Minnesotan maalivahti Niklas Bäckströmin loistoilta pilasi San Josen kehutun ykkösketjun Joe Thornton, Patrick Marleau ja Dany Heatley tiistai-illan NHL-kierroksella Minnesotassa.Bäckström torjui 36 laukausta ja johdatti kotijoukkueen 1-0-voittoon.San Jose voitti laukaisutilaston 36-16, mutta hävisi ottelun. Myös San Josen puolustus ja maalivahti Antero Niittymäki olivat vireessä, sillä kamppailun ainoaan maaliin Minnesota tarvitsi kahden miehen ylivoimatilanteen. Andrew Brunette yllätti Niittymäen viidellä kolmea vastaan Mikko Koivun syötöstä ajassa 33.19.San Jose on ollut NHL:n paras joukkue ylivoimalla, mutta Minnesota Wildia vastaan se tuhri viisi mahdollisuutta.Columbusissa kotijoukkueen maalivahti Mathieu Garon torjui 29 laukausta ja piti nollan 17. kerran urallaan. Garonin torjuntojen avulla Columbus kukisti Montrealin 3-0. Rick Nash, Derick Brassard ja Kyle Wilson iskivät maalin mieheen.Torontossa kotijoukkue Maple Leafs jatkoi tehottomasti. Paikallisottelussa Ottawa karkasi 3-0-johtoon ja Toronto pystyi kaventamaan vain 2-3:een. Sergei Gontshar ja Erik Karlsson onnistuivat ylivoimalla toisessa erässä. Mike Fisher vei vieraat 1-0-johtoon rankkarilla avauserässä.Toronton tuskaa lisäsi kapteenin Dion Phaneufin loukkaantuminen. Phaneuf sai viiltohaavan jalkaan ja kävi sairaalassa tutkittavana. Toronto ehti pelata 167 minuuttia ja 39 sekuntia ilman maalia, ennen kuin Nikolai Kulemin kavensi 1-3:een kolmannessa erässä.Edmontonissa Vancouverin Raffi Torres iski hattutempun, kun vieraat nappasivat 4-3-voiton. Oma koira puri, sillä Torres on entinen Oilers-pelaaja. Voitto oli Vancouverille neljäs perättäinen mutta vasta kauden ensimmäinen vieraissa.Edmontonille tappio oli seitsemäs kahdeksassa ottelussa.

NHL-tulokset ti-ke yönä:

TORONTO - OTTAWA 2-3 (0-1,0-2,2-0)

0-1 Mike Fisher rl 17:06 0-2 Sergei Gonchar (Erik Karlsson, Daniel Alfredsson) yv 27:33 0-3 Erik Karlsson (Sergei Gonchar, Nick Foligno) yv 29:59 1-3 Nikolai Kulemin (Francois Beauchemin, Clarke MacArthur) 45:15 2-3 Clarke MacArthur (Mikhail Grabovski, Kris Versteeg) yv 59:09

Maalivahdit TOR: Jean-Sebastien Giguere 24 laukausta/21 torjuntaa OTT: Brian Elliott 35/33

COLUMBUS - MONTREAL 3-0 (2-0,0-0,1-0)

1-0 Rick Nash (Jakub Voracek) 12:34 2-0 Derick Brassard (Jakub Voracek, Anton Stralman) yv 13:57 3-0 Kyle Wilson (Jared Boll, Derek MacKenzie) 46:22

Maalivahdit CLB: Mathieu Garon 29 laukausta/29 torjuntaa MTL: Carey Price 24/21

MINNESOTA - SAN JOSE 1-0 (0-0,1-0,0-0)

1-0 Andrew Brunette (Martin Havlat, Mikko Koivu) yv 33:19

Maalivahdit MIN: Niklas Bäckström 36 laukausta/36 torjuntaa SJ: Antero Niittymäki 16/15

EDMONTON - VANCOUVER 3-4 (0-3,1-0,2-1)

0-1 Daniel Sedin (Henrik Sedin, Alexander Edler) yv 11:01 0-2 Raffi Torres (Manny Malhotra, Kevin Bieksa) 11:33 0-3 Raffi Torres (Kevin Bieksa) yv 15:13 1-3 Dustin Penner (Andrew Cogliano) 29:16 2-3 Ryan Jones (Zack Stortini, Ladislav Smid) 43:48 3-3 Gilbert Brule (Andrew Cogliano, Ladislav Smid) 45:28 3-4 Raffi Torres (Kevin Bieksa, Roberto Luongo) 50:53

Maalivahdit EDM: Nikolai Khabibulin 30 laukausta/26 torjuntaa VAN: Roberto Luongo 26/23