Espoon Blues eteni viimeisenä joukkueena SM-liigan puolivälieriin kukistamalla Rauman Lukon kotonaan vaihderikkaassa ottelussa maalein 6-3.

Kahdessa ensimmäisessä joukkueiden välisessä kohtaamisessa nähtiin tiukan puolustuspelin sävyttämää asemasotaa ja ainoastaan  kolme maalia. Espoon tiistai-ilta olikin aikaisempaan nähden poikkeuksellinen.

Heti alusta oli selvää, että kumpikin osapuoli lähtee aktiivisesti ratkaisemaan ottelua. Ensimmäisten kolmen ja puolen minuutin aikana tapahtumia riitti enemmän kuin koko ottelusarjassa yhteensä.

- Tämä oli poikkeuksellinen playoff-ottelu. Molemmilla oli kova halu voittaa, mikä näkyi kovana satsauksena hyökkäyspeliin, kertoi Bluesin vastuuvalmentaja Lauri Marjamäki.

Ensin Camilo Miettinen siirsi kotijoukkueen johtoon alle minuutin pelin jälkeen. Draamaa nähtiin, kun Lukon tanskalaismaalivahti Simon Nielsen loukkasi nivusensa, eikä pystynyt jatkamaan ottelua. Tämä herätti vierailijan, joka iski kahdesti vain minuutin sisään Jarkko Kauvosaaren ja Björn Melinin onnistuessa.

Kymmenet paikalle saapuneet raumalaiskannattajat saivat lisää vastinetta matkalleen, kun ruotsalainen konkarihyökkääjä Melin vei vieraat jo 1-3-johtoon. Tämä riitti Blues-luotsi Marjamäelle, joka vaihtoi maalin suulle Antti Oren. Näin ollen koko sarjan pelanneet tanskalaisvahdit Nielsen ja Patrick Galbraith, olivat kumpikin vaihtopenkin puolella ensimmäisen erän puolivälin jälkeen.

Vaikka Ore joutuikin vaikeaan paikkaan, selvisi hän urakastaan kunnialla. Jokipojista kesken kauden Espooseen siirtynyt veskari ei päästänyt selkänsä taa yhtä ainutta kiekkoa.

-  Mukavaa, että pääsin pelaamaan. Ei siinä auta kuin yrittää parhaansa, sankarivahti kommentoi.

Isäntien vuonna 1995 syntynyt Juuso Ikonen toi sinipaidat jälleen mukaan peliin kaventamalla 2-3:een vain reilu minuutti maalivahdin vaihdon jälkeen.  Tämä herätti jälleen kotijoukkueen sekä –yleisön.

Toisessa erässä Lukolla oli paikkansa ylivoimalla, mutta hyvistä paikoista huolimatta viimeistely ontui. Blues puolestaan käytti paikkansa tehokkaasti. Joakim Eriksson toi Bluesin tasoihin ja Kristian Kuusela survoi isännät 4-3-johtoon maalin edestä.

Avausmaalin viimeistellyt Camilo Miettinen löysi selkeät syyt kotijoukkueen peli-ilmeen muutokseen.

-  Ruvettiin tekemään oikeita asioita. Jaksettiin vaan painaa paremmin , Miettinen summasi voiton avaimia.

Kolmannessa erässä Blues keskittyi selkeästi puolustamaan yhden maalin johtoaan, laskemalla karvaustaan ja keskittymällä vastaiskuihin. Lukko hakkasi päätään keskialueen ansaan ja kotijoukkue kiitti. Tommi Huhtala nosti rystyltä 5-3-osuman ja lopullisen naulan Lukon arkkuun löi olympiavoittaja Mika Hannula veivaamalla kiekon läpiajon päätteeksi näyttävästi ohi Mika Norosen.

Blues voitti ottelun maalein 6-3 ja ottelusarjan voitoin 2-1. Puolivälierissä espoolaiset kohtaavat runkosarjaa hallinneen Kuopion KalPan.

- KalPaa vastaan meillä ei ole mitään hävittävää. Alamme jo tänään tekemään matkustussuunnitelmia, mutta nautitaan nyt hetki tästä, päävalmentaja Marjamäki mietti.

Varsinkin avauserässä kotijoukkueen maalineduspelaaminen oli luokatonta, minkä tunnusti myös yhden kevään komeimmista hiuskuontaloista omaava Camilo Miettinen.

-  Valmennusjohdolle aiheutettiin kyllä harmaita hiuksia. Koitetaan parantaa omassa päässä.

Raumalaiset olivat odotetun allapäin taiston tauottua.

-  Ei löydy tällä hetkellä juuri sanoja. Ei tämä ollut sitä mitä haettiin. Parempi voitti, Lukko-kapteeni Perttu Lindgren jakoi tunnustusta.

- Jos olisimme pystyneet pelaamaan huipputasolla, olisimme varmasti pidemmällä, Lindgren analysoi kesken jäänyttä kautta.

SM-liigan puolivälierät alkavat torstaina, jolloin Blues matkustaa KalPan vieraaksi Kuopioon.