Chigaco otti viime yönä kolmannen kotivoittonsa Philadelphiasta maalein 7-4 ja on näin ollen voiton päässä Stanley Cup- juhlista. Suomalaiset olivat hyvin esillä maalirikkaassa kohtaamisessa.

Blackhawks aloitti pelin vahvasti ja johti ottelua avauserän jälkeen jo 3-0. Maaleista vastasivat Brent Seabrook, Dave Bolland ja Kris Versteeg. Erätauolla Flyers otti Michael Leightonin pois tolppien välistä ja sisään luisteli Brian Boucher.

Maalivahdin vaihdosta herännyt vierasjoukkue sai uskoa peliinsä, kun Scott Hartnell kavensi tilanteeksi 3-1 heti toisen erän alkuun. Maalissa oli vahvasti mukana syöttöpisteen kirjauttanut Ville Leino. Muutama minuutti myöhemmin kotijoukkueen kirkkaimpiin tähtiin kuuluva Patrick Kane sai laittaa kiekon melkeinpä tyhjään maaliin Andrew Laddin syötöstä.

Flyers ei kuitenkaan hyytynyt vaan kavensi toistamiseen n. minuutti Kanen maalin jälkeen. Maalintekijänä tämän kauden ensimmäisen pudotuspelimaalin tehnyt Kimmo Timonen. Maalin jälkeen oranssipaidat saivat hyvän vaihteen päälle, mutta Chicagon suomalaisvahti Antti Niemi jatkoi varmoja otteitaan.

Chicagon siirtyi turvallisen tuntuiseen 5-2 johtoon, kun Dustin Byfuglien pääsi ylivoimalla laittamaan maalin edustalta laatan verkkoon. Komeassa ylivoimakuviossa oli mukana myös pelivireen löytänyt Patrick Kane.

Toisen erän tavoin Philadelphia aloitti kolmannen erän maalinteon ja kavensi ottelun 5-3 lukemiin. Tällä kertaa viimeistelijänä James van Riemsdyk. Timoselle kirjattiin syöttöpiste.

Ottelu ratkesi viimeistään, kun Flyers haki vimmatusti kavennusosumaa jonka seurauksena Blackhawks pääsi iskemään vastahyökkäykseen. Hyökkäys päättyi, kun Patrick Sharp laukoi komeasti ranteella yläpussiin.

Minuutti Sharpin osuman jälkeen nähtiin Ville Leino- show. Leino pujotteli läpi lepsusti pelanneen Chicago- puolustuksen ja syötti näyttävän kääntösyötön Simon Gagnelle. Gagnella oli helppo työ lyödä kiekko tyhjiin.

Flyers otti vielä maalivahdin pois ja lähti tavoittelemaan kahden maalin karkumatkaa. Yritys tyssäsi heti alkuunsa, kun Byfuglien lirutti kiekon tyhjiin puolen kentän tuntumasta. Loppulukemat 7-4.

Vuoden 2010 Stanley Cup on katkolla ensimmäisen kerran keskiviikon ja torstain välisenä yönä Philadelphiassa.

TILASTOT: Chicago-Philadelphia 7-4 (3-0,2-2,2-2) 12.17 1-0 Seabrook (Versteeg,Brouwer)yv 15.26 2-0 Bolland (Sopel, Byfuglien) 18.15 3-0 Versteeg (Seabrook,Byfuglien)

20.32 3-1 Hartnell (Leino, Briere) 23.13 4-1 Kane (Ladd, Sharp) 24.38 4-2 Timonen (Briere, Leino) 35.45 5-2 Byfuglien (Toews, Keith) yv

46.36 5-3 v.Riemsdyk (Krajicek,Timonen) 56.08 6-3 Sharp (Kane) 57.24 6-4 Gagne (Leino) 57.55 7-4 Byfuglien (Versteeg, Bolland) tm

Maalivahdit Niemi CHI 7+8+8=23 Leighton PHI 10+0+0=10 -> Boucher (vaihto ajassa 20.00) 0+6+5=11