Washington Capitalsin kapteeni teki merkittävää venäläistä kiekkohistoriaa Vancouver Canucksia vastaan viime yön kierroksella.

Aleksander Ovetškin on noussut  kaikkien aikojen venäläisten pistepörssin tilastojen ykköseksi NHL:ssä. Piikkipaikka kuului pitkään legendaariselle Sergei Fedoroville, mutta Ovetškin syrjäytti esikuvansa viime yönä yhdellä syöttöpisteellä ja puolustavalla mestarilla on kasassa nyt 1180 pistettä, 644 maalia ja 536 syöttöä.

– Se on iso juttu ja arvostan kaikkia, jotka tekivät kanssani töitä, minun joukkuetoverit ja tämä on iso juttu, kommentoi Ovetškin pelin jälkeen.

Capitalsin suoritukset ovat ailahdelleet jäällä. Viikonloppuna Tuukka Rask nollasi joukkueen kotonaan, mutta Stanley Cup -mestari palasi takaisin voiton kantaan Vancouver Canucksien kustannuksella.

Avauserässä Ovetškin nappasi illan tärkeimmän syöttöpisteen T.J Oshien ensimmäisen erän maalista. Toisessa erässä maaleja ei nähty, mutta kolmannessa joukkueet syttyivät.

Brett Connolly siivitti Washingonin 2-0 -johtoon, kunnes Vancouverin Markus Granlund tarjoili kavennusta. Jakub Vrana vei isännät uudestaan kahden maalin johtoon. Vieraiden nuori tulokastähti Elias Pettersson toi vieraat jälleet maalin päähän, mutta loppukiri ei riittänyt ja Washington vei kamppailun nimiinsä 3-2.