Brasilia ei antanut Pohjois-Korean yllättää itseään jalkapallon MM-kisoissa, vaikka Julio Cesar keltapaitojen maalilla joutuikin kerran antautumaan.

Ensimmäinen puoliaika pelattiin maaleitta, vaikka Brasilia ottelua hallitsikin. Toiselle puoliajalle Brasilia kuitenkin lisäsi kierroksia. Maiconin ja Elanon osumat veivät keltapaidat 2-0 -johtoon, mutta punapaitojen viime hetken kavennus piti ottelun jännittävänä loppuvihellykseen saakka.

Ottelu pelattiin varsin kylmissä olosuhteissa, sillä Johannesburgin Ellis Parkilla oli lämpötila vain +3 astetta.

Päivän aiemmissa otteluissa Norsunluurannikko ja Portugali päätyivät maalittomaan tasapeliin. Myös Uusi-Seelanti ja Slovakia tasasivat pisteet 1-1 -tuloksella.