Annecy-Le Grand Bornand, Ranska – naisten viesti:

Ukrainan joukkue osoitti viikko sitten Hochfilzenissa, että se on tällä hetkellä ylivoimaisesti vahvin penkkatyöskentelyssä. Julia Dzhyma ja Olga Pidhrushna sekä Semerenkon kaksoissisarukset Vita ja Valj muodostavat äärimmäisen tasavahvan nelikon. Kun heikkoja lenkkejä ei ole ja ammunta on todella varmaa, täytyy tapahtua jotain omituista, että Ukraina jäisi ulos podiumilta.

Myös Venäjältä löytyy laajalta rintamalta hyviä kilpailijoita. Joukkue on todella tasainen ja pystyy menestymään. Edellinen kilpailu meni pipariksi, kun Olga Zaitseva suli ankkuriosuudellaan. Venäjän laajasta tasosta kertoo jotain se, että Zaitsevan epäonnistuttua, jätettiin nainen suoraan pois tämän viikon viestistä. Tilalle ankkuriksi nousee Olga Vilukhina, joka on vahva nimenomaan ampumapenkalla. 

Norjan joukkue sen sijaan luottaa todella kovaan hiihtovauhtiin, mutta penkalla joukkue on epävarma. Ankkuri Tora Berger on äärimmäisen vahva viimeisellä lenkillä, eikä kuningatarta voiteta, jos hän pääsee kärkijoukossa ulos viimeiseltä pystypaikalta. Bergerin ammunta on kuitenkin ollut yllättävän epävarmalla tasolla ja kun Norjalta löytyy muutenkin epätasaisempi ryhmä, jää se auttamatta haastajaosastolle.

Kotimantereella taisteleva Ranskan joukkue ylsi Hochfilzenin viestissä kolmanneksi. Tasaisen joukkueen vahvuus on penkalla, sillä suksi ei millään luista huippumaiden vauhtiin. Ranska tarvitsisi ehdottomasti Marie Doran Habertin takaisin vahvuuteen. Habertin loukkaantuminen on kuitenkin ilmeisen paha, sillä aivan hevillä nainen ei jättäisi kotimaassaan kilpailtavaa viestiä väliin. 

Saksan joukkue oli Hochfilzenissa toinen, mutta ryhmän ammuntavarmuus ei herätä täyttä luottamusta. Yllättäjäosastolta kannattaa edelleen muistaa Puola sekä Italia. Näiden maiden menestyminen vaatisi kuitenkin kärkimaiden suuria epäonnistumisia. Suomi lähtee viestiin järjestyksessä Sanna Markkanen, Kaisa Mäkäräinen, Mari Laukkanen ja Annukka Siltakorpi. Menestysmahdolliseet ovat jälleen olemattomat, mutta toivotaan kaikille hyvää kilpailua ja varsinkin ampumapenkalla!

Olosuhteet: Kaiken piti olla kunnossa Hochfilzenissa, mutta silti vain sunnuntai antoi täydelliset olosuhteet kilpailemiselle. Östersundin kaaosmaisissa olosuhteissa ei kuitenkaan tarvinnut kilpailla. Le Grand Bornandissa olosuhteet ovat kuitenkin ainakin tällä hetkellä täydelliset. Useat kilpailijat ovat todella kehuneet ampumapenkan olosuhteita ja aurinko paistaa täydeltä taivaalta. Ainoa vaara tällä hetkellä on, että päiväkilpailussa sää muuttuu liiankin lämpimäksi, joka tekisi hiihtokelistä raskaan.

Veikkauksen supertripla 1 – vihjerivi:

1. Ukraina, Venäjä2. Ukraina, Venäjä, Ranska3 Ukraina, Venäjä, Ranska, Saksa, Norja, Puola, Italia

20 riviä – minimipanos 0,20e