Mestaruuskrapulasta uuteen nousuun!

Lähtökohdat kauteen:Ravens voitti viime vuonna kuudestatoista ottelusta kymmenen ja nappasi lohkon kärkisijan edeten pudotuspelien Villikortti- kierrokselle. Lopun tietävät kaikki; Colts kumoon, Broncos kumoon, Patriots kumoon, 49ers kumoon – tuloksena seurahistorian toinen mestaruus.

AFC North2012

Voitot

Tappiot

Tasapelit

Voitto-%

Baltimore Ravens

10

6

0

62,5%

Cincinnati Bengals

10

6

0

62,5%

Pittsburgh Steelers

8

8

0

50%

Cleveland Browns

5

11

0

31,3%

PUDOTUSPELIT 2012:Colts – Ravens 9-24Ravens – Broncos 38-35Ravens – Patriots 28-13Ravens – 49ers 34-31Mestari

Kaikki ylisanat Ravensin viime kaudesta on jo käytetty. Tapa jolla seura otti historiansa toisen mestaruuden, oli Sensaatio. Ihme. Nousu Villikortti- kierrokselta mestariksi, Ray Lewisin tarina, Joe Flaccon nousu maailman kirkkaimpiin tähtiin, John Harbaughin voitto SuperBowlissa isoveljestään.. Käsittämätön tarina. Miten tuollaisen tunnemyrskyn jälkeen tältä kaudelta voisi odottaa enää mitään? Mestaruuskrapulan uhka on valtava.

Vai onko? Menestyksen kulmakivistä seuralegenda Ray Lewis, pitkäaikainen takamies Ed Reed, laitahyökkääjä Anguan Boldin ja moni muu on poissa. Joukkue on muuttunut paljon, joten tämän vuoden Ravensilla on vähän tekemistä viimevuotisen kanssa. Näin nälkää joukkueesta pitäisi löytyä, eikä perinteisen mestaruuskrapulan uhka ole aivan niin suuri.

Lewisin ja Reedin osalta nähdään todella tunteikas ottelu kolmannella kierroksella, kun Ravens kohtaa Houston Texansin. Lewis lisätään tuolloin seuran Ring of Honoriin ja samalla Reed tulee pelaamaan Ravensia vastaan siirryttyään täksi kaudeksi Houstoniin. Jokainen tietää Ravens- tai Ray Lewis- fani tietää siis minkä pelin katsoo 26. päivä syyskuuta!

Hyökkäys:Viime vuoden arvokkain pelaaja, upeaan pudotuspelivireeseen äitynyt Joe Flacco jatkaa Ravensissa. Myös juoksuosasto on ennallaan ja todellinen työhevonen, Ray Rice tulee kantamaan tänäkin vuonna todella paljon palloa. Haastetta kantajana antaa Bernard Pierce, jolla on myös potentiaalia paljon parempaan. Ravensin juoksuosasto on selvästi laitoja vahvempi ja tänäkin vuonna Baltimoressa pelataan paljon kuljettamalla palloa. Ykköslaitahyökkääjä Dennis Pittalta jää loukkaantumisen vuoksi koko kausi väliin. Kun myös Boldin on poissa, jää Ravensin laitahyökkääjäosasto kapeaksi.

Puolustus:Ray Lewisin aika on ohi ja Ed Reed siirtyi Houstoniin. Puolustuksessa onkin nyt todella suuria aukkoja paikattavaksi. Viime vuoden Super Bowl huumasta on poissa myös Dannelle Ellerbe, Paul Kruger, Bernard Pollard ja Cary Williams. Kuusi puolustajaa poissa, jotka tekivät tuhoisaa jälkeä varsinkin pudotuspeleissä. Tänä vuonna Baltimoressa levitetään isoa viittaa Elvis Dumervilin harteille, mutta myös tulokas tukimies Arthur Brown ja takamies Matt Elam tulevat saamaan valtavan vastuun. Ravens puolustus sisältää valtavia kysymysmerkkejä pitkäaikaisten luottopuolustajien poistuttua, mutta potentiaalia on paljon uusissakin miehissä.

Arvio:Mestaruuskrapulan uhka on pienempi suurten muutosten vuoksi. Taistelee tänäkin vuonna divisioonan ja koko konferenssin voitosta, mutta ei kai sentään kahta kertaa peräkkäin marssi mestaruuteen asti?