Olemme vihdoin vain parin päivän päässä kauan odotetusta Arctic Invitational 2019 -turnauksesta, joka pelataan ensi lauantaina Hartwall Areenalla. Turnaukseen osallistuu neljä joukkuetta, joista yksi on suomalainen SJ Gaming.

Arctic Invitational on kaikista suurin esports-tapahtuma, joka on ikinä järjestetty Suomessa. Monet ovat siis odottaneet tätä turnausta vesi kielellä jo useita kuukausia. Arcticin CS-turnaukseen on myös tullut useampaan otteeseen muutoksia, kuten ENCEn ja NRGn osallistumisen peruminen.

Turnaukseen osallistuu kuitenkin todellisia huippujoukkueita, kun lavalle astelee Cloud9, FURIA, CR4ZY ja SJ Gaming. CR4ZY -joukkuetta pidetään yhtenä ennakkosuosikkina turnauksessa, sillä tiimi pärjäsi todella hyvin viime viikonloppuna päättyneessä StarLadder Berlin Major -turnauksessa.

CR4ZY sai myös aikaisemmin tällä viikolla kutsun BLAST Pro Series Moscow -turnaukseen, mutta päätti sivuttaa sen. Joukkue lähtee siis hakemaan voittoa Arcticista isolla itsevarmuudella. Tiimin riveissä pelaa myös suomalainen Otto "ottoNd" Sihvo.

Arctic Invitationalin otteluaikataulu

Turnaus kestää ainoastaan yhden päivän, joten matsit alkavat hieman aikaisemmin lauantaina. Ensimmäinen semi-finaali pelataan kello 12:00, kun vastakkain astuvat FURIA ja Cloud9. Brasilialaista FURIAa pidetään ottelun ennakkosuosikkina, sillä Cloud9 ei ole pelannut viime aikoina isompia turnauksia.

Seuraavaksi turnauksessa vastakkain pelaavat CR4ZY ja SJ Gaming heti ensimmäisen ottelun jälkeen. Kenellekkään ei tule isompana yllätyksenä se, että suomalaisjoukkue lähtee altavastaajan roolista matsiin. Pääsemmekin näkemään auttaako kotikenttäetu suomalaisia.

Finaaliottelu pelataan lopuksi illasta kello 20:00. Kaikki ottelut tullaan pelaamaan paras kolmesta kartasta formaatilla.