Norjalaisten juhlat ovat ohi?

Norjan joukkue osoitti ylivoimaisuutensa Hochfilzenissa sekä henkilökohtaisilla matkoilla että viestissä. Joukkueen tasosta kertoo paljon, että pikamatkan voittanut Lars Berger ei edes mahtunut joukkueeseen. Norja ei ole paras penkalla, mutta hiihtovauhdissa ryhmä on ylivoimainen. Nyt joukkueesta puuttuu kuitenkin Bergerin lisäksi myös Ole Einar Björndalen sekä Emil Hegle Svendsen. Penkkatyöskentely herättää entistä vähemmän luottamusta ja kovimmat hiihtäjätkin loistavat poissaolollaan.

Toisen sijan Hochfilzenissa ryöstänyt Ruotsi lähtee jälleen vahvimmalla miehistöllään kamppailuun ja omaa avaimet menestykseen. Edellisviikon suurin viestipettymys oli viidenneksi jäänyt Ranska. Nyt joukkue kilpailee kotimaisemissa ja voimme odottaa vain parempaa. Kilpailu meni pipariksi Jean Guillaume Beatrixin todellisen sulamisen johdosta. Joukkue on kuitenkin tasainen, eikä yksittäiseen kilpailuun pidä ylireagoida. Ankkuri Martin Fourcade on lajin ehdoton kuningas ja pystyy nostamaan joukkueen hieman vaikeammistakin lähtökohdista voittoon.

Kilpailun mielenkiintoisimmiksi joukkueiksi muodostuu Saksa sekä Itävalta. Molemmat lähtevät kilpailuun parhailla mahdollisilla miehistöillä. Molemmilla on todella tasaisen vahvat ryhmät. Jos pitäisi tehdä ranking tämän päivän kamppailuun, jäisi heikentynyt Norja näiden molempien maiden taakse. Kolmas tasainen ja aina paha pideltävä on Venäjä. Itänaapurista löytyy niin paljon kovan luokan nimiä, että on lähes sama, ketkä siellä milloinkin ilmoitetaan lähtöviivalle. Tänään ankkurina kuitenkin toimii Anton Shipulin, joka pystyy päätöskierroksella antamaan haasteen jopa Fourcadelle.

Kärjen taso on niin kova, että yllätyksiin on vaikea uskoa. Jos kuitenkin parin kärkimaan ammunta menee pipariksi, tulee ensimmäisenä nostaa esiin potentiaalia omaavat Italia ja Tsekki.

Veikkauksen supertripla 1 – vihjerivi:

Norja kerää varmasti aivan liikaa peliä edellisen viikon hurjien onnistumisten johdosta. Pelikansa harvoin kuitenkaan jaksaa tarkkailla lähtölistoja, joten meidän etu on, että tiedämme kolmen parhaan norjalaisen olevan poissa pelistä. Näillä perusteilla Norja jätetään tylysti ulos triplasta.

1. Itävalta, Saksa, Venäjä, Ranska2. Itävalta, Saksa, Venäjä, Ranska3 Itävalta, Saksa, Venäjä, Ranska, Ruotsi, Tsekki, Italia

60 riviä – minimipanos 0,20e