Ennen leijonat, nyt vain kotikissat.

Lähtökohdat kauteen: Detroitissa jäi jälleen pudotuspelit haaveeksi. Vaikea NFC pohjoislohko oli liikaa Lionsille ja lopputuloksena oli 4 voittoa, 12 tappiota.

NFC North 2012

Voitot

Tappiot

Tasapelit

Voitto-%

Green Bay Packers

11

5

0

68,8%

Minnesota Vikings

10

6

0

62,5%

Chicago Bears

10

6

0

62,5%

Detroit Lions

4

12

0

25%

 

 

 

 

 

 

PUDOTUSPELIT 2012: Jäi runkosarjaan

Detroitissa tehtiin hyviä hankintoja kauden alla Reggien Bushin ja Glover Quinin muodossa. Myös omat varaukset Ziggy Ansah sekä Darius Slay vaikuttavat lupaavilta. Ongelma kuitenkin on, että myös lohkon muut joukkueet ovat vahvistuneet ja jopa kovemmalla volyymilla kuin Lions. Näin Detroitissa voidaan odottaa taas vaikeaa kautta.

Autokaupungin kasvateilla ei mene lujaa juuri nyt. Jos Detroitin kaupunki haki konkurssia, ei paljon kummemmin mene Lionsillakaan. Huonosti organisoitu ja valmennettu seura vaatisi suuria rakennemuutoksia noustakseen takaisin menestysvuosien tasolle.

Hyökkäys: Hyökkäys Lionsilla on tänä vuonna vahvan oloinen, eikä vähiten keskushyökkääjä Reggie Bushin myötä. Hyökkäyksen koordinaattori, Scott Linehanin johtama peli on kuitenkin tylsää ja käsittämättömän ennalta arvattavaa. Kun yllätyksellisyys puuttuu, on vastustajan helppo pelata avainpelaajat pois. Lionsin hyökkäys ei ole niin hyvä, että se voisi vain tulla aina ja aina samalla kaavalla. Kun leijonalta vie syömähampaat pois, se on vain kotikissa. Pelinrakentaja Matthew Stafford omaa loistavat ominaisuudet pitkiin sekä nopeisiin heittoihin, mutta pelinluvussa (itse pelissä!) Stafford ei pääse lähellekään NFL-tasoa. Potentiaalia on totta kai mutta ei hirmukunnolla, loistavalla heittokädellä, ketteryydellä tai äärimmäisellä nopeudella ole mitään merkitystä, jos juoksee väärään suuntaan tai heittää pallon väärälle miehelle. Laitahyökkääjä Calvin Johnson on poikkeuksellisen lupaava pelaaja ja varmasti Staffordin ykköskohde. Viime kaudella mies rikkoi NFL:n yhden kauden jaardiennätyksen etenemällä 1964 jaardia. Pelinrakentajan on kuitenkin opittava lukemaan puolustusta, muuten Johnson on liian helposti otettavissa kiinni puolustukselta. Staffordin pitää pystymään välillä käyttämään muitakin pelaajiaan ja luomaan Johnsonin kanssa useita eri variaatioita. Tätä silmällä pitäen Reggie Bush on hyökkäyksen tärkein lenkki. Kun laitahyökkäys Calvinin takana on vajavaista, Bush on se mies, joka voi tehdä tilaa ja antaa vaihtoehdon kaksikolle Stafford-Johnson. Jonkun pitäisi kuitenkin tehdä tiloja Bushin juoksupeliin ja kun Lionsin linja ei missään nimessä vakuuta, saa nähdä kuinka Bush pärjää. Saatikka kuinka paljon aikaa on Staffordilla pelata peliään?

Puolustus: Puolustuksesta löytyy suurimmat Detroitin kysymysmerkit. Miten tulokaspelaajat Ziggy Ansah ja Darius Slay selviytyvät ensimmäisestä kaudestaan? Ghanalainen Ansah on todella mielenkiintoinen nimi. Lahjakas linjamies voi nousta vielä todella korkealle tasolle. Jo viime kaudella kaaosta luoneet Ndamukong Suh ja Nick Fairley jatkavat tälläkin kaudella raivokkaalla tyylillään linjassa, mutta mihin asti kamikazemiehet riittää? Heittopuolustus on haavoittuva, eikä puolustukseen löydy todellista johtajaa. Todellinen johtajan puuttuessa puolustus on hieman kuriton, ryntäilevä ja näin todella haavoittuvainen. Isoja aukkoja saattaa jäädä niin läpijuoksuille, kuin heittopeleillekin. Kulmamiehet Lionsilla ovat ohuesti vahvistuneet viime kaudesta, lähinnä Darius Slayn hankinnalla. Takamies Louis Delmas on hyvä pelinlukija ja hoitaa oman alueensa, jos vain pysyy terveenä. Viime kausi meni aivan läskiksi loukkaantumisten johdosta. Detroitin taustat ovat todella ohuet, joten tiukassa sarjassa loukkaantumisiin ei missään nimessä ole varaa.

Arvio: Bush voi nostaa hyökkäyksen tasoa, mutta puolustus vuotaa. Lohko on todella kova, varsinkin kun vastustajat ovat entisestään vahvistuneet. Saattaa napata muutaman voiton, mutta jää divisioonansa viimeiseksi.