Denverissä jälleen huipputiimi koossa, mutta mihin se tänä vuonna riittää?

Lähtökohdat kauteen: Broncos lähti edelliskauteen hurjin odotuksin. Runkosarjassa Broncos nappasikin 13 voittoa, häviten 3 ottelua, mutta pudotuspeleissä (Ravens- niminen) seinä tuli heti vastaan.

AFC West 2012

Voitot

Tappiot

Tasa-pelit

Voitto-%

Denver Broncos

13

3

0

81,3%

San Diego Chargers

7

9

0

43,8%

Oakland Raiders

4

12

0

25%

Kansas City Chiefs

2

14

0

12,5%

 

 

 

 

 

 

 

PUDOTUSPELIT 2012: Ravens – Broncos 38-35

Broncosin hyökkäys on todella kuumaa tavaraa. Pelinrakentaja Peyton Manning itsessään nostaa Broncosin hyökkäyksen lähelle sarjan kärkeä, mutta kun kaveriksi on laittaa vielä Wes Welkeria, Demariyus Thomasia ja Eric Deckeria laitahyökkääjiksi alkaa tapahtua isoja. Ainoa kysymys Broncosin hyökkäyksessä on, säilyykö Manning ehjänä läpi kauden? Ja miten Thomas sekä Decker reagoi upean edelliskauden jälkeen Wes Walkerin hankintaan? Broncosin tilanne on edelleen herkullinen, mutta sisäiseen valtataisteluun ei ole varaa.

Kahdesti Super Bowliin Panthersin peräsimessä (ja kahdesti sen hävinnyt) päävalmentaja John Fox jahtaa edelleen kuumeisesti ensimmäistä sormustaan. Materiaali on jälleen riittävä, mutta jotain puuttuu. Saavuttaako Fox koskaan sitä himotuinta?

Hyökkäys: Manningin paluuta huipulle epäiltiin viime vuonna pahan loukkaantumiskierteen vuoksi. Viimeistään tappiollisessa pudotuspelissä Ravensia vastaan myös huomattiin, että Manning oli jättänyt oikeastaan kokonaan pitkät heitot pois peleistään. Näin Ravensin oli helpompi puolustaa Manningin lyhyttä heittopeliä vastaan. Nyt Manningin pitäisi kuitenkin olla fysiikan puolesta täydessä kunnossa.

Yksi viime vuoden kovimmista laitahyökkäyskaksikoista Demariyus Thomasja Eric Decker saavat upean lisän rinnalleen, kun Pro Bowl pelaaja Wes Welker liittyy ryhmään Patriotseista. Welker on lyönyt 1000 jaardin rajan rikki kuudesta viime kaudesta viisi kertaa ottaen samalla joka kausi yli 100 kiinniottoa. Koska vastustajan on pakko keskittyä Welkerin kiinniottamiseen, jää Thomasille ja Deckerille entistä enemmän tilaa. Broncosin laitahyökkääjäosasto on sen verran kovaa tavaraa, että monia vastustajia vastaan Denver tulee olemaan yksinkertaisesti pysäyttämätön. Koska Manningin heittopelaamiseen joudutaan käyttämään suurin osa puolustuksesta, avaa tämä luonnollisesti paljon tilaa myös juoksupelaamiseen. Broncosin keskushyökkäys ei ole laitahyökkääjien tasolla, mutta koska vastustajan on pakko käyttää suurin puolustusarsenaali laitahyökkääjien kiinniottamiseen, saa Broncos paljon helppoja jaardeja myös juosten.

Ainoa kysymysmerkki Broncosin hyökkäyksessä tulee olemaan linjapelaajat. Ykkössentteri Dan Koppenin kausi on ohi, mutta myös ulommat ja sisemmät linjamiehet ovat vasta parantumassa loukkaantumisista. Miten luottolinjamiesten poissaolo vaikuttaa Manningin peliin?

Puolustus: Yksi sarjan parhaista puolustuksista koki tähän kauteen lähdettäessä kolauksen menetettyään Elvis Dumervilin. Uudet varaukset eivät ainakaan vielä näytä tuovan vahvistuksia Broncosiin, joten viime kausien parhaimpiin puolustuksiin kuulunut Denver on tänä vuonna tällä alalla hieman haavoittuvampi. Puolustuksen pää, Von Miller on kuitenkin edelleen mukana. Raivokas Miller johtaa joukkojaan tukimiehen paikalta. Monipuolinen Miller raataa joukkueeseen eteen ja aiheuttaa kaaosta vastustajan hyökkäyksissä. Nyt mies on kuitenkin kuusi ensimmäistä ottelua (yli kolmasosan runkosarjasta) pelikiellossa, joten Denverissä tulee miettiä tarkkaan miten puolustus rakennetaan alkukaudeksi? Linja tukee loistavasti Milleriä, eikä Denveriä vastaan päästä helposti eteenpäin juoksemalla. Heittopuolustus on edelleen Denverissä sarjan eliittiä, vaikka Ravens osoitti viime kaudella tyrmäävästi Broncosin heikkoudet. Baltimoren pelinrakentaja Joe Flacco löysi down toisensa jälkeen tilaa denveriläisten puolustuksesta.

Arvio: Ei suurempia heikkouksia ja QB Manning: voittaa helposti oman divisioonan. Taistelee konferenssin voitosta. Saattaa edetä jopa Super Bowl- otteluun asti, jossa tulee viimeistään takkiin?