Englanti ja Ranska D-lohkon vahvimmat ehdokkaat jatkopeleihin.

Jalkapallon EM-kisojen 2012 viimeisetkin puolivälieräjoukkueet ratkeavat tiistai-iltana, kun Englanti kohtaa Ukrainan ja Ranska Ruotsin. Englannille ja Ranskalle riittää tasapeli jatkopaikan varmistamiseen.

D-lohkon voitto olisi sekä Ranskalle, että Englannille erittäin tärkeä, sillä lohkovoittaja välttäisi puolivälierissä Espanjan kohtaamisen. Lohkovoittaja kohtaa jatkopeleissä C-lohkon kakkosen, Italian, jota voidaan pitää pykälää Espanjaa heikompana, joten uskomme Ranskan ja Englannin painavan täydellä höyryllä. Ukrainalle riittää jatkopaikkaan ainoastaan voitto Englannista ja Ruotsin kisat päättyvät varmuudella tähän otteluun.

Englanti – Ukraina:

Ruotsi-voitto petasi Englannille hyvät asetelmat, sillä tasapeli Ukrainaa vastaan riittää jatkopaikkaan. Joukkue oli ottelussa jo 2-1 tappiolla, mutta Roy Hodgsonin suojatit lisäsivät höyryä tarpeen mukaan ja ottivat lopulta hienon 3-2 voiton länsinaapuristamme. Englanti on siis osoittanut, että myös maalinteko onnistuu vaikka Hodgsonin joukkueet tunnetaankin pääasiassa erittäin puolustavasta pelityylistä. Tänään maalintekovoimaa tulee roppakaupalla lisää kentälle, sillä kaksi ensimmäistä ottelua pelikiellon takia huilannut Wayne Rooney palaa Englannin avauskokoonpanoon. Rooney on tällä hetkellä maailman TOP5-maalintekijä ja joukkueen hyökkäyspeli saa yhden vaihteen lisää Rooneyn mukaantulon myötä.

Ukraina kaatoi kisojen avausottelussaan Ruotsin vaiherikkaan ottelun jälkeen 2-1, mutta toisessa ottelussa joukkue oli vastaantulija Ranskaa vastaan ja patonkimaa nappasi puhtaan 2-0 voiton. Tänään keltasiniset ovat pakkovoiton edessä, mikäli kisojen isäntämaa mielii jatkoon. Ukraina pääsee alkulohkon päätösottelussa nauttimaan varmasti fanaattisesta kotiyleisöstä, joka huolehtii siitä, että Englannin tähdet sekä tuomari eivät pääse ottelussa helpolla. Mikäli joukkue pelaa kisojen parhaan ottelunsa Andriy Shevchenkon johdolla, voi joukkueella olla yllätyssauma Englantia vastaan.

Englanti jäädyttänee Ukrainan hyökkäyspelin heti ensivihellyksestä alkaen ja joukkue panostanee erikoistilanteisiin ja vastaiskuihin. Ranska kaatanee toisessa ottelussa Ruotsin, joten Englanti tarvitsisi omasta ottelusta runsasmaalisen voiton ja Hodgsonin joukkueet tuntien, tätä korttia ei varmasti yritetä käyttää.

Ruotsi – Ranska:

Illan toisessa ottelussa asetelmat ovat selkeämmät, sillä Ruotsi on jo ulkona jatkopeleistä ja Ranskalle riittää tasapeli jatkopaikkaan. Lohkovoittoon Ranska tarvitsee voiton, mikäli Englanti kaataa omassa ottelussaan Ukrainan. Ranska tasasi avausottelussa pisteet Englannin kanssa ja otti sen jälkeen selvän voiton Ukrainasta. Ranskan pelin on ollut hyvin uomissaan läpi turnauksen ja joukkueessa on potentiaalia mennä turnauksessa vaikka päätyyn asti. Kärkimies Karim Benzema on laukonut kahdessa ensimmäisessä ottelussa lähes jokaisesta mahdollisesta paikasta, mutta maali antaa vielä odottaa itseään. Tänään Ruotsia vastaan Real Madrid -kärjellä on hyvä paikka avata turnauksen maalitili.

Ruotsi lähtee otteluun täysin paineettomasti ja onkin mielenkiintoista seurata miten tämä vaikuttaa joukkueen otteisiin. Karvas tappio Englantia vastaan saattaa painaa vielä pelaajien takaraivossa, joten keskittyminen voi olla vajanaista. Ruotsi teki kahdessa ottelussa yhteensä kolme maalia. Ranskaa vastaan sinikeltaiset pelaavat enää kunniasta, joten uskomme joukkueen panostavan hyökkäyspeliin puolustuksenkin kustannuksella.

Molemmilta joukkueilta löytyy runsaasti tulivoimaa ja uskomme verkkojen heiluvan Kiovan Olympiastadionilla tiuhaan tahtiin.