Buffalossa nähdään vauhtia ja vaarallisia tilanteita?

Lähtökohdat kauteen: Buffalossa vaihtui valta, kun päävalmentajaksi saapui uusi mies, Doug Marrone. Viime kaudella lohkonsa viimeiseksi jäänyt Bills jäi ulos pudotuspeleistä voittamalla kuusi ottelua, eikä tänä vuonnakaan matka tammikuun peleihin tule olemaan helppo.

AFC East 2012

Voitot

Tappiot

Tasapelit

Voitto-%

New England Patriots

12

4

0

75%

Miami Dolphins

7

9

0

43,8%

New York Jets

6

10

0

37,5%

Buffalo Bills

6

10

0

37,5%

Buffalossa on jääty jo 14 peräkkäistä vuotta ulos pudotuspeleistä. Nyt päävalmentajaksi saapuva Marrone, tulee ensimmäiseen NFL-päävalmentaja kauteensa Syracusen yliopistojoukkueesta. NFL-historia sisältää useita tarinoita, joissa yliopistosarjasta siirtyminen maailman kovimpaan sarjaan ei ole onnistunut ollenkaan. Marronen kohdalla tilanne ei ole yhtään sen helpompi, vaikka miehellä on apunaan hyökkäyksen koordinaattorina Nathamel Hackett. Hackett tulee auttamaan Marronen vielä monesta sillasta.

Bills tulee olemaan mielenkiintoinen seurattava: reikäpää puolustaja, tulokas pelinrakentaja ja pikajunan vauhdin sekä laaman älyn omaava keskushyökkäys. Ylilyöntejä on luvassa!

Hyökkäys:Buffalon uusi päävalmentaja Marrone tulee kehittämään nimenomaan hyökkäystä. Uudessa pelinrakentajassa EJ Manuelissa on todella paljon potentiaalia ja on mielenkiintoista nähdä miten Marronen ja Manuelin yhteistyö lähtee kulkemaan. Billsin kovin ase on poikkeuksellisen nopea keskushyökkäys:C.J. Spiller, joka osoitti jo viime vuonna vahvaa tekemistä ja noussee tänä vuonna aivan sarjan eliittiin sekä Marquise Goodwin ja T.J. Graham, jotka molemmat kiitävät hurjaa vauhtia. Laitahyökkäys osastolla Billsin toivot ovat Stevie Johnson ja Robert Woods. Kauden päätavoite lienee kuitenkin kehittää uudesta pelinrakentajasta EJ Manuelista sarjan eliittiä. Kyseessä on hiomaton timantti, joten pienelle seuralle kuten Bills olisi itsemurha turmella tämä mahdollisuus. Manuelille annetaan varmasti kaikki aika ja tila, minkä mies vain tarvitsee kehittyäkseen huipulle.

Puolustus: Päävalmentaja Marrone jätti suosiolla koko puolustuksen Mike Pettinen haltuun. Billsien puolustuksessa on todella potentiaalia. Eikä vähiten raivoisan pelityylin (sekä yksityiselämän) omaavan Mario Williamsin johdosta. Viime vuonna pahoista loukkaantumisista, sekä henkilökohtaisen elämän sekasorrosta kärsinyt Williams on tämän vuoden Buffalossa avainroolissa. Jos miehen raivo kohdistuu oikeisiin asioihin, tulee vastustajien pelinrakentajilla pitämään kiirettä kerran jos toisenkin.

Arvio:Paljon potentiaalia, mutta sarjaohjelma on ikävänlainen. Jää pudotuspeleistä ulos, taistelee Jetsin kanssa lohkon kolmannesta sijasta.