Lähtökohdat kauteen: Ankkurit esitti viime kaudella upeita otteita hetkittäin mutta ailahteli aivan liikaa ja joutui lopulta karsintoihin. Tälle kaudelle joukkue lähtee parantamaan nimenomaan tason heittelyä pelien sisällä. Joukkueen vahvuuksia ovat ehdottomasti nuoruus ja pieni vaihtavuus. On kuitenkin selvää, että joukkueen pelaajilla on vielä pitkä matka superpesiksen huipulle. Isoin kolaus sattui aivan ennen kauden alkua, kun lukkari Janne Kivipelto joutui jättämään pelaamisen ja harjoittelun sivuun mykoplasman vuoksi. Tilalle hankittiin nopeasti Henri Itävalo, joten lukkaripeli ei välttämättä sinänsä kärsi. Mutta totta kai Alajärvellä olisi toivottu oman pojan johtavan ulkopeliä.

Joukkueen sisäpeliin tulee myös tälle kaudelle muutoksia kun kaimapojat Jaatinen ja Matilainen (Juha-Matti) jättivät seuran. Tilalle seura sai Sotkamosta lainalle todella nopean ja hyvälyöntisen Niilo Piiponniemen, joka täyttää loistavasti myös takakentän toisen paikan ulkopelissä.

Pelinjohtaja: Matti Iivarinen Vanhan liiton pesismies johtaa hienoa sisäpeliä. Rohkea, ennakkoluuloton asenne on ainoa mahdollisuus rajallisilla resursseilla operoivalle joukkueelle. Osaa yllättää vastustajan ulkokentän ja nauttii rajatonta luottoa Alajärvellä.

Sisäpeli: Iivarisen ennakkoluuloton ote viuhkan varressa tuo hetkittäin tulosta, mutta pitkässä juoksussa tekijämiehiä on liian vähän. Piiponniemi on loistava vahvistus numerolla kaksi, mutta muuten vaihtaja/etenijät ovat liian heppoisia. Joukkue on liian hidas, joten joutuu pelaamaan isojen lyöntien kautta. Kotiuttajaosastolla vastuuta kantaa Suomensarjassa pelaavasta Jyväskylän Lohi-Pesiksestä saapunut Tomi Lehesvuori. Lehesvuorella on kaiken mennessä nappiin mahdollisuus lyödä kovat tehot kesän aikana, mutta muuten kotiuttajia ei oikeastaan ole.

UIkopeli: Ulkopeli menee kokonaan uusiksi Kivipellon puuttuessa. Itävalo on lupaava lukkari, mutta ei tunne joukkueen peliä, eikä ole Kivipellon kaltainen liideri ulkokentälle. Etukentällä taistelee vanha herra Jouni Oja-Lipasti, joka hoitaa hommansa mutta ei ole sateentekijä. Linjassakin on suuri aukko Matilaisen lähdettyä Jymy-Jusseihin. Takakentälle joukkue saa Piiponniemen, mutta tälläkin osastolla Ankkurit häviää selvästi vastustajilleen. Teurastusotteluita tulee väkisin tähänkin kesään.

Seuraa häntä – läpimurtopelaaja 2013 Tällä paikalla piti olla teksti Janne Kivipellosta. Lupaava nuori lukkari kärsii kuitenkin mykoplasmasta eikä aloita kautta. Luultavimmin mies tulee olemaan poissa koko kauden ajan, mikä on iso menetys ennen kaikkea koko pesäpallolle. Mykoplasma vei jo yhden huippulukkarin uran Jyväskylässä ja muutenkin huippulukkarit alkavat olla Suomessa todella vähissä. Pikaista paranemista Kivipellolle – toivottavasti nähdään miehen vielä nousevan pesäpallokartalle!

Arvio: Ulkopeli ei riitä millään ja sisäpelirykmentti on liian kapea. Voittaa jaksoja kotonaan, mutta kolmen pisteen illat ovat harvassa. Sijoitus kahden viimeisen joukossa, mutta säilyttänee sarjapaikan karsinnoissa tänäkin vuonna.

SEURASIIRROT:

Lähteneet: Juha-Matti Jaatinen, Vimpelin Veto Iiro Hämäläinen, Loimaan Pallo Juha-Matti Matilainen, Seinäjoen Jymy-Jussit

Saapuneet: Tomi Lehesvuori, Jyväskylän Lohi-Pesis Niilo Piiponniemi, Sotkamon Jymy (laina 21.7. asti) Henri Itävalo, Koskenkorvan Urheilijat (laina 21.7.asti)