Urheiluveikkaus.com tarjoaa jälleen ennakkopaketin yleisurheilun Timanttiliigan kilpailuun Oslon Bislettille. Annamme näkemyksemme kaikkiin Veikkauksen pelien alaisiin lajeihin.

 

Miesten keihäs: Kotiyleisön suureksi pettymykseksi kansallissankari Andreas Thorkildsen joutuu jättämään kisan väliin, mutta kovatasoinen koitos saataneen aikaiseksi.Ykkössuosikiksi nostamme latvialaisen Vadims Vasilevskisin, joka kiskaisi toissa viikolla kauden kärkitulokseksi 88,22. Haastajina ovat etunenässä tasaisesti heittänyt Tero Pitkämäki ja suomalaisen Ostravassa kukistanut Matthias De Zordo. Myös Petr Frydrychilla on realistiset mahdollisuudet voittoon asti.

Voittaja: Vadims Vasilevskis

Voittotulos: 86,15

 

Miesten maili: Mailerit ottivat yhteen viimeksi vain viisi päivää sitten Eugenessa Yhdysvalloissa. Silloin kärkikolmikon muodostivat kenialaiset Haron Keitany, Silas Kiplagat ja Asbel Kiprop. Kenialaiset tulevat jyräämään tänäänkin voittotaisteluun, mutta nostamme esiin myös Nixon Chepseban, joka pääsee kisaan tuoreilla jaloilla. 1500 metrin kärkitulosta hallussaan pitävällä kenialaisella on loistava mahdollisuus kukistaa matka- ja kilpailurasituksesta kärsivät kilpatoverit.

Voittaja: Nixon Chepseba

Voittoaika: 3.46,30

 

Miesten pituus: Illan pituuskilpailussa voittomahdollisuuksia on peräti neljällä hyppääjällä. Suurimmat suosikit ovat maailmanlistan kärki Ignisious Gaisah ja Timanttiliigan pituuskisaa johtava Greg Rutherford. Myös suomalaisvalmennuksessa viihtyvällä Godfrey Mokoenalla ja Louis Tsatoumalla on mahdollisuudet ykköspaikalle.

Voittaja: Greg Rutherford

Voittotulos: 8,21

 

Miesten korkeus: Korkeuskisasta on tuloss todella kovatasoinen. Ykkössuosikki on Timanttiliigan korkeusmittelöitä dominoinut yhdysvaltalainen Jesse Williams. Kovina haastajina tulevat venäläiset Ivan Ukhov ja Jaroslav Rybakov. Ukhov avasi kautensa Ostravan GP -kisoissa lupaavasti tuloksella 2,32. Rybakov tekee kauden avaussuorituksensa Oslon illassa, mutta luokaltaan hän on ehdottomasti voittaja-ainesta.

Voittaja: Ivan Ukhov

Voittotulos: 2,34

 

Miesten 110m aidat: Satasen aidoissa nähdään kaksintaistelu, jossa vastakkain asettuvat Dwight Thomas ja Aries Merritt. Molemmat nousevat tässä kisassa omaan luokkaansa. Joel Brownilla on nappisuorituksella mahdollisuus haastaa suosikkikaksikko.

Voittaja: Aries Merritt

Voittoaika: 13,21

 

Naisten kolmiloikka: Myös naisten kolmiloikasta esiin nousee kaksi ylivertaista hyppääjää. Timanttiliigassa naisten kolmiloikkatilaston piikkipaikan jakavat Olha Saladukha ja Yargelis Savigne ottavat tänäänkin yhteen. Voiton lipuminen muiden ulottuville olisi melkoinen jymy-yllätys.

Voittaja: Yargelis Savigne

Voittotulos: 14,92

 

Naisten 800m: Naisten 800 metrin kilpailusta on tulossa jännittävä. Mukana on tukku kovia nimiä, jotka urakoivat viisi päivää sitten Eugenessa. Tuolloin voittanut Kenia Sinclair ei ole tänään mukana, jolloin suosikiksemme nousee Pekingin olympiavoittaja Caster Semenya. Ykköshaastajat ovat Janeth Jepkosgei ja Jennifer Meadows.

Voittaja: Caster Semenya

Voittotulos: 1.55,95

 

Naisten 400m aidat: Kovimmat nimet päättivät jättää Oslon kisat väliin, mikä avaa ovet uudelle voittajalle. Zuzana Hejnova juoksi kovassa seurassa hienosti neljänneksi Eugenessa, ja tänään tshekillä on loistava mahdollisuus nousta korkeimmalle korokkeelle. Menestymään tottunut venäläinen Natalya Antyukh avaa kautensa Bislettillä, eikä häntä kannata unohtaa peleistä.

Voittaja: Zuzana Hejnova

Voittoaika: 54,79