Viimeinen miesten Superpesiksen kierros ennen Itä-Länsi-taukoa tarjoaa mahtavaa pelattavaa! On suosikkeja, mutta myös yksi maistuva kotiyllättäjä. Monivetoon olen kerännyt vain hyvin minimalistisen rivimäärän, jokainen täyttäköön lapun tuolta pohjalta sen mukaan, miten kuvetta riittää! Ylivoimaisesti paras merkki tällä hetkellä on Joensuu 15+, jota on pelattu vaivaiset 13%.

Sotkamo-Raahe Hiukan kotistadionilla nähtiin eilen todelliset suomalaiset juhlat kun Mårten Boström toi kultaa ja Venla Niemi pronssia Suunnistuksen MM-kisojen sprintistä! Nyt kentällä heiluu reilusti pieniä ihmisiä järjestelemässä paikkoja, jotta Sotkamon Jymy pääsee käyttämään stadionia miesten Superpesiksessä!

Vastaan tänään asettuu Pattijoen Urheilijat, joka majailee sarjataulukossa sarjassa neljäntenä. Raahe kuuluu allekirjoittaneen silmissä kauden yllättäjiin Kouvolaan ohella. Joukkue on ollut mittavista pelaajavaihdoksista huolimatta todella valmis tähän kauteen. Nyt Raahe kulkee kuitenkin kolmen ottelun tappioputkessa hävittyään Seinäjoelle, Joensuulle ja Kouvolalle supervuorossa. Tänään vastus ei ainakaan helpotu.

On surullista sanoa, mutta ottelun juoksumäärä tulee riippumaan aivan siitä, kuinka monta Jymyä kiinnostaa tehdä ja kuinka päästää. Jos Jymy pelaa omalla tasollaan, ei Raahe monta saa. Topi Kosonen Raahen lukkarina pitänee myös Jymyläiset jokseenkin kurissa, joten veikkaan vähäjuoksuista ottelua. On syytä kuitenkin muista, että repsahdusvaara on aina olemassa, kun toinen joukkue on kahta luokkaa parempi.

Jymyn puolella mielenkiintoisin seurattava on Itä-Länsi poisjäännit. Roope Korhonen ja Aki Orava jättävät ensi viikonlopun Itä-Lännet väliin, mutta ovat kuitenkin pelanneet koko ajan. Toki Korhonen pelasi jokerina. Missä kunnossa nämä miehet ovat?

Itse ottelu on silkkaa Jymyn juhlaa, taukokin on tulossa, niin tässä vaiheessa jaksaa vielä puristaa tosissaan! Nämä ovat harvoja otteluita joissa Jymyn kotikertoimesta saa edes jotain irti, joten otetaan heti se vähäinen, 1,25 operaattori poistettu/operaattori poistettu.

 

Kankaanpää-Kitee Kankaanpäässä pelataan todella mielenkiintoinen ottelu KaMan ja KiPan välillä. Kitee on sarjassa yhdeksäntenä kaksi pistettä pudotuspelipaikasta, mutta vain pisteen Kankaanpäätä edellä. Kyseessä on jälleen todellinen kuuden pisteen ottelu.

Kitee joutuu matkaamaan otteluun vajaat 600km bussissa, joten kotietu nostaa paljon Kankaanpään asemia. Materiaalilta Kitee on luokkaa Kankaanpäätä vahvempi, mutta otteet pelikentillä eivät aina ole tätä antaneet ymmärtää. Kitee on ailahdellut niin kauden kuin yksittäisten pelien sisällä.

Odotettavissa on vähäjuoksuinen tiukka mittelö. KaMan peli-ilme on säilynyt koko kauden ajan, eikä tänäänkään pisteiden repiminen olisi mahdottomuus. Kotivoitosta tarjotaan 4,00 operaattori poistettujoka riittää loistavasti peleihin. Tätäkin parempi kohde on alle 13,5 juoksusta tarjottu 2,00 operaattori poistettu.

 

Seinäjoki-Koskenkorva Seinäjoella pelataan tänään Pohjanmaan paikallinen, kun Koskenkorva saapuu vieraaksi Ilkka-areenalle. Pohjanmaan paikallisissa voi tunnetusti käydä mitä vaan, eikä runsasjuoksuiset tasapelit saa ikinä olla yllätys. Tänään kuitenkin lähden ennakoimaan ottelua vähäjuoksuisuuden kautta. Jymy-Jussien ulkopeli on ollut yllättävän kova läpi kauden ja Kossu elää pienimuotoista kriisiaikaa. Koskenkorva on viimeisestä seitsemästä ottelusta kerännyt kolme pistettä ja nekin kaikki sarjan heittopussilta Alajärven Ankkureilta.

Edellisessä keskinäisessä kohtaamisessa Kossu oli toki parempi supervuoron jälkeen, mutta tällä hetkellä näen Jymy-Jussien peli-ilmeen vahvemmaksi.  Seinäjoki pelasi kolme todella kuumaa ja raskasta kamppailu Raahea vastaan, selviten viimeisestä ottelusta voittajana ulos. Tämä nostaa takuulla joukkueen itseluottamusta ja antaa lisävirtaa jatkoon!

Seinäjoen voitosta tarjotaan kerrointa 2,20 operaattori poistettu ja nostetaan se mukaan peleihin.

 

Joensuu-Jyväskylä Joensuun Mehtimäelle saapuu tänään vierailijaksi Jyväskylän Kiri. JoMa kuuluu sarjassa aivan ”omaan kastiinsa”, eli kahden suuren sekä tasaisen keskikastin väliin. Alkukausi Joensuulaisille oli vaikea, mutta nyt Maila on ottanut paikan sarjataulukossa kolmantena. Tuo paikka on syytä myös syksyä ajatellen säilyttää.

Kiri sen sijaan on ollut valtava pettymys. Mutta on joukkueella käynyt huonoa tuuriakin. Loukkaantumiset riepottelevat jatkuvasti, eikä rauhaa tekemiseen saada missään vaiheessa. Totuus on, että Kiri taistelee tällä hetkellä ennemmin välttääkseen viimeisen sijan, kuin noustakseen ylemmäksi sarjataulukossa.

Ottelun kaava on selvä, kotietu, materiaali, parempi joukkueen tila.. Kaikki on Joensuun puolella. Mikään muu kuin kotivoitto olisi järisyttävä yllätys ja koska karjalaisorkesteri Juha Niemen johdolla on päässyt vauhtiin, eivät murskajaisetkaan olisi yllätys.

Joensuun voitosta tarjotaan aika niukkaa kerrointa, mutta yli 12,5 juoksusta tarjottu 1,60 operaattori poistettu/operaattori poistettukelpaa peleihin!

Alajärvi-Kouvola Kierroksen viimeisessä ottelussa kohtaa Alajärven Ankkurit sekä koko sarjan suurin yllättäjä Kouvolan Pallonlyöjät. Ankkurit on sarjassa pahnan pohjimmaisena, eikä tilanne vakuuta. Avainpelaajat ovat kohtalaisen jumissa tällä hetkellä ja lukkari Janne Kivipelto pelaa edelleen mykoplasmabakteerin kanssa.

KPL kulki kaameassa pisteputkessa, mutta joutui taipumaan tämän jälkeen Kirille sekä Vedolle. Nyt ilmassa ovat kaikki merkit siihen, että Kouvola palaa pisteiden sekä voittojen tielle. Ankkurit ovat kotonaan Kitrolla kuitenkin aina vaikeasti voitettavaa, jos vain pallo vähänkin lähtee alussa pomppimaan.

Luvassa on kaiken järjen mukaan vähäjuoksuinen ottelu, mutta kyllä AA:n ulkopeli on välillä ollut sellaista katseltavaa, ettei undervetoa uskalla totaalisen kotijoukkueen romahdusvaaran vuoksi pelata. Kouvolankin menestyksistä tarjotaan niin nihkeitä kertoimia, että jätetään tämä kohde rauhaan.

Kierroksen parhaat pelivalinnat:

Pelimuoto

Ottelu

  Merkki

Kerroin

1X2

Sotkamo-Raahe

1

1,25 operaattori poistettu/operaattori poistettu

         1X2

Kankaanpää-Kitee

1

4,00 operaattori poistettu

   yli/alle 13,5

Kankaanpää-Kitee

alle

2,00 operaattori poistettu

         1X2

Seinäjoki-Koskenkorva

1

2,20 operaattori poistettu

   yli/alle 12,5

Joensuu-Jyväskylä

yli

1,60 operaattori poistettu

 Moniveto 2

Ottelu

Koti

Vieras

 1.

Joensuu-Jyväskylä

15+

7,5,3

 2.

Seinäjoki-Koskenkorva

5,9

2,4,6

 3.

Sotkamo-Raahe

12,10,8

5,3

Valinta kierroksen parhaaksi pelikohteeksi: Joensuu-Jyväskylä yli 12,5 juoksua 1,60 operaattori poistettu