[caption id="attachment_4144" align="alignnone" width="682"]Tuomas Korvenoja tuulettaa Orsi Mangellin voittoa[/caption]

Suomessa syntynyt ja suomalaisomistuksessa kilpaileva Brad De Veluwe täytti kaikki odotukset voittaen Euroopan parhaiden 3-vuotiaiden ravurien kohtaamisen.

Voitolla ori kartutti palkintosummaansa yli 100 000 eurolla. Karsinnan kakkossijasta se sai muutamaa tuntia aiemmin reilut 20 000 euroa. Voitokkaan Italian matkan jälkeen vasta 3-vuotiaan Brad De Veluwen voittosumma on yli 400 000 euroa.

Ennakkosuosikkina radalta kolme matkaan lähtenyt Brad De Veluwe taisteli kärkipaikasta auton irrottua. Se sai hetken ajan vastuksen sisäradan hevosista, mutta jo ensimmäisessä kaarteessa suomalaisori otti kärkipaikan. Kärkipaikalla se hallitsi juoksua koko mailin matkan maaliin asti. Brad De Veluwen voittoaika loppukilpailussa oli sama kuin karsinnassa, 11,6a. Voittojuoksun myötä aika on myös 3-vuotiaiden lämminveristen uusi Suomen ennätys.

- Tämä on fantastinen hevonen, nopea, vahva, intelligentti, mitä muuta voi hevoselta vaatia. Se matkusti tänne Suomesta pitkän matkan ja juoksi kaksi kisaa samana päivänä, orin ohjastaja-valmentaja Tuomas Korvenoja hehkutti.

Kasvattajaa ja omistajatahoa Lars Ingman Oy Ab:ta edustava Anders Ingman jännitti sukulaistensa kanssa radan reunalla. Voiton jälkeen tunnelmat olivat korkealla.

- Ehkä vasta helmikuussa ymmärrän, mitä hevonen on todella tehnyt, Ingman naurahti.

- Tämä on jotain uskomatonta, sillä Italiassa on paljon hyviä hevosia.

Voiton myötä myös Korvenojan usko hevosen kykyihin kasvoi entisestään.

- Tämä vaikuttaa ainakin ensi vuonna varsamaksu hintaan, Korvenoja hymähti.  Ori saapuu Suomeen lauantaina noin kahden viikon ajaksi. Sen jälkeen se matkustaa Etelä-Ruotsiin Flyingen oriasemalle siitostehtäviin.

Talvella ”Brad” viettää ansaitun loman Sipoossa ja palaa radoille vasta maalis-huhtikuun vaihteessa. Ensi vuonna se kilpailee noin kymmenen kertaa tärkeimmissä tapahtumissa Pohjois-Euroopassa.  Ehdolla ovat muiden muassa Kungapokalen, Suuri Suomalainen Derby ja UET Derby.

Aiemmin suomalaiset ovat juhlineet San Siron radalla kahdesti. Southwind Vernon voitti Orsi Mangellin vuonna 2003 ja Passionate Kemp vuotta myöhemmin.

KATSO BRAD DE WELUVEN VOITTOJUOKSU ALTA:

{youtube}YI26sYctmXU{/youtube}