Suomen Big Brother 2008 on parhaimmillaan käynnissä. operaattori poistettu ja Centrebet tarjoavat mahdollisuuden lyödä vetoa kilpailun voittajasta. Urheiluveikkaus.com on saannut vierailevan toimittajan vetovinkit ja analyysit kilpailijoiden voittomahdollisuuksia. Asiantuntemusta kirjoittajalla riittää sillä hän seuraa aktiivisesti talon tapahtumia 24/7- kanavan kautta sekä ammentaa tietoa kiihkeiltä fanifoorumeilta. Urheiluveikkaus.com päivittää joka viikko Big Brotherin kerroinvertailun joka löytyy tämän sivun alalaidasta. Keskustele Big Brotherista...

Muistettavaa Big Brother- vedonlyöntiin

Heipä hei! Seurailen ahkerasti Big Brotheria ja olen perille talon joka käänteestä. Joku voisi jopa sanoa, että olen koukussa sarjaan. Ajattelin jakaa tietämystäni muillekin kun urheiluveikkauksen taholta oltiin kiinnostuneita.

Big Brotherin voittajaa veikatessa kannattaa muistaa, että kruunun voittajalle ojentaa yleisö. Tästä syystä kannattaa harkita lyökö rahaa likoon oman suosikin puolesta. Ennen vedon sijoittamista tulisi tarkkailla muiden katsojien mielipiteitä omasta suosikista. Hyviä keskustelufoorumeita aiheesta ovat SubTV:n subject yhteisö ja bbplaza.net. Tärkeätä on kuitenkin muistaa, että keskustelualueilla kirjoittelevat yleensä vain suurimmat fanit, jotka tarkkailevat taloa aktiivisesti 24/7- kanavan kautta. Keskustelut voivat antaa väärän kuvan suuren yleisön mielipiteestä. Suuren yleisön mielipide muodostuu hyvin pitkälti jokailtaisen koosteen perusteella. Big Brotherin tuotanto leikkaa tunnin mittaiseen koostepakettiin talon 24 tunnin tapahtumat. Ohjakset ovat täysin tuotannon käsissä. Leikkauksilla ja valikoimalla oikeat tapahtumat talon mukavinkin tyyppi saadaan näyttämään täydeltä k*sipäältä, jos tuotanto näin haluaa. Tilanne ei ole kuitenkaan täysin menetetty sillä maalaisjärjellä ajatellen "tosifanit" äänestävät useampaan kertaan suosikkejaan kuin koostelähetysten seuraajat joten tilanne on kohtalaisesti balanssissa vaikka tuotanto löisikin oman lusikkansa soppaan.

Analyysit voittajasuosikeista(päivitetty 17.9)

 
   1. Andreas

 Nyt jos koskaan kannattaa panostaa rahansa Turkulaiseen risteilyisäntä Andreakseen. Tätä kirjoittaessa operaattori poistettu tarjoaa reippaan ylikertoimen 9.00. "Ade"on ehdottomasti talon suurin peluri ja taktikko. Mies tekee sen vielä niin tyylillä, että suuri yleisö ei edes huomaa sitä. Mies paljasti ensimmäisinä päivinä koko suomen kansalle että on bi- seksuaali, vähemmistöjen äänet on näin varmistettu. Viime vuoden voittaja Sauli oli myöskin bi- seksuaali, sattumaako? Andreas on tajunnut myös, että suurin osa äänestäjistä on naisia. Tästä syystä mies pysyy poissa kaikista äijien touhuiluista ja keskittyy luomaan ystävyyssuhteita talon naisasukkeihin. Tällä taktiikalla hän välttää sovinistiksi leimautumisen ja kerää sympatiaäänet jatkossa tippuvien naisten kannattajilta. Varsinaisen sympatiapommin hän järjesti viime sunnuntaina kun sai taloon ilmoituksen, että kihlattu on raskaana. Tiedon hyvinkin teatraalinen vastaanotto sai kotisohvan naiskatsojilla silmät kostumaan. Odotan mielenkiinnolla löytyykö sukanvarresta vielä käyttämättömiä kortteja. Erinomaisen taktikoinnin lisäksi Aden voittoa puoltaa hyvät kokkaustaidot. Andreas on yksi talon pidetyimmistä henkilöistä (ainakin naisten keskuudessa) joten häätöäänestyvaaraa ei ole hetkeen tiedossa. Kaiken tämän lisäksi Big Brotherin tuotanto on ottanut Andreaksen siipiensä suojaan ja on tähänastisissa koosteissa antanut Andreaksesta erittäin positiivisen kuvan. Risteilyisännältä löytyy myöskin kohtalaiset viihdyttäjänlahjat joten ei leimaudu helposti tylsäksi asukkaaksi.

Pientä lipsumista oli havaittavissa viime viikolla kun Ade sortui juoruilemaan muista asukeista selän takana pahaa. Turkulaisen pelastuksena saapui uudet asukkaat. Markon videotestamentin jälkeen uudet asukkaat olivat yksimielisellä kannalla että selän takana p*skan jauhamisen on loputtava. Andreas tajusi viisaana miehenä uusien reaktioista, että ulkomaailmaailmaan on välittynyt negatiivinen kuva juorukerhosta. Vastaisuudessa voitte seurata kuinka Ade yrittää tietoisesti vältellä selän takana puhumista.

 

      
2. Tero

 Tero on ollut vedonlyöntiyhtiöiden voittajasuosikki miltei alusta lähtien. Lapinmies on herättänyt katsojissa positiivisia tunteita. Tyyneys, rauhallisuus ja hauska selitystapa ovat Teron valtteja. Terosta ei katsoja keksi pahaa sanottavaa. Miehen pisteitä nostaa myös taito pysyä poissa porukoista jotka puhuvat muista pahaa selän takana. Rauhallinen olemus saattaa kääntyä kuitenkin Teroa vastaan sillä kyseessä on kuitenkin viihdeohjelma. Vaarana on leimautuminen tylsäksi asukkaaksi. Terolla on suuri vaara joutua häätöäänestykseen lähitulevaisuudessa ja tämä laskeekin hieman osakkeita. Pääsee pitkälle jos muistaa tuoda itseään esille tarpeeksi. 

 

 

     
    3. Harri 

Harri, Korpilahtelainen siviilipalvelusmies on sympaattinen ja sopivan huomaamaton asukki talossa. Harri kerää sympatiat taakseen koulukiusaamistaustalla, ärrä- viallaan sekä hieman alakuloisella olemuksellaan. Harrin miinukseksi voi kääntyä alkoholin käyttö. Jutut liittyvät usein ryyppyreissuihin ja Harrin mielestä alkoholia ei ole ikinä riittävästi talossa. BB- tuotanto voi halutessaan saada Harrin näyttämään epätoivoiselta alkoholistilta. Ollut tähän asti kuitenkin yksi tuotantotiimin suosikeista ja negatiiviset pätkät on jätetty taka- alalle. Harriin kannattaa sijoittaa vedot varauksella sillä miehen suosio voi kääntyä ajan kuluessa myös talon inhokiksi.

 

 

Kuten huomasitte niin voittajaehdokkaisiini ei kuulu yhtään naispuolista henkilöä. Karu fakta on, että tämän vuoden Big Brotherin naisista ei löydy ketään potentiaalista naisvoittajaa. Naisista uusi asukas Anniina vaikuttaa eniten yleisöön vetoavalta persoonalta.

Inhokit

Älä panosta rahojasi ainakaan seuraaviin henkilöihin...

Maria

  • Ylivoimainen talon inhokki pieruhuumorillaan.
  • Tipahtaa välittömästi kun joutuu häätöäänestykseen  (päivitys: on tämän viikon äänestyksessä)

Antti

  • Uusi asukas talossa.
  • Vaikuttaa lievästi ylimieliseltä. Ylimielinen asenne ei tule vetoamaan yleisöön. 
  • Ei muiden asukkaiden suosiossa. Joutunee lähitulevaisuudessa häätöäänestykseen ja tuskin voittaa.

 

Yllättäjät

Talon uusi naisasukki Anniina vaikuttaa sopivan sympaattiselta ja rauhalliselta persoonalta. Yrittää päästä kovasti sisälle talon porukoihin ja ei liene ensimmäisenä äänestyksessä. Anniina työskentele Siwan kassalle ja Siwa sattuu olemaan yksi Big Brotherin pääsponsoreista. Tuotanto jättänee pikkumokat rauhaan. Tämä seikka tuskin haittaa Anniinan menestysmahdollisuuksia? :)

 

Kertoimet päivitetty 17.9

Asukas / Bookkeri operaattori poistettu  Centrebet
 Tero  4.50  6.00
 Niko  7.00  7.00
 Marianne  8.00  14.00
 Harri  8.00  10.00
 Mia  8.00  7.00
 Andreas  9.00  9.00
 Anniina  10.00  10.00
 Antti  10.00  10.00
 Tuuli  10.00  8.00
 Jari-Matti  12.00  12.00
 Cheryll  12.00  21.00
 Johan  12.00  6.00
 Maria  35.00  67.00