Dalton ei riitä vieläkään?

Lähtökohdat kauteen: Bengals eteni viime kaudella pudotuspelien Villikortti- kierrokselle voittaen 10 kauden 16 ottelustaan. Meno pudotuspeleissä AFC pohjoislohkon kakkosella katkesi kuitenkin heti alkuunsa Houston Texansin vieraana.

AFC North 2012

Voitot

Tappiot

Tasa-pelit

Voitto-%

 Baltimore Ravens

10

6

0

62,5%

Cincinnati Bengals

10

6

0

62,5%

 Pittsburgh Steelers

8

8

0

50%

Cleveland Browns

5

11

0

31,3%

 

 

 

 

 

 

 

PUDOTUSPELIT 2012: Bengals – Texans 13 - 19

Bengals on kahdesti peräjälkeen edennyt pudotuspeleihin, jossa taso on romahtanut totaalisesti. Päävalmentaja Marvin Lewis ja pelinrakentaja Andy Dalton ovat kusseet housuihinsa tiukan paikan tullen. Lewisin pudotuspelisaldo Cincinnatissa on tällä hetkellä neljä ottelua, neljä tappiota. Kaksi vuotta ylisuorittanut puolustus antanee tänäkin vuonna mahdollisuuden edetä pitkälle, mutta miten kaksikko Lewis-Dalton aikoo tänä vuonna kääntää hyökkäyksen kelkan?

Hyökkäys: Cincinnatissa kaikki elää ja kuolee pelinrakentaja Andy Daltoninmukana. Dalton on kaksi kertaa johdattanut Bengalsit pudotuspeleihin, mutta siihen se sitten onkin jäänyt. Dalton ei vain yksinkertaisesti ole riittänyt johtamaan joukkojaan pitkälle. Mikään ei viittaa siihen, että Dalton tänäkään vuonna nostaisi tasoaan. Daltonin ongelmana ikävä kyllä ovat olleet nopeus ja heittäminen, jotka ovat kohtalaisen tärkeitä ominaisuuksia pelinrakentajalle. Tämän lisäksi miehen itseluottamuksessa ja pelipäässä on vikaa, josta kertoo suorastaan romahtaneet tilastot joukkueen siirryttyä runkosarjasta pudotuspeleihin.

Mutta entä, jos? Jos Daltonin peli alkaakin kulkea, on Bengals paha pideltävä ja jopa mahdollinen superyllättäjä. Dalton kaipaisi edelliskaudella tuekseen lisävahvistuksia hyökkäykseen. Cincinnatissa ei ole totuttu rahalla mässäilemään, joten tämänkin kauden alla vahvistukset haettiin omilla varauksilla. Kykeneekö uusi keskushyökkääjäGiovani Bernard sekä sisempi laitahyökkääjä Tyler Eifert nousemaan heti tulokasvuotenaan huipputasolle ja avittamaan Daltonin kohti uutta nousua?

Puolustus: Puolustuksen koordinaattori Mike Zimmer on tehnyt Bengalsin kanssa upeaa työtä ja moni onkin kyseenalaistanut Lewisin paikan päävalmentajana: miksei jatkuvasti vahvaa työtä tekevä Zimmer johda koko laumaa? Tänäkään vuonna Cincinnatissa ei liene huolta puolustuksen osalta. James Harrison ja Dre Kirkpatrick vahvistavat jo entisestään tiukkaa puolustusta. Suuria ongelmia ei löytyne miltään puolustuksen osa-alueelta. Nuorehko joukkue kasvaa entisestään tiiviimmäksi ja pystyy parantamaan edelliskaudesta.

Arvio: Puolustus antaa mahdollisuuden taistella jopa divisioonan voitosta, mutta Daltonin johtama hyökkäys ei herätä luottamusta. Ei etene tänä vuonna kovasta divisioonastaan edes pudotuspeleihin.