Garrett vetää Dallasissa viimeisiään: tulos tai ulos?

Lähtökohdat kauteen: Dallasissa jäi viime kaudella pudotuspelit haaveeksi Cowboysien voitettua puolet runkosarjan otteluistaan. Viime kauden lohkon kolmannen sijankin pitäminen on tällä kaudella haasteellista, sillä vastustajat ovat vahvistuneet viime kaudesta.

NFC East 2012

Voitot

Tappiot

Tasapelit

Voitto-%

Washington Redskins

10

6

0

62,5%

New York Giants

9

7

0

56,3%

Dallas Cowboys

8

8

0

50%

Philadelphia Eagles

4

12

0

25%

 

 

 

 

 

 

 

PUDOTUSPELIT 2012: Jäi runkosarjaan

Kaudesta 2007 lähtien Dallasin peräsimessä vaikuttanut Jason Garrett alkaa olla uransa käännekohdassa. Lahjakkaista pelaajista huolimatta, Garrett ei ole päävalmentaja saanut revittyä kaikkea irti kokoonpanostaan. Kaikki merkit viittaavat siihen, että Garrett saa tämän kauden jälkeen lähteä Cowboysta ja kenties koko NFL-ura on päättymässä. Ellei – ellei mies mene ja vie joukkuettaan tällä kaudella Super Bowliin.

Hyökkäys: Dallasin hyökkäyksen vahvin osa on laitahyökkääjä Dez Bryant ja pelinrakentaja Tony Romo. Tämän jälkeen miehet sitten loppuukin. Juoksuosasto ei ole pysynyt ehjänä ja hyökkäyksen linja päästää aivan liian helpolla miehet Romon päälle. Romo on saanut paljon lokaa niskaansa, mutta vaikeahan peliä on johtaa, kun linja ei pidä. QB joutuu pelaamaan tänäkin vuonna pienessä tilassa ja nopeassa ajassa. Totuus on myös, ettei Romo ole riittänyt. Kurittomiin virheisiin usein sortuva pelinrakentaja on voittanut vain yhden pudotuspelin Cowboys- ajanjaksollaan. Loukkaantumisherkkä DeMarco Murray on Dallasin juoksupelin veturi. Tähän keskushyökkääjät sitten loppuvatkin. Murraynkaan toimilla ei ole silti merkitystä, jos Cowboys ei saa hyökkäyksen linjaansa kuntoon. Yksi syy umpisurkeaan linjaan oli Phil Costan loukkaantuminen, mutta vaikka Costa on taas mukana, tulee muun linjan myös parantaa huomattavasti.

Puolustus: Puolustusta johtaa jo 73-vuotias koordinaattori Monte Kiffin. Kiffin on todella mielenkiintoinen hankinta, sillä useampien mielestä vanha innovaattori on jo aikansa elänyt. Kiffinillä on käytössään kohtalaisen lahjakas miehistö. Kulmapuolustaja Orlando Scandrick on virheherkkä, mutta lahjakas menijä. Loistavat tukimiehet Sen Lee ja Bruce Carter pitävät huolen omista alueistaan varmasti, eikä linjakaan petä. Sen sijaan takakenttä Dallasissa on pienen kysymysmerkin alla.

Arvio: Ei kestä loukkaantumisia ja monen osa-alueen tulee parantua. Taistelee pudotuspelipaikasta, mutta jäänee niukasti ulos.