Nyrkkeilyn raskaaseen sarjaan siirtynyt entinen raskaan keskisarjan maailmanmestari britti David Haye on sopinut ottelevansa seuraavaksi venäläisjätti Nikolai Valujevia vastaan tämän WBA-tittelistä. Ottelu on tarkoitus käydä joulu- tai marraskuussa. Titteliottelu järjestetään todennäköisesti Saksassa.

- Valujev on yli 50 kiloa painavampi kuin minä ja 30 senttiä pidempi. Daavid tarvitsi vain lingon ja kiven kaataaksen Goljatin, ja minä uskon oikean käteni tuottavan enemmän voimaa kuin yksi kivi, Haye esitti raamatullisen vertauksen verkkosivuillaan.

Haye sai aiemmin ukrainalaisen veljesparin Vitali ja Vladimir Klitshkon kiehumaan kiukusta verbaalisella piikittelyllään, ja britti näyttää jatkavan samalla linjalla myös Valujev-ottelua lähestyttäessä.

- Valujev tunnetaan nimellä The Beast From The East (Peto idästä), ja syy lempinimeen on selvä - hän on iso, ruma, hikinen ja karvainen mies itäblokista, Haye lisäsi.

Kaikkien aikojen suurikokoisinta ammattinyrkkeilyn maailmanmestaria Valujevia (213 cm, 145 kg) ei koskaan ole tyrmätty 16-vuotisen ammattilaisuran aikana.

Haye on puolestaan voittanut 21 ottelua ja hävinnyt yhden.