Connor McDavid ja Mikko Koskinen pitävät haaveita pudotuspeleistä elossa Edmontonissa. 

Edmonton Oilersin taival NHL:ssä on ollut tänäkin kautena vähintäänkin vuoristoratamaista. Joukkueen otteet ovat olleet enimmäkseen ailahtelevia ja kotiyleisö on tuttuun tyyliin osoittanut otteluissa mieltään äänekkäästi ja pelaajat kuulevat viestin selkeästi. 

– Me kuulemme buuaukset ja kaikki ympärillä olevat asiat, joita puhutaan. Me ymmärrämme, että fanit ovat turhautuneita. Odotamme parempaa tekemistä itseltämme ja hekin odottavat sitä, totesi joukkueen kapteeni Connor McDavidTSN:n kuvaamalla videolla.

Usko on ollut koetuksella moneen otteeseen, mutta McDavid luottaa omiinsa, mutta mikäli rivit rakoilevat, niin kapteeni ei epäröi näyttää ovea ensimmäisenä.  

– Ainoat tyypit, jotka tuntuvat uskovan meihin ovat jätkät pukuhuoneessa. Jos pukukopissa kuitenkin on tyyppejä, jotka eivät usko tähän joukkueeseen, niin heidän täytyy lähteä. Mielestäni tällaista ei kuitenkaan ole. Minun silmissä kaikki uskovat tähän joukkueeseen, kommentoi McDavid.

McDavidin kausi on ollut raskas, sillä supertähti kantaa luonnollisesti suurinta vastuuta johtamisessa ja tehojen valossa. Tilastot kertovat McDavidin tärkeydestä kaiken. Puolustava pistepörssin voittaja on kasannut tehot 29+43=72 ja McDavidin kädenjälki Oilersin tehdyissä maaleissa on prosentuaalisesti 51.8% eli yli puolet. Kapteeni ymmärtää tilanteensa ja toteaa rehellisesti, että joukkueen kokonaisvaltainen taitotaso ei riitä isoihin maalitaisteluihin. 

– Me olemme joukkue, joka ei voita muita suuremmalla taidolla. Me emme voita otteluita 6-5. Me olemme joukkue, jonka täytyy löytää keinoja voittaa otteluita 2-1, 3-2 ja me pääsemme kahteen maaliin tai kolmeen maaliin joka ilta..meidän pitää maalit poissa meidän päädystä, summasi McDavid. 

Maalivahtien osalta Oilers on saanut ainakin tuloksia. Suomalainen sensaatio Mikko Koskinen on torjunut tärkeitä voittoja Edmontonille ja hänet palkittiin vastikään uudella kolmen vuoden sopimuksella, jonka aikana vuosipalkaksi kertyy 4,5 miljoonaa dollaria. 

Edmonton on tällä hetkellä läntisen konferenssin 11. sijalla ja joukkueella on kasassa 49 pistettä. Oilers taistelee edelleen villi kortti -paikasta pudotuspeleihin. Villi kortti -sijoilla ovat tällä hetkellä Dallas Stars ja Colorado Avalanche 52 pisteellä.