Tänään keskiviikkoiltana pelataan taas Espanjan Copa del Reytä eli Kuninkaan tai Espanjan Cupia, ja ensimmäisenä tarkastellaan Espanyolin ja Barcelonan välistä ottelua. Ottelu lähtee tuttuun tapaan käyntiin kello 22.00 Suomen aikaa, ja tämä matsi on ensimmäinen kahdesta. Katsoimme tuossa aamukahvilla kertoimia eri vedonvälittäjien sivuilla ja näyttäisi vähän siltä että tänä iltana maaliverkkojen ei pitäisi heilua RCDE – Stadionilla. Ja kun mietimme tässä asiaa hieman tarkemmin, eivät nuo vedonlyöntitoimistot ihan sitä tuulesta temmanneet ole. Katsotaan nyt siis illan ottelua hieman tarkemmin.

Vetovihje illan otteluun

Espanyolilla ei ole kauhean hyvin mennyt liigapeleissä, ja se on tällä hetkellä sijalla 14. sarjataulukossa 24:llä pisteellään. Seura on pelannut tiukkaa puolustuspeliä, josta kertoo myös vain koko kautena tehdyt 22 maalia. Mutta tällä taktiikalla ei monet seurat kyllä pääse ohikaan, joten siinä on myös oma taikansa. Entinen jalkapalloilija ja nykyinen valmentaja Quique Sanchez Flores on tämän taktiikan takana. Espanyol jätti viime viikonloppuna kotiottelussa pallon haltuun Athletic Bilbaolle, ja sehän päätyi tietenkin lukuihin 1-1. Jotenkin tuntuu sillä että tänä iltana olisi samanlainen keissi.

Barcelona loistaa La Ligan kärjessä, ja on menestynyt tässä Cupissa ilman sen suurempia kipuja. Hieman vielä varmasti kirvelee se ensikohtaaminen Celta Vigon kanssa joka kaikkien hämmästykseksi lukuihin 1-1, mutta revanssissa tuo seura rökitettiin kunnolla luvuin 5-0.