 27,00€

 

Iso systeemi:

1: 2,4,8,9,16

2: 1,4,7

3: 2

4: 4,8,11,16

5: 5,9,13

6: 1,3,4,5,6,10

7: 1,3,4

3240 riviä – hinta 162,00€