Miesten Superpesiksessä pelataan tänään viisi kamppailua – paras pelikohde löytyy kuitenkin naisten puolelta!

Alajärvi – Seinäjoki 17.00

Kitrolla pelataan tänään Pohjanmaan paikallinen, kun Seinäjoen Jymy-Jussit saapuu Ankkureiden vieraaksi. Oman lisävärinsä otteluun antaa Ankkuri-kasvatti Tuomas Tallbackan sekä viime kaudella joukkueen avainmiehiin kuuluneen Juha-Matti Matilaisen paluut Kitrolle – nyt vastustajan väreissä.

Alajärvi on otteluun lähdettäessä sarjataulukon viimeisellä sijalla hävittyään Kouvolalle torstaina. Ennakkoluutoton joukkue toki operoi sarjan huonoimmalla materiaalilla, mutta jaksovoittoihin Matti Iivarisen johtamalla ryhmällä on lähes ketä vaan rahkeita. Kouvola- otteluun Ankkurit saivat myös lukkariosastolleen vahvistuksen, kun todella mielenkiintoinen nuori lukkari Janne Heimonen siirtyi joukkueeseen. Ensimmäisessä ottelussa Heimonen jo esitti loistavia otteita, toivottavasti nuori mies jatkaa samaan malliin!

Jymy-Jussit lähtee kamppailuun sarjataulukon kolmossijalta. Paikkaa voidaan pitää upeana suorituksena, sillä nimenomaan alkukaudesta ennakoitiin seinäjokelaisille vaikeata. Pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki on kuitenkin saanut ulkopelin mahtavaan formuun ja pohjalaiset ovat yllättäen päästäneet Vimpelin ja Sotkamon tähtisikermien jälkeen vähiten juoksuja.

Kitrolta mitään ei saa ilmaiseksi, mutta sen verran vahvempi sikermä Jymy-Jusseilla on, että operaattori poistettuin tarjoama yli kahden kerroin vierasvoitosta saa kyllä välittömän betsin!

Hyvinkää – Kouvola 17.00

Hyvinkään Tahko saa tänään vieraaksi sarjan avausvoittonsa torstaina napanneen Kouvolan. Avausvoitosta huolimatta Kouvolan peli ei korulauseita kerää. Itse asiassa ihmettelen edelleenkin, miten Kouvola onnistui voittamaan Alajärven. Kenties Alajärvi ei osannut vain voittaa Kouvolaa? Noh, voitto antoi varmasti virtaa ja itseluottamusta Kymenlaaksolaisille. Se tulee tarpeeseen, sillä itse peli Kouvolalla vieläkin aivan hukassa. Eikä materiaalikaan hyvältä näytä.

Kouvola on päästänyt sarjassa eniten juoksuja ja Hyvinkää tehnyt heti Sotkamon jälkeen eniten - jopa enemmän kuin valtavalla sisäpeliarsenaalilla myllyttävä Vimpeli. Pihkalan lentokentällä on tunnetusti tilaa läpilyönneille ja tänään onkin luvassa todelliset juoksujuhlat! Tahkon kova lyöjäarsenaali pääsee oikein herkuttelemaan virheitä vilisevästä KPL-puolustuksesta ja tulos tullee olemaan ruma.

Lisäarvoa otteluun tuo Kouvolan lyöjäjokeri Sami Joukainen, joka on enää yhden lyödyn päästä maagisesta 1000 lyödyn juoksun rajasta. Kohtelias Hyvinkään porukka lyönee itse ensin noin kuusi juoksua ja antanee tämän jälkeen Joukaisen pokata 1000. lyötynsä sekä kukat ja pystit.

Tulosvetolappuun laitamme siis Hyvinkäälle 16+ ja Joukaiselle 1-3. Pitkävetopuolella ylivoimaisen kotisuosikin voitosta parhainta herkkua tarjoaa operaattori poistettu kotikertoimella 1,42.

Kankaanpää – Raahe 17.00

Kankaanpää lähtee kotiotteluun Raahea vastaan sarjan yhdeksänneltä sijalta. KaMa kuuluu sarjan heikoimpiin joukkueisiin, mutta on ollut ehdottomasti peli-ilmeeltään paras alakastin ryhmistä. Tämä on myös palkittu muun muassa komealla voitolla Sotkamosta ja torstaina ryhmä haki kaksi pistettä Jyväskylästä.

KaMalla on edelleen suuria vaikeuksia nimenomaan pelaajamateriaalissa. Kaikki kyllä pelaavat ja yrittävät, mutta sisäpelissä joukkueella on yksinkertaisesti todella kapea kärki ja ulkopelistä puuttuu kokemus räpsähommista. Takaa tulevat miehet eivät ainakaan vielä ole pystyneet nostamaan sille tasolle, että joukkue voisi joka ottelussa taistella voitosta, vaan pisteitä tulee silloin kun ykköskärki pelaa unelmapeliä.

Pattijoen Urheilijoilla tilanne on lähes sama, vaikkakin kuuden ensimmäisen miehen kärki on selvästi Kankaanpään vastaavaa lujempi. Vuosia yhdessä pelanneet pelimannit osaavat kyllä tehdä tilanteen ja tämän jälkeen saapuu Pertti Mäkelä ja sitten Marko Pelkonen. Taustalta löytyy vielä veljekset Antti ja Matti Korhonen, joista varsinkin nuorempi (Antti) on esittänyt mahtavia otteita ensimmäisellä Superpesis kaudellaan!

Ennakkoarvioissa tämä ottelu kuuluu ehdottomasti sinne vaikeimmin arvioitavien piiriin. Paljon riippuu molempien joukkueiden ykköskärjen päivän vireestä. Jätetään pelaamatta.

Koskenkorva – Jyväskylä 18.00

Koskenkorva saa tänään vieraakseen Jyväskylän Kirin. Kiri aloitti kautensa pirteästi, mutta loukkaantumiset veivät parhaimman terän. Kankaanpäätä vastaan pelatussa kotiottelussa Kirin otteet sen sijaan olivat jo osastolta ”ei kuulu superpesikseen”. Kankaanpää lahjoitti harhaheitoilla tämän illan vierailijoille harhaheitoilla yhden pisteen aloittamalla jonkin sortin satakuntalaisen heittomyllyn. Kirin peli-ilme oli katastrofaalisen apea – joukkueen kapteenin Juho Määttälän loukkaantuminen koko loppukaudeksi lienee liikaa jyväskyläläisille.

Määttälän loukkaantuminen vei joukkueen parhaan ulkopelaajan, mutta samalla myös äärimmäisen tärkeän sisäpelaajan. Kiri-ikoni Pasi Rajala on paikannut Määttälää hyvin numerolla kaksi, mutta on selvää minkälaisen aukon Määttälän poissaolo jättää. Ennen Määttälän (ja lyöjäjokeri Kalle Virolaisen) loukkaantumisia Kiri sai kahteen otteluun 14 juoksua. Nyt juoksuja on syntynyt 17 seuraavaan viiteen otteluun.

Kossun kausi on alkanut ailahtelevaisesti, mutta joukkueen rauhoitettua lukkaritilanne, näyttää joukkue stabiilimmalta. Henri Itävalo pyydettiin takaisin Alajärven lainalta ja Juha Puhtimäki siirrettiin jokeripaitaan auttamaan sisäpeliä. Tuloksena tällä ryhmällä on ollut kahdesta ottelusta viisi pistettä, enkä näe yhtään syytä miksei voittoputki jatkuisi tänään. Kotikertoimet on kuitenkin poljettu niin alas, että itseäni ei aivan kiinnosta. Suosikkien vetäjät voivat kuitenkin napata Koskenkorvan voiton lapulleen.

Kitee – Vimpeli 18.00

Kitee aloitti kauden iloisella peli-ilmeellä, mutta torstaina tuli vettä niskaan ja pahasti. Ensinnäkin henkisesti tärkeän Karjalan Derbyn voitto lipesi Joensuulle ja kotijoukkueen ykkösmiehiin kuuluva Sami Partanen loukkaantui. Partasen poissaolo jättää valtavan aukon KiPan etukentälle ja jännitettäväksi jää, kuka Ekon paikalle hyppää.

Vimpeli on sarjassa toisena kahden pisteen päässä Jymystä ottelun vähemmän pelanneena. Kitee taasen on viimeisessä pudotuspelipaikassa kiinni kahdeksalla pisteellä. Vimpeli on luonnollisesti selvä suosikki tähän otteluun, varsinkin Partasen pudottua kotijoukkueen rosterista.

Pidän Vimpelin sisäpeliä edelleen sarjan parhaana, vaikka ryhmä onkin lyödyissä juoksuissa mitattuna tässä vaiheessa vasta neljäntenä. Joukkueen pelinjohtaja Risto Ojanperä osaa, tahtoo ja vaatii rohkeaa peliä. Veto pystyy pelaamaan sisäpeliään mistä tahansa lyöntijärjestyksen kohdasta, vaikkakin alkukaudella onnistujat ovat löytyneet tutusta kaksikosta Sami Haapakoski-Henri Puputti.

Vimpeli on ottelun suosikki, mutta Kiteen Rantakenttä ei ole helppo paikka pelata. Pitkä on matka Vetolaisilla painaa bussissa pontikkapitäjälle. Sen lisäksi joukkueella on ensi torstaina edessä supersytyttävä kotiottelu Sotkamon Jymyä vastaan, joka on varmasti jo pelaajien mielessä. Näiden teesien kautta pienet suosikin vieraskertoimet ei sytytä – ei peliä.

Miesten Superpesiksen lisäksi tänään käydään kamppailuja myös naisten puolella. Veikkaus tarjoaakin Naisten Superpesiksen puolelta sellaisen överitarjouksen että jalat alta! Rauman Lukko matkaa tänään Kempeleen siniselle laguunille, jossa Jarkko Kokon luotsaama Kempele on ollut koko kauden äärimmäisen vahva. Raumalla on rasitteena eilinen ottelu Vuokattia vastaan. Kaiken lisäksi joukkueen ykköslukkari Marjut Rantanen sai eilen tärskyn käteensä ja hänen pelikuntonsa on arvoitus. Jos Rantasta ei näy kokoonpanoissa, on tähän kohteeseen syytä laittaa puoli omakotitaloa! Jos ei, niin vedetään vaan puolikkaan perhefarmarin verran. Kempeleen suoravoitto 3,45 ja moneyline 2,40 Veikkaukselta kiinni, niin jo näyttää ensi viikko aurinkoisemmalta.

Kierroksen vihjeet päätetään kohteeseen Vuokatti-Turku. Turku taisteli eilen hienosti Kempeleen vieraana, mutta joukkue on ehdottomasti sarjan heikompia. Vuokatti nauttii vahvaa kotietua, josta viimeisimpänä osoituksena toimi kotivoitto Raumasta. operaattori poistettu  1,50 kotivoitosta päättää mukavasti päivän vihjeemme.

 

Kierroksen parhaat pelivalinnat:

Pelimuoto

Ottelu

  Merkki

Kerroin

1X2

Alajärvi - Seinäjoki

2

2,05 operaattori poistettu

1X2

Hyvinkää – Kouvola

1

1,42 operaattori poistettu

1X2

Vuokatti – Turku

1

1,50 operaattori poistettu

1X2

Kempele – Rauma

1

3,45 Veikkaus

Moneyline

Kempele – Rauma

1

2,40 Veikkaus

Toimituksen valinta päivän parhaaksi kohteeksi: Moneyline Kempele 1 2,40 Veikkaus