Chicago Blackhawks nappasi tärkeän 4-2 voiton Vancouver Canucksista ja tasoitti samalla läntisen konferenssin välieräsarjan 1-1:een.

Vancouver siirtyi ottelussa nopeasti 2-0 -johtoon Mason Raymondin ja Mikael Samuelssonin maaleilla. Ensimmäinen erä oli kerennyt vanhentua vain viisi minuuttia.

Illan hahmo oli Brent Seabrook, joka aloitti kotijoukkueen takaa-ajon vajaan kahdeksan peliminuutin kohdalla. Seabrook kavensi ensin 1-2:een ja syötti joukueensa voittomaalin kolmannessa erässä. Kanadan olympiajoukkueessakin pelannut Seabrook keräsi ottelussa tehot 1+2.

Chicagon maalilla Antti Niemi torjui 24 kertaa. Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran Vancouverissa keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

Yön toisessa ottelussa Boston kaatoi Phildelphian 3-2 ja siirtyi ottelusarjassa 2-0 -johtoon.

NHL:n pudotuspelit ma-ti yönä:

BOSTON - PHILADELPHIA 3-2 (1-1,1-1,1-0)

1-0 Johnny Boychuk (Patrice Bergeron) 5:12 1-1 Mike Richards (Daniel Briere, Ville Leino) 17:06 2-1 Miroslav Satan (Blake Wheeler, Dennis Wideman) 29:31 2-2 Daniel Briere (Ville Leino, Chris Pronger) 39:35 3-2 Milan Lucic (David Krejci, Miroslav Satan) 57:03

Maalivahdit BOS: Tuukka Rask 26 laukausta/24 torjuntaa PIT: Brian Boucher 27/24 Ville Leino, Philadelphia 0+2, +2, 0, 2, 15:37 Kimmo Timonen, Philadelphia 0+0, 0, 0, 1, 25:13 Boston johtaa ottelusarjaa voitoin 2-0

CHICAGO - VANCOUVER 4-2 (1-2,0-0,3-0)

0-1 Mason Raymond (Ryan Kesler, Kevin Bieksa) 1:22 0-2 Mikael Samuelsson (Henrik Sedin, Pavol Demitra) yv 5:02 1-2 Brent Seabrook (Dave Bolland, Kris Versteeg) 7:40 2-2 Patrick Sharp (Brent Seabrook) av 46:49 3-2 Kris Versteeg (Duncan Keith, Brent Seabrook) 58:30 4-2 Patrick Kane (Jonathan Toews) tm 59:12

Maalivahdit CHI: Antti Niemi 26 laukausta/24 torjuntaa VAN: Roberto Luongo 33/30 Sami Salo, Vancouver 0+0, -1, 0, 3, 23:21 Ottelusarja tasan 1-1 Suomalaisten tilastoissa maalit+syötöt, plusmiinus, jäähyminuutit, laukaukset ja peliaika.