Myös miesten pikamatkasta muodostui todella yllätyksellinen. Kovasta hiihtovauhdista tunnetuista kilpailijoista vain Martin Fourcade piti jollain tapaa pintansa. Ranskalaisella on kuitenkin 25,3 sekunnin ero kurottavanaan tänään.

1. Simon Schemp GER 2.44,46 1. Lukas Hofer ITA sama aika 3. Arnd Peiffer GER +4,3 4. Dominic Landertinger AUT +13,9 5. Martin Fourcade FRA +25,3 6. Björn Ferry SWE +31,1 7. Jean Guillaume Beatrix FRA +34,2 8. Brendan Green CAN +36,6 9. Krasimir Anev BUL +41,4 10. Henrik L'Abee-Lund NOR +47,5

Miesten sprintin kovimmista paukuista vastasivat Saksan Simon Schempp sekä Italian Lukas Hofer! Hoferilla teimmekin melkoisen jättitilin eilen, kun 65,00-kertoiminen voittajaveto napsahti tauluun! Myös Brendan Greenin sekä Krasimir Anevin sijoituksia kympin kärkeen voi pitää todella kovina suorituksina.

Tämän päivän kilpailun suurin kysymys on, miten Hoferin kantti kotimaisemissa kestää? Italialainen esitti eilen varman ammunnan lisäksi todella kovaa hiihtovauhtia. Nuoren hurjapään taso on kuitenkin usein ailahdellut ja neljän ammunnan kilpailussa on monta käpyä mihin kompastua. Jos mies jatkaa flow'ssa, häntä on todella vaikea voittaa. Kärjestä lähtevä Schempp on tasainen suorittaja, mutta ei ole letkassa hiihdettäessä parhaimmillaan. Hyvällä ammunnalla podiumpaikka on kuitenkin lähellä.

Kokeneempi kaarti, Arnd Peiffer, Dominik Landertinger ja Martin Fourcade, ovat tasaisempia suorittajia. Fourcade on todella vahva viimeisellä pystypaikalla sekä hiihtolenkillä. Jos Fourcade on tässä vaiheessa kärjen mukana, hän voittaa. Landertingerille takaa-ajo sopii kilpailumuotona hyvin. Nousukuntoinen itävaltalainen kuuluu allekirjoittaneen suosikkeihin.

Kärkiviisikon takaa pitää hakemalla hakea yllättäjiä. Se, että joku muu yltäisi podiumille, vaatisi jotain sensaatiomaista. Parhaimmat mahdollisuudet tähän kuitenkin on Anton Shipulinilla sekä Jakov Fakilla. Jos kärjessä muutama mies horjuu, nämä miehet korjaavat potin.

Olosuhteet:Lumisade saattaa häiritä miesten kilpailua. Muuten alpeilla on mukava pakkaskeli, eikä haittana ole kuin seitinohut hengitysilma.

Vedonlyönti:

Veikkauksen supertripla 1 – AH-miehen vihjerivi: Se on nähty vähintään todella usein, että sprintin yllätysvoiton jälkeen urheilijan mentaalinen kovuus ei riitä enää toisen päivän kilpailua. Varsinkin kun välissä ei ole ollut kuin yksi keskittyä seuraavaan taistoon. Sekä Hoferin että Schemppin todellinen romahdus ei olisi tänään mikään yllätys. Tästä syystä nostan lapulle myös takaa tulevat Fakin ja Shipulinin.

1. Fourcade, Landertinger, Peiffer2. Fourcade, Landertinger, Peiffer, Hofer, Fak, Shipulin3. Fourcade, Landertinger, Peiffer, Hofer, Fak, Shipulin, Schempp

75 riviä – minimipanos 0,20e