Naisten maailmancupin tilanne, kun kolme viikonvaihdetta on vielä jäljellä, jatkuu ennätystasaisena Slovenian Pokljukassa. Viidellä naisella on vielä täydet mahdollisuudet pokata kokonaiscupin pysti itselleen. Vetomielessä katseet kohdistuvat tuohon viisikkoon, jolla on vielä panoksia rasittavien olympialaisten jälkeen.

Ennakko & pelivihjeet: Ampumahiihdon maailmancupPokljuka, SloveniaNaisten pikamatka

Kaisa Mäkäräinen koki uransa suurimman pettymyksen Sotshissa. Esitykset olivat nousujohteisia, mutta lopulta pystyammunnasta muodostui ylitsepääsemätön este suomalaisen mitalitavoittelussa. Hiihtovauhdin puolesta Mäkäräinen onValko-Venäjän Darya Domrachevan ohella omaa luokkaansa. Kiinnostus loppukauden kilpailuja kohden on arvoitus. Oliko uran tärkeimmissä kilpailuissa epäonnistuminen liian kova pala suomalaisneidolle vai potkivatko pettymykset Mäkäräistä eteenpäin, tavoittelemaan kokonaiscupin voittoa?

Domracheva oli Sotshissa itse rauhallisuus. Ylivoimaisten esitysten jälkeen, valkovenäjätär nappasi kolme kultamitalia. Myös Pokljukassa Domracheva lähtee selvänä suosikkina kaikkiin kilpailuihin. Tshekkikaunotar Gabriela Soukalova ja Ukrainan Valj Semerenko esiintyivät myös Sotshissa äärimmäisen tasaisesti. Soukalovalla on varmasti vielä nälkää taistella maailmancupin voitosta. Semerenkon tilanne sen sijaan on hieman avoin (eikä vähiten kotimaan kaoottisen tilanteen johdosta). Sotshin kilpailut päättyivät upeaan viestikultaan, eikä loppukauden maailmancupiin välttämättä löydy riittävää intohimoa.

Norjan Tora Berger johtaa tällä hetkellä kokonaiscupia kuuden pisteen erolla Domrachevaan. Bergerille Sotshin kilpailut olivat katastrofi. Hiihto ei kulkenut totutulla tavalla ja ammunnassa oli huomattavia vaikeuksia. Bergerin kilpailumotivaatio viimeisiä kuukausia kohtaan on eniten kysymysmerkin alla.

Maailmancupin kokonaistilanne:

1. Tora Berger 4612. Darya Domracheva 4553. Kaisa Mäkäräinen 4444. Gabriela Soukalova 4265. Valj Semerenko 372

Vedonlyönti:

Torstaina kilpailtavassa sprintissä yllätysmomentti on äärimmillään olympialaisten jälkeen. Domracheva, Mäkäräinen ja Berger lähtevät hiihtovauhdin puolesta suosikkeina kamppailuun, mutta merkille tulee panna myös Sotshin sprintissä kultaa juhlinut Anastasia Kuzmina, loistavasti läpi kauden pikamatkalla menestynyt Selina Gasparin sekä Tshekin Veronika Vitkova.

Jättiyllätysten metsästäjät painavat mieleensä, tällä kaudella lopullisen läpimurron maailman huipulle tehneen, Tirill Eckhoffin.

Voittajavedot:

Veronika Vitkova: Voittaja 75,00 operaattori poistettu / TOP3 15,00 operaattori poistettu

Veikkauksen supertripla: Supertripla 3 – AH-miehen vihjerivi:

1. Eckhoff, Mäkäräinen, Domracheva, Gasparin2. Eckhoff, Mäkäräinen, Domracheva, Gasparin, Vitkova3. Eckhoff, Mäkäräinen, Domracheva, Gasparin, Vitkova

48 riviä – minimipanos 0,20ePeliaika päättyy kello 16:25