Annecy-Le Grand Bornand, Ranska – naisten sprintti:

Selina Gasparin räjäytti pankin Hochfilzenissa voittamalla pikamatkan. Sveitsiläisnuorukainen on aina ollut sprinttimatkojen spesialisti ja menestyminen tänäänkin on mahdollista. Ennen Gasparinia on kuitenkin huomioitava kolme kovaa; Gabriela Soukalova, Tora Berger ja Darya Domracheva. Bergerin ammunta ei ole herättänyt luottamusta alkukauden kilpailuissa, mutta kaikki tietävät naisen kyvyt. Soukalova taas on ollut todella vakuuttava. Domracheva on myös väläytellyt huippukuntoa, mutta nyt naista ei nähdä mukana kilpailussa, sillä valkovenäläinen ”keskittyy harjoitteluun”. Mainittakoon samassa, että myös Norjan Ole Einar Björndalen jättää Annecyn leikit väliin keskittyessään harjoitteluun. UV:n toimitus haluaa toivottaa parivaljakolle oikein nautinnollista leiriviikonloppua ja toivoo, että nautinnon hedelmät tuottavat maahamme joku päivä todellisen superampumahiihtäjän!

Mukana olevan kolmikon haastajiin on pakko nostaa ensimmäisenä Suomen Kaisa Mäkäräinen. Mäkäräinen on osoittanut nousukuntoa ja varsinkin ammunta menee koko ajan parempaan suuntaan. Torstain viestissä Mäkäräinen veteli todella nopeasti tauluja alas, mikä kielii itseluottamuksesta. Kahdesta ampumapaikasta Mäkäräinen selvisi yhdellä varapatruunalla. Samalla tuloksella vaaleaverikkö on tänään podiumilla.

Marie Laure Brunet esitti viestissä aivan uskomatonta penkkatyöskentelyä! Ranskalaisen hiihtovauhti katkesi kuitenkin viimeisellä lenkillä kuin seinään, eikä pikamatka ole otollisin Brunet'lle. Slovakian Anastasia Kuzmina on aina varteenotettava ehdokas pikamatkan podiumille, jos vain ammunta kestää. Kuzminan otteet alkukauden kilpailuissa ovat olleet lupaavat. Jättipommin hakijat nappaavat lapulle Laura Dahlmeierin. Juniorien MM-kisoja dominoinut saksalaisnuorukainen oli todella vakuuttava johdattaessaan Saksan viestivoittoon.

Veikkauksen supertripla 3 – vihjerivi:

Kun Domracheva on poissa, jää jäljelle neljä kovaa. Haetaan vihje täysin järki unohtaen ja tunteisiin luottaen. Kaksi kaunotarta on vaan niin paljon mukavampi laittaa voittajaksi, kun vastaehdokkaat ovat yrmeä norjalainen lihaskimppu ja viekkaan petollinen venäläisslovakki.

1. Soukalova, Mäkäräinen2. Soukalova, Mäkäräinen, Berger, Kuzmina, Gasparin3. Soukalova, Mäkäräinen, Berger, Kuzmina, Gasparin, Dahlmeier

40 riviä - minimipanos 0,20e