Naisten sprintissä nähtiin paljon yllätyksiä. Erot kärjessä olivat kuitenkin pienet, joten tänään Kaisa Mäkäräinen, Tora Berger, Darya Domracheva nousevat nopeasti taistelemaan kärkipaikoista. Anastasia Kuzmina sekä Selina Gasparin sen sijaan lähtevät kauempaa armottomaan takaa-ajoon!

Sprintin tulokset: 1. Anais Bescond2. Andrea Henkel +6,73. Darya Domracheva +10,14. Susan Dunklee +10,75. Yana Romanova +11,86. Tora Berger +12,57. Franziska Preuss +18,98. Natalia Skardino +24,19. Kaisa Mäkäräinen +30,8

Naisten takaa-ajosta on muodostumassa todella kimurantti. Kovimmat yllättäjät pikamatkalla olivat Ranskan Anais Bescond, Norjan Fanny Horn (11.), USA:n Susan Dunklee, Venäjän Yana Romanova ja Saksan Andrea Henkel. Kaikki naiset tunnetaan parempina neljän ammunnan kilpailuissa. Henkelillä on loistava historia Antholzista ja vahvana ampujana hän saattaa olla vielä kova nimi. Henkelin maannainen, Franziska Preuss osoitti loistavaa ammuntaa sprintissä ja esitti hurjan nousun viime viikonlopun takaa-ajo-kilpailussa. Hän on todella mielenkiintoinen nimi tämän päivän kilpailuun.

Mäkäräisen hiihtovauhti ei täysin vakuuttanut sprintissä, mutta pystypaikan puhdas ammunta pelasti suomalaisnaisen katastrofilta. Gabriela Soukalova romahti täysin ampuen peräti neljä sakkoa. Loppujen lopuksi Soukalova luovutti ja hänet hylättiin. Näin maailmancupin kuumin nimi ei ole edes mukana takaa-ajo kilpailussa! Domrachevahiihti järjettömän kovaa, kun pystypaikan kaksi sakkoakaan eivät pilanneet kilpailua. Bergerei pystynyt parhaimpaansa sprintissä, mutta hän on tänään äärimmäisen vaarallinen. Norjalaiselle takaa-ajo on todellinen bravuurimatka.

Pitkästä aikaa kilpailussa nähdään myös toinen suomalaisnainen taistelemassa kärkisijoista, sillä Mari Laukkanen lähtee 18. sijalta kilpailuun. Laukkasen hiihtovauhti oli eilen verraten todella vahvaa.

Olosuhteet: Loistava talvikeli, eikä tuuli sotke millään lailla penkkatyöskentelyä. Varsinkin päivisin Antholzissa on ollut täysin tyyntä ja muutamaa pakkasastetta. Hiihtoa häiritsee vain korkea ilmanala. Korkealla alpeilla hiihtäjät joutuvat aivan toisenlaiseen rasitukseen. Tämä sopii loistavasti Henkelille, Kuzminalle ja Gasparinille,jotka ovat tottuneet korkealla kilpailemiseen. Kärkihiihtäjistä Kaisa Mäkäräiselle sekä tsekkikaksikolle Veronika Vitkova-Gabriela Soukalovakorkealla hiihtäminen tekee eniten hallaa.

Vedonlyönti:

H2H – vedot:operaattori poistettu antaa hurjan tarjouksen Preussille Vilukhinaa vastaan! Preuss oli todella vahva viime viikon takaa-ajossa ja Vilukhinan kerrointa taitaa nyt laskea lähinnä vanhat näytöt! Toisessa H2H-ideassa asetelma on ”äidit vs. tytöt”. Henkel on kokenut urheilija ja juuri ennen olympialaisia huippumotivoitunut – hän haluaa voittaa. Saksalaisnainen on myös takuuvarma suorittaja, joka todella harvoin pettää. Bescond hiihti eilen elämänsä hiihdon, mutta pidemmällä matkalla hiihtovauhtikin on kysymysmerkki.

Vilukhina – Preuss 2 1,92 operaattori poistettuHenkel – Bescond 1 1,68 operaattori poistettu

Supertripla 1 – AH-miehen vihjerivi: Hurjimmat pelaavat tänään Kuzminaa (43,2 sekuntia takaa) ja Gasparinia (47,6s) kolmen joukkoon. Minä laitan kovat piippuun myös ja pelaan Preussia aina voittajaksi asti. Todennäköisimmät menestyjät ovat Domracheva ja Berger.

1. Preuss, Berger, Domracheva, Henkel2. Preuss, Berger, Domracheva, Henkel3. Preuss, Berger, Domracheva, Henkel, Mäkäräinen

36 riviä – minimipanos 0,20e