Itäinen konferenssi – Atlantin Divisioona

Ottawa SenatorsPelaajamuutokset:Seuraikoni Daniel Alfredsson jysäytti melkoisen pommin ja vaihtoi maisemaa. Tilalle seura hankki Bobby Ryanin. Muuten joukkue on pysynyt lähes ennallaan ja tähtipuolustaja Erik Karlson jatkaa takakentän luutana, neljäntenä hyökkääjänä. Ikävä kyllä kiekollinen vastuu tulee olemaan tällä kaudella entistäkin suurempi, sillä Sergei Gontshar siirtyi Dallasiin. 

Arvio: Senatorsin iloinen ja ennakkoluuloton pelitapa on jo osoittanut vahvuutensa. Joukkue on parhaimmillaan runkosarjassa ja kun divisioonan muilla huippujoukkueilla on omat vaikeutensa, nostamme Senatorsin rankingin kärkeen. Pudotuspeleissä lähtökohdat ovat taas aivan uudet.

Detroit Red WingsPelaajamuutokset:Ei kokenut suuri pelaajamuutoksia: Valtteri Filppula sai lähteä ja tilanne hankittiin Daniel Alfredsson sekä Stephen Weiss. Tähtikaarti Pavel Datsjukin johdolla alkaa ikääntyä, mutta on edelleen sarjan kovinta osastoa.

Arvio: Joukkue on suurimpia edunsaajia uudessa divisioonajärjestelmässä. Nyt joukkueen ei tarvitse kärsiä niin paljon aikaerosta, kun matkat länteen vähentyvät. Vähäiset muutokset ovat seuran suurin vahvuus, mutta myös heikkous: vieläkö kokeneet miehet jaksavat painia? Rutiini riittää runkosarjassa, mutta rutiinilla ei voiteta mestaruuksia.

 Boston BruinsPelaajamuutokset:Menetti viime kauden jälkeen Rich Peverleyn, Tyler Seguinin, Andrew Ferencen, Nathan Hortonin ja Jaromir Jagrin. Kesän kovimmat kaappaukset olivat Loui Eriksson sekä Jarome Iginla. Tähtipelaajista jatkaa Tuukka Rask sekä puolustaja Zdeno Chara ja hyökkääjä Patrice Bergeron.

Arvio: Runkomiesten poissaolo ja katkera viime kauden finaalitappio painavat varmasti joukkuetta alkukaudesta. Materiaali on kuitenkin taattua tavaraa ja kampeaa itsensä pudotuspeleihin, joissa on aina parhaimmillaan.

 Toronto Maple LeafsPelaajamuutokset:On pysynyt hyvin ennallaan: Mike Komisarekin ja Mihail Grabovskin menetykset olivat lähinnä huojennus. Lisäksi joukkue vahvistui Jonathan Bernierillä, David Clarksonilla ja Dave Bollandilla.

Arvio: Joukkuetta rakennetaan kerrankin rauhassa - saattaa olla vielä todellinen musta hevonen, jos etenee pudotuspeleihin.

 Montreal CanadiensPelaajamuutokset:Vahvistukset ovat täksi kaudeksi heikot: George Parros ja Douglas Murray ovat lähinnä vitsejä, Danny Briere täysi kysymysmerkki. Suurempia menetyksiäkään ei toki ole, mutta silti joukkue näyttää heiveröiseltä. P.K. Subban on sarjan johtavia puolustajia, mutta hyökkäys on tasapaksu ja maalivahti Carey Price ailahtelee aivan liikaa.

Arvio: Ei paranna edelliskaudesta – voi tulla vielä vaikea kausi.

 Tampa Bay LightningPelaajamuutokset:Menetti seuraikoni Vincent Lecavalierin Phillyyn. Häntä saapuu korvaamaan Valtteri Filppula Detroitista sekä kesän ykkösvaraus Jonathan Drouin. Tälläkin kaudella aivan liikaa jää yksin Steven Stamkosin varaan.

Arvio: Voittaa Stamkosin maaleilla otteluita, mutta ei riitä pitkässä juoksussa.

 Florida Panthers Pelaajamuutokset:Suomalaisten silmin mielenkiintoisin seurattava on luonnollisesti Aleksander Barkov: kaikkien aikojen nuorimpana suomalaisena NHL-pelaajana Sasha Junior tulee saamaan heti vastuuta. Toiseksi mielenkiintoisin nimi on välivuoden jälkeen paluun tekevä Tim Thomas. Jos Thomas intoutuu samanlaisella palolla toimintaansa kuin aiemmin, voi hän viedä Panthersin vaikka pudotuspeleihin. Puolustuksesta löytyy joukkueen toinen tähti: Brian Campbell.

Arvio: Kahden tähden varassa on vaikea roikkua – ihmeitä vaaditaan menestykseen.

 Buffalo SabresPelaajamuutokset:Hankki puolustukseen kokeneen paluumuuttajan Henrik Tallinderin. Tämän lisäksi joukkueesta ei kuitenkaan löydy kuin Thomas Vanek ja maalivahti Ryan Miller. Purki kesken viime kauden Lindy Ruffin sopimuksen, joka ehti aloittaa hurjat 16 kautta Sabresin peräsimessä. Uusi päävalmentaja Ron Rolston rakentaa nyt uutta ilmettä Buffaloon. 

Arvio: Nyt ei vaan riitä, ei riitä ei – divisioonansa viimeinen.