Keski-Suomessa tehdään jääkiekon SM-liigan olympiatauolla historiaa, kun D Teamin Mestisjoukkue haastaa JYPin liigamiehistön Keski-Suomen mestaruusotteluun keskiviikkona 24. helmikuuta.

Pelin jännitys säilyy varmasti loppuun asti, sillä varsinaisen peliajan jälkeen käynnistyy viiden kierroksen voittomaalikisa, jonka maalit lasketaan mukaan mestaruusottelun lopputulokseen. Mestaruusottelun lisäksi koko kansan kiekkojuhlassa ratkaistaan myös, kuka on Keski-Suomen nopein kiekkoilija, tarkin laukoja ja kovin lämääjä. Molemmat joukkueet ovat valinneet jokaiseen erikoiskisaan kolme pelaajaa, joten SM-liigan ja Mestiksen pelaajien vertailusta tulee tiukkoja ja mielenkiintoisia kisoja. Soppaa hämmentää vielä sopivasti kaikkien aikojen JYP-maalitykki Risto Kurkinen, joka osallistuu tarkkuuslaukauskisaan ja Sinuhe Wallinheimon haastamana rankkarikisaan. Tarkkuuslaukauskisa ratkotaan ennen peliä. JYP-pelaajista kisaan osallistuvat Sami Vatanen, Steve Kariya ja Olli Sipiläinen. D Team luottaa tarkkuudessa Tuomo Laukkaseen, Vesa Kulmalaan ja Timo-Pekka Heikkiseen. Kisaan osallistuu myös SM-liigan maalikuninkuuden 1989 JYPin paidassa voittanut Risto Kurkinen, 47. Nopein kiekkoilija -kisa on äärimmäisen mielenkiintoinen, kun D Teamin Pekka Jormakka, Heikki Huovinen ja Jouni Virpiö haastavat tikittäjäkisaan JYP-pelaajista Antti Pihlströmin, Ossi Louhivaaran ja Jani Tuppuraisen. Kisa käydään ensimmäisellä erätauolla. Toisella 20 minuutin erätauolla mitataan, kenellä on kovin lyöntilaukaus. JYP-lämäreitä ampuvat Mikko Viitanen, Olli Malmivaara ja Tuomas Vänttinen. D Team luottaa tässä lajissa Matti Koistiseen, Harri Pesoseen ja Jonne Virtaseen. Pelin päätyttyä nähdään rankkarihaastekisa Sinuhe Wallinheimo vastaan Risto Kurkinen. Sinuhe lupaa tarjota kunnon illallisen, jos Rise Kurkinen onnistuu saamaan kolmesta rankkarista yhdenkin maalin. Haastekisan jälkeen siirrytään mestaruusottelun voittomaalikilpailuun, jonka maalit lasketaan JYP-D Team -ottelun lopputulokseen. Voittomaalikisassa on viisi laukojaa kummastakin joukkueesta. JYP on jo listannut laukojiksi Jussi Makkosen, Kalle Kaijomaan, Juha-Pekka Hytösen, Mikko Hakkaraisen ja Antti Virtasen. D Team taktikoi eikä ilmoita laukojiaan vielä. Jos viisi kierrosta ei tuo ratkaisua, Keski-Suomen kiekkomestaruus ratkaistaan sen jälkeen laukojapari kerrallaan.

Keski-Suomen Kiekkokunkku -tapahtuma alkaa Synergia-areenalla keskiviikkona 24. helmikuuta klo 18. Tapahtumaan myydään liput numeroiduille istumapaikoille. Lipputuloista lahjoitetaan osa hyväntekeväisyyteen SPR:n kotimaan toimintaan.

Lähde: jypliiga.fi