Atlantassa hävittäisiin mielellään tänä vuonna runkosarjassa kaksi peliä enemmän, jos samalla voitettaisiin pudotuspeleissä kaksi enemmän.

Lähtökohdat kauteen:Falcons vei viime kaudella komeasti NFC etelälohkon 13 voitolla ja 3 tappiolla. Pudotuspeleissä Falcons myös osoitti vahvuutensa kaatamalla Seattlen ja taistelemalla 49ersia vastaankin urhoollisesti.

NFC South2012

Voitot

Tappiot

Tasapelit

Voitto-%

Atlanta Falcons

13

3

0

81,3%

Carolina Panthers

7

9

0

43,8%

New Orleans Saints

7

9

0

43,8%

Tampa Bay Buccaneers

7

9

0

43,8%

PUDOTUSPELIT 2012:Seahawks – Falcons 28-3049ers – Falcons 28-24

Atlanta Falconsin kaava NFL:ssa alkaa olla jo tuttuakin tutumpi: vakuuttava runkosarja päättyy pudotuspelipettymykseen. Miten runkosarjassa joka vuosi huipputasolla operoiva päävalmentaja ja pelinrakentaja saavat tänä vuonna realisoitua tasonsa myös pudotuspeleihin?

Falcons vahvistuu tälle kaudelle parilla täsmähankinnalla, mutta edelliset rosteritkin ovat jo sisältäneet mestariainesta. Avainmiehet eivät ole sulaneet pudotuspeleissä, mutta eivät ole myöskään venyneet. Ja NFL:n tasoista sarjaa ei voiteta, ellei joka mies ole parhaimmillaan tärkeimmässä paikassa.

Vahvuudet:Atlantan vahvuuksiin kuuluu hyökkäys ja ennen kaikkea laitahyökkääjät. Julio Jones, Roddy White, Harry Douglas ja Tony Gonzales pystyvät pelaamaan todella kovalla tasolla. Jones pystyy tekemään lähes mitä haluaa, jos miestä ei laiteta tuplavartiointiin. Jos taas miestä vartioidaan kahdella, avautuu muulle hyökkäykselle luonnollisesti tilaa.Hyökkäyksen koordinaattori Dirk Koetter saa tällekin kaudelle poikkeuksellisen monipuolisen kaluston käyttöönsä. Pelivariaatioita voi kehittää loputtomasti, kun kaikki hyökkäyksen osa-alueet ovat kunnossa. Julio Jones ja Roddy White tähdittää Falconsin laitahyökkäystä. Molemmat miehet tulevat tänäkin vuonna luomaan suuria ongelmia vastustajan takapuolustukselle. Myös joukkueen keskushyökkäys on luotu vahvistamaan heittopeliä, lisäten edelleen variaatioita ja vaarallisuutta. Linja on ollut pitkään yhdessä ja osaa hommansa, jättäen työrauhan Ryanille. Pelinrakentaja Matt Ryan eittämättä kuuluu sarjassa keskiarvoa parempaan kastiin, mutta tähtipelaaja Ryan ei vielä ole. Peräti 17 syötönkatkoon johtanutta heittoa viime kaudella kertoo puhtaana tilastona virheiden määrästä. Tällä laitahyökkäyskalustolla Ryanilla olisi mahdollisuudet nousta tähdeksi, mutta jotain puuttuu. Pelinluvussa on vielä paljon kehitettävää, eikä pelipää aina kestä. Varsinkaan pudotuspeleissä. 

Puolustus:Takamiehet Thomas DeCoud ja William Moore nousivat viimeistään edelliskaudella sarjan eliittiin, kuten myös tukimiehet Sean Weatherspoon ja Stephen Nicholas. Kun seura vielä vahvisti tukimiesosastoa kahdella ensimmäisellä draft-kierroksellaan ja nappasi linjaan Osi Umenyioran vapaana agenttina, on puolustus jälleen valmis menestykseen. Avainmiehet ovat pelanneet pitkään yhdessä ja tuntevat joukkueen pelitavan läpikotaisin. Uusia vahvistuksia tärkeämpää on kuitenkin siirtää runkosarjassa toimiva peli myös pudotuspeleihin. Viime vuonna Seahawks ja 49ers repi ajoittain Falconsin puolustuksen pudotuspeleissä riekaleiksi.

Arvio:Sarjaohjelma on kaikkea muuta kuin Falconsin puolella, voittaa tästä huolimatta divisioonansa ja taistelee jopa mestaruudesta. Viime vuosien pudotuspeliesitykset luovat kuitenkin varjon Atlantan taivaan ylle.