Arizonassa sekoitettiin pakka kokonaan viime kauden jälkeen: uusi päävalmentaja, GM ja pelinrakentaja. Tämä on jo aika mones Cardinalsin uusi alku. Saadaanko Arizonassa jo uuden ajan odotuksille vastinetta vai pysyykö seura sarjan naurunaiheena?

Lähtökohdat kauteen:Cardinals voitti viime kauden neljä ensimmäistä ottelua, mutta hävisi tämän jälkeen 12 viimeisestä ottelusta 11! Loistava alkukausi vaihtui äkkiä NFC länsidivisioonan viimeiseen sijaan. Cardinals aloitti viime kauden neljällä voitolla, kaataen jopa New England Patriotsin. Sen jälkeen joukkue romahti.

NFC West2012

Voitot

Tappiot

Tasapelit

Voitto-%

San Francisco 49ers

11

4

1

71,9%

Seattle Seahawks

11

5

0

68,6%

St. Louis Rams

7

8

1

46,9%

Arizona Cardinals

5

11

0

31,3%

Pudotuspelit 2012:Jäi runkosarjaan.

Tähän kauteen Cardinals lähtee jälleen potentiaalia omaavalla puolustuksella, mutta saako uusi päävalmentaja Bruce Ariansin sekä uusi pelinrakentaja Carson Palmer, hyökkäyksen kuntoon? Arians tulee Cardinalsin perämiseen Indianapolis Coltsista. Ensimmäisen (kokonaisen) NFL-kautensa päävalmentajana aloittava Arians tunnetaan loistavana motivaattorina, joukkueen sytyttäjänä, jonka vahvuudet lepäävät ennen kaikkea puolustuksessa ja hyökkäyksen linjan kehittämisessä. Ariansin tueksi hyökkäyspelin kehittämisessä toimii hyökkäyksen koordinaattori Tom Moore, joka saanee paljon vastuuta. Viime kaudella joukkueella oli sarjan huonoin hyökkäyksen linja, joten Arians keskittynee kiivaimmin tähän.

Hyökkäys:Laitahyökkääjä Larry Fitzgerald on joukkueen ylivoimaisesti paras pelaaja. Viime kauden tilastoja on turha katsoa. Vain neljään maaliin jäänyt Fitzgerald on yksi sarjan parhaista laitahyökkääjistä, mutta vaikeahan laitahyökkääjän on maaleja tehdä, jos ei pelinrakentaja osaa heittää palloa. Larry Fitzgeraldin johdolla Cardinalsin laitahyökkääjätkompensoi viime vuonna paljon huonoa QB pelaamista, joten tänä vuonna Palmerin johdolla, myös Fitzgeraldilta voidaan odottaa entistä huikeampaa kautta. Arizonassa on mahdollisuus jymypommiin jos Palmer äityy dominoimaan peliä – oletko valmis Palmer? Palmerilla on mahdollisuus nousta täysin puskista Fitzgeraldin tuella huipulle. Kuitenkin, jos tämä pari ei saa peliään toimimaan, on Cardinalsilla luvassa jälleen pitkä ja synkkä kausi. Iso kysymys on myös, kuinka paikataan viime kauden linja? Palmerille ei tule kivat oltavat, jos linja pettää jälleen joka toisella downilla. Palmer tilastoista löytyy ensimmäisellä silmäyksellä suurin ongelmakohta: aivan liian moni heitto johtaa syötönkatkoon. Tätä taustaa ei ainakaan helpota, jos pelinrakentaja joutuu koko ajan pelkäämään linjansa kestävyyden puolesta.

Jos Fitzgerald jätetään laskuista, on Cardinalsilla selvästi vahvempi keskus- kuin laitahyökkääjäosasto. Rashard Mendenhall ja Ryan Williams ovat kelpo pallonkantajia, mutta taipuuko heittopeliystävällinen Ariens peluuttamaan palloa maan kautta?

Puolustus:Cardinals omaa valtavasti lahjakkaita puolustajia, jotka osoittivat jo viime kaudella pätevyytensä maailman kovimmassa sarjassa. Tämän lisäksi joukkueen tuoreet draftit tuovat lisäleveyttä puolustuspäähän. Kulmapelaaja Patrick Peterson kuuluu sarjan eliittiin eikä puolustus ole pelaajarintamalla kokenut muutoksia muutenkaan. Puolustuksen koordinaattori Ray Horton on kuitenkin poissa. Hortonin ansioksi voidaan lukea valtaosa viime kauden hyvästä Cardinals puolustuksesta. Tuleeko uusi koordinaattori Todd Bowles sekoittamaan hyvin toimineen pakan? Uskaltaako hän pitää kappaleita tai ainakin katkelmia viime kauden pelikirjasta tämän kauden puolustusoppaassaan vai polttaako Bowles Hortonin raamatun tuhkaksi oman egonsa haalean varjon alla?Cardinals omaa kovan sekä väkivaltaisen puolustuksen linjan. Tukimiesosasto on myös täynnä tappuraa, ikävä kyllä Daryl Washington on neljä ensimmäistä ottelua sivussa pelikiellon vuoksi.

Arvio:Joukkue on selvästi edelliskautta parempi, mutta silti kivikovan lohkonsa huonoin. Tässä lohkossa ei helpolla menestytä.