Triplaa jahtaava FC Barcelona saavutti keskiviikkona kauden ensimmäisen mestaruutensa voitettuaan Espanjan jalkapallocupin, Copa del Reyn, finaaliottelussa Athletic Bilbaon 4-1.

Bilbao pääsi kuin varkain johtoon jo yhdeksän minuutin jälkeen Gaizka Toqueron maalilla. Barcelona osoitti kuitenkin, ettei se turhaan ole cupin menestynein joukkue. Norsunluurannikkolainen Yaya Touré toi joukkueen tasoihin vielä ensimmäisellä puoliajalla ja toisella jaksolla Barcan tähtisikermä karkasi vakuuttavasti historiansa 25. cup-voittoon.

Argentiinalaishyökkääjä Lionel Messi ampui 55. minuutilla tilanteeksi 2-1 ja vain kolme minuuttia myöhemmin Bojan Krki? vei Barcelonan 3-1-johtoon. Xavi sinetöi voittolukemiksi 4-1.

Barcelonalla on tällä kaudella mahdollisuus triplamestaruuteen, sillä se on jo lähes varma Espanjan La Ligan mestari ja kolmatta pyttyään joukkue voi päästä nostamaan 27. toukokuuta Mestarien liigan finaalissa.