Clevelandissa puhaltaa uudet tuulet - keltanokkavalmentajan johdolla kohti parempia vesiä?

Cleveland Browns voitti viime kaudella vain viisi ottelua kuudestatoista. Tulokseksi jäi näin lohkon viimeinen sija - Clevelandissa nähtävissä kuitenkin valoa tunnelin päässä?

AFC North 2012

Voitot

Tappiot

Tasapelit

Voitto-%

 Baltimore Ravens

10

6

0

62,5%

Cincinnati Bengals

10

6

0

62,5%

 Pittsburgh Steelers

8

8

0

50%

Cleveland Browns

5

11

0

31,3%

 

 

 

 

 

 

 

 

PUDOTUSPELIT 2012: Jäi runkosarjaan

Clevelandissa laitettiin kauden alla paljon uusiksi. Päävalmentajan paikalle nostettiin keltanokkavalmentaja Rob Chudzinski. Viime kaudella loistavaa työtä Panthersin hyökkäyksen koordinaattorin paikalla tehnyt Chud, lähtee ensimmäiseen NFL-kauteensa apunaan vanha NFL-päävalmentaja Norv Turner hyökkäyksen koordinaattorinaan. Brownsilla on näin valtava määrä hyökkäyksen osaamisestaan taustoillaan. Puolustusta tullee pääasiassa johtamaan koordinaattori Ray Horton.

Hyökkäys: Pelinrakentaja Brandon Weedenillä on käsissään paljon lahjakkuutta, muttei lähes ollenkaan kokemusta. Weedeniä voidaan pitää todellisena kysymysmerkkinä, mutta vaikuttaisi että Clevelandissa on nyt pitkästä aikaa kunnon pelinrakentaja. Ainakin pallo lentää komeasti kädestä ja Browns saattanee käyttää pitkästä aikaa enemmän pitkiä heittoja. Jos Norv Turner saa revittyä kaiken irti lahjakkaasta hyökkäyksestään, saatetaan Brownsilta nähdä tänä vuonna iloista hyökkäyspeliä.

Laitahyökkääjä Josh Gordon on poissa kaksi ensimmäistä ottelu pelikiellon vuoksi, mutta noussee tämän jälkeen isoon rooliin. Gordonin takaa on kuitenkin vaikea etsiä aivan sarjan terävimpään kärkeen kuuluvia pelaajia. Koska Gordonillakin on tapana sortua huonoihin peleihin, jää juoksupeli jälleen Brownsin aseeksi. Vaikka koordinaattori Turner haluaisi varmasti pelata paljon palloa ilmassa ja nimenomaan pitkillä heitoilla. Lyhyeen heittopeliin Weedenillä on kohteita vielä vähemmän. Sisemmät laitahyökkääjät eivät vakuuta.

Trent Richardson tulee olemaan kaikki kaikessa joukkueen iskukyvyn kannalta. KeskushyökkääjäRichardson kuuluu joukkueen nuoriin lupaaviin hyökkääjiin. Hyökkäyksen linjassa on potentiaalia ja huippuvalmennuksen avulla Clevelandissa saatetaan nähdä tänä vuonna loistavaa linjapelaamista.

Puolustus: Browns hankki viime kaudella Super Bowl- mestaruuden Ravensissa voittaneen Paul Krugerin ulomman tukimiehen paikalle. Tätäkin kovempi hankinta on kuitenkin puolustuksen koordinaattori Ray Horton. Krugerin lisäksi tukimiesosasto on potentiaalinen, mutta arvaamaton. Kokematon Barkevious Mingo sekä arvaamaton Jabaal Sheard. Clevelandista löytyy suuri määrä lahjakkuutta puolustamiseen ja Hortonilta saattaa löytyä keinot repiä tästä joukosta kaikki mahdollinen irti. Hortonilla tulee olemaan paljon tekemistä Clevelandissa ja paljon hän tulee myös tekemään. Intohimoinen valmentaja tullee tekemään täysmyllerryksen. Myös linja on omaa potentiaalia, mutta sisältää myös kysymysmerkkejä. Paljon on kiinni siitä miten Horton saa ajettua oman pelifilosofiansa sisään. Vaikka todelliset tähdet puuttuvat, riittää puolustuksessa syvyyttä usealle paikalle ja kilpailu pelipaikoista on kovaa. Vain tukimiesosasto vaikuttaa etukäteen yhden miehen show’lta: Joe Haden kuuluu joukkueen kannattajiin.

Arvio: AFC North on valtavan kova divisioona, jossa menestyminen ei missään nimessä ole helppoa. Jää pudotuspelien ulkopuolelle, ellei huikaiseva valmennuskolmikko vedä todellista jänistä hatusta.