Superpesiksen slougan, Tunne Peli, saa taas merkityksensä seuraavina viikkoina, kun pesäpallossa ratkaistaan suomenmestaruus. Lähtökohdat pudotuspelisarjoihin ovat kimurantit sekä mielenkiintoiset, mutta alta löytyy selvät nuotit siitä kuinka sarjoissa käy!

 

Sotkamo-Koskenkorva Tämä on ennakkoon selvin pari, vaikka tämä tietysti olisi ollut ennakkoon selvin pari, olisi vastaan Jymylle tullut kuka tahansa. Koskenkorvalle vastus on painajainen, eikä paljon ole odotettavissa. Läpihuutojutusta ei kuitenkaan ole kysymys kuten aikaisempina vuosina. Jymy joutuu nyt tekemään täyden päivän työn edetäkseen välieriin. Kossulta löytyy valtava määrä taitoa ja sisäpeliosaamista. Kuitenkin pitkässä juoksussa, paras kolmesta -sarjassa, etenee Sotkamo välieriin noin sadan prosentin todennäköisyydellä.

Koskenkorvan mahdollisuudet lepäävät ensimmäisen ottelun voittamisessa, jossa yllätysmomentti luonnollisesti on suurin. Tämän jälkeen hurmosmaisessa tilassa voisi Kossu raapia kotivoiton, jonka jälkeen saisivat kolme eräpalloa välieräpaikan nappaamiseen.

Sotkamo ei kaadu vastustajan aliarvioimiseen. Sotkamoa ei kiinnosta ennakkosuosikin paineet. Sotkamo ei kaadu asennevammaan. Sotkamo haluaa pistää homman heti kolmesta voitosta poikki, jotta pääsisi keskittymään pitemmäksi aikaa välieriin. Sotkamo on Hiukassa äärimmäisen suuri suosikki ja vienee avausottelun runsasjuoksuisesti. Sarja menee poikki 3-0.

 

Vimpeli-Seinäjoki Seinäjoki ei saanut riistettyä Jymyltä kotonaan kuin yhden pisteen viimeisellä kierroksella ja jäi sarjassa kuudenneksi. Vastustajaksi sinetöityi näin kiven kova paikallisvastus Vimpelin Veto. Tässä sarjassa tullaan näkemään massiiviset yleisömäärät ja rutkasti tunnetta alusta lähtien! Pesäpallon pudotuspelit palaavat Seinäjoelle pitkän tauon jälkeen, eikä paikallisvastustajien rakkaus toisiaan kohtaan ole varmasti laantunut viime aikoina.

Vimpeliä rasittavat loukkaantumiset. Antti Kuusistoa säästeltiin viimeisessä ottelussa ja hän on varmasti täydessä kunnossa, mutta Matias Rinta-Ahon tilanne on kysymysmerkki. Seinäjoki pääsee tulemaan puskista eikä kanna Vimpelin paineita. Sisäpelirintamalla Jymy-Jussit ovat vahva, mutta nyt vastaan asettuu suomen (toiseksi) paras ulkopeli.

Avausottelussa päästellään isoimmat höyryt pois ja ylilyöntejäkin saatetaan nähdä. Joukkueet tuntevat toisensa kuin omat taskunsa ja ihon alle pyritään varmasti pääsemään. Tunnekontrollipuolella näen Vimpelin johtavan reilusti, kuten kaikessa muussakin.

Todella mielenkiintoinen ottelupari saa mitätahansavoitapahtua –leiman isolla kylkeensä. Itse lopputulos sen sijaan vaikuttaa selvästi Vedon heiniltä. Vimpeli voittaa avausottelun kotonaan puolikuntoisillakin miehillä ja vie sarjan paremmalla ulkopelillään 3-0.

 

Raahe-Kitee Raahe pelasi upean kauden ja lähtee loistavista asetelmista pudotuspeleihin. Kitee sopii vastustajana varmasti parhaiten Raahelle. Karjalaiset joutuvat tänään Rännärin kentälle, jossa PattUn ykköskärki rakentaa murskaavalla prosenteilla miestä kolmospesälle lyömällä pomppua ruutuun. Kiteellä sen sijaan ei pompun lyöjiä liiemmaksi ole.

Ottelun juoksuodotusarvo on todella suuri, vaikka kovat panokset hieman sitä pudottavatkin. Raahen keihäänkärki on todella kokenut ja monissa pudotuspeliliemissäkin keitetty. Nuoriso-osasto esitti upeita otteita läpi runkosarjan ja jos nyt ei mene pupu pöksyyn, on Raahe edelleen kaikille joukkueille paha kaadettava kotikentällään.

Kitee saa ehkä tulla hieman matalammilla odotuksilla tähän sarjaan. Joukkueen kärkimiehet ovat kuitenkin olleet suoraan sanottuna pihalla tämän kauden. Lukkari Toni Laakso on ollut kuin varjo siitä miehestä, jota ennustettiin Toni Kohosen manttelinperijäksi. Laakso ei ole syöttänyt viime aikoina, vaan lukkarina on ollut Juhani Myyryläinen. Saa nähdä joko nyt Laakso palaa lautaselle. Myös ykkösvahti Sami Partanen on ollut läpi kauden pettymys, jos vanhaa Partasta ei nähdä pudotuspeleissäkään, on Kiteellä tekemistä neljän joukkoon.

Raahe on suosikki sarjaan lähdettäessä ja varsinkin kotiottelussaan selvä sellainen. Vie sarjan 3-1. Tämän illan otteluun Raahelle tarjotaan mukavaa kotikerrointa, joka on pakko pelata, 1,70 operaattori poistettu.

 

Joensuu-Hyvinkää Ennakkoon ylivoimaisesti mielenkiintoisin ottelupari löytyy Joensuun ja Hyvinkään väliltä. Viime kauden puolivälieräuusinnasta on luvassa aivan yhtä tasainen kuin edelliskaudellakin. Tuolloin Joensuu vei sarjan dramaattisten vaiheiden jälkeen 4-2.

Nyt ennakkoasetelmat ovat kuitenkin aivan toiset. Joensuu oli viime vuonna koko sarjan suuryllättäjä, piskuinen ihme Karjalasta. Nyt Joensuu on miljoonajoukkue, joka rellesti siirtomarkkinoilla valtavilla euromäärillä ja haistatti kasvattijärjestelmälle pitkät. Hyvinkää on myös vahvistunut viime kaudesta ja janoaa kuumeisesti pääsyä takaisin mitalipeleihin.

Molemmilta joukkueilta löytyy todella kova sisäpeliarsenaali, mutta pudotuspelien tiukoissa väännöissä uskon juoksumäärien jäävän kuitenkin vähäiseksi. Ulkopeli on parantunut molemmilla joukkueilla kauden mittaan, mutta läpilyöntiherkkien joukkueiden kohtaamisessa voi toki tulla repsahduksia juoksumäärissä.

Ottelupariin on todella vaikea arpoa suosikkia, vaikka Joensuulla onkin vahvempi materiaali ja kotietu. Tahko on parantanut peliään koko ajan kauden edetessä, kun taas Maila ei ole saanut koneestaan parasta irti. Näen Joensuulla kaikki paineet, kun taas Hyvinkää saa tulla puskista. Vedetään rajusti keltaisiin päin ja sanotaan 2-3 Hyvinkäälle. Silläkin uhalla että vihjeeni alkavat toistaa itseään, nostan taas Hyvinkään peleihin! Veikkaus jakaa edelleen aivan liian suuria kertoimia vieraille: suoravoitto 5,60 / moneyline 3,20 / kumpi välieriin? 3,35. Pudotuspelitaistoissa tasapelit nousevat usein tapetille ja kerroin 2,90 operaattori poistettu on myös oikein hyvä pelikohde, jos on ristimiehiä.

 

Kierroksen parhaat pelivalinnat:

Pelimuoto

Ottelu

  Merkki

Kerroin

1X2

Raahe-Kitee

1

1,70 operaattori poistettu

moneyline

Joensuu-Hyvinkää

2

3,20 Veikkaus

         1X2

Joensuu-Hyvinkää

2

5,60 Veikkaus

kumpi välieriin?

Joensuu-Hyvinkää

2

3,35 Veikkaus

1X2

Joensuu-Hyvinkää

x

2,90 operaattori poistettu

Valinta kierroksen parhaaksi pelikohteeksi: Raahe-Kitee 1 1,70 operaattori poistettu