Esa Holopaisen valmennustallin Boker oli Teivon kovimmassa kylmäverilähdössä johtavan rinnaltakin paras. Tauolta palannut Pihlajan Aaroni kiri kolmannesta ulkoa Bokerin tuntumaan toiseksi, mutta ei uhannut voittajaa.

- Pelkäsinkin, että jäädään johtavan rinnalle. Hevonen oli tänään todella rauhallinen. Oria on treenattu talven aikana paljon. Kesäksi odotukset on kovat ja oriilla on kaikki mahdollisuudet pärjätä kovissa lähdöissä, Holopainen kertoi voittajahaastattelussa.

 

Kolmannessa Toto5-kohteessa oli ainoastaan viisi osallistujaa, mutta lähtö oli sitäkin mielenkiintoisempi neljävuotiaiden lämminveristen koitos. Diamond Duo haki alussa kärkipaikan ja veti rauhallista vauhtia ja muut seurasivat jonossa. Mika Forss teki Jackpot Comeryllä ensimmäisenä ratkaisun viimeisen takasuoran alussa. Classic Frido pääsi sen perään ja kiri hurjassa 11-lopetuksessa ykköseksi. York Kemp jäi lopussa hieman vaille kiritilaa.

- Quite An Avengerin poisjäänti tietenkin auttoi meitä paljon. Tämä on nopea hevonen ja on kehittynyt paljon, ohjastaja Seppo Markkula kertoi Classic Fridosta.

 

Toisessa kohteessa Vietteli sai pidettyä sisäradalta johtopaikan helposti ja vei reippaalla toisella kierroksella helposti voiton. Antti Tupamäki ohjasti voittajaa. Suosikki Saaren Poika ei kyennyt kolmannesta ulkoa voittokamppailuun ja jäi lopulta kolmanneksi ennen R.R. Veeraa, joka tuli voittajan selässä maaliin.

 

Avauskohde oli lämminveristen Nuorten Sarja. Ari Moilasen ohjastma Precious Twice teki johtavan rinnalta jäätävän esityksen ja irtosi lopussa voittoon hyvällä volttituloksella 17,1/2100 metriä. Lahjakasta kolmevuotiasta valmentaa Jouko Paavola. Ykköspalkinto oli 2400 euroa. BWT Hazel oli johtopaikalta toinen ennen hyvin kirinyttä Rocking The Wayta.

 

Max Moonlight jatkoi neljännessä kohteessa loistoesityksiä ja jyräsi johtavan rinnalta ykköseksi. Harri Koivunen ohjasti tällä kertaa kolmannen peräkkäisen voiton ottanutta ruunaa. Zoogina kiri ulkoa hyvin toiseksi ja vielä ulompaa kirinyt Magnat tuli terävästi kolmanneksi. Suursuosikki Super Frido ei kyennyt neljännestä ulkoa kamppailemaan voitosta, vaikka näyttikin viimeisessä kaarteessa todella hyvältä.

 

Teivon Toto5-arvo oli 351,70 euroa.