[caption id="attachment_3681" align="alignnone" width="700"]Bruins on ollut vahva kotikaukalossaan[/caption]

Kotiyleisö on ollut kuudes kenttäpelaaja Boston Bruinsin ja Vancouver Canucksin välisessä Stanley Cup -finaalisarjassa. Boston voitti kuudennen ottelun ja tasoitti finaalisarjan 3-3:een.

Bruins aloitti kotonaan jälleen räväkästi. Ottelua oli pelattu 5:31, kun Brad Marchand ampui kiekon etukulmasta ohi Canucks-vahti Roberto Luongon.

Yleisö oli tuskin toipunut edellisen maalin tarjoamasta huumasta, kun kiekko löysi tiensä vieraiden maaliin vain 35 sekuntia edellisestä. Milan Lucic siirsi helpohkosti tilanteeksi 2-0 Rich Peverleyn esityöstä.

Kuudennen ottelun ensimmäisessä erässä ajassa 8:35 saatettiin nähdä koko finaalisarjan kulminaatiopiste. Andrew Ference ampui ylivoimalla siniviivalta matalan laukauksen, joka yllätti jälleen Luongon. Tämä riitti Canucksin valmennusjohdolle ja maalinsuulle luisteli Cory Schneider.

Edes maalivahdin vaihtaminen ei herättänyt nukkuvaa vierailijaa, sillä vain minuutti vaihdon jälkeen tärähti. Tomas Kaberle ampui viivasta ja Michael Ryder ohjasi kiekon tolpan kautta rysään. Boston oli tehnyt neljä maalia hieman yli neljään minuuttiin.

Bruinsin momentumin jälkeen peli meni seesteiseksi. Vancouverin avausmaali nähtiin vasta kolmannen erän alussa, kun Henrik Sedin pääsi nostamaan kiekon ohi Tim Thomasin. Piste oli ruotsalaiselle finaalisarjan ensimmäinen.

David Krejci pääsi vielä nautiskelemaan ylivoimalla Mark Recchin syötöstä kotijoukkueen illan viidennestä osumasta. Maxim Lapierre kaunisteli loppulukemiksi 5-2.

Boston tasoitti otteluvoitot 3-3:een ja mestaruus ratkeaa neljällä voitolla. Joukkueet matkustavat Vancouveriin ratkaisevaan seitsemänteen otteluun, joka pelataan keskiviikon ja torstain välisenä yönä Suomen aikaa.

Finaalisarjan jokainen ottelu on päättynyt avausmaalin tekijän ja kotijoukkueen voittoon.

VANCOUVER-BOSTON 5-2 (4-0,0-0,1-2)

1-0 Brad Marchand (Mark Recchi, Dennis Seidenberg) 5:31 2-0 Milan Lucic (Rich Peverley, Johnny Boychuk) 6:06 3-0 Andrew Ference (Michael Ryder, Mark Recchi) yv 8:35 4-0 Michael Ryder (Tomas Kaberle) 9:45 4-1 Henrik Sedin (Daniel Sedin, Christian Ehrhoff) yv 40:22 5-1 David Krejci (Mark Recchi, Tomas Kaberle) yv 46:59 5-2 Maxim Lapierre (Daniel Sedin, Jannik Hansen) 57:34

Maalivahdit BOS: Tim Thomas 38 laukausta/36 torjuntaa VAN: Roberto Luongo 8/5 VAN: Cory Schneider 32/30 (sisään ajassa 8:35)

Voitot tasan 3-3