Espoon Barona Areenalla väännetään tänään viimeisestä paikasta puolivälieriin. Otteluparin Blues-Lukko voittaja etenee seuraavalle kierrokselle runkosarjavoittaja KalPaa vastaan.

Asetelmat: Kevään 2012 Villi kortti –kierros huipentuu tänään Espoon Bluesin ja Rauman Lukon väliseen ratkaisevaan pudotuspeliotteluun.  Kaksi edellistä kohtaamista olivat vähämaalisia, tasaisia ja päätyivät kotijoukkueen voitonjuhliin. Ennakolta tämänkin ottelun käsikirjoitus on samankaltainen.

Avausottelun ratkaisemiseksi Espoossa tarvittiin jatkoerää, jossa isäntäjoukkue osoittautui paremmaksi loppulukemin 1-0. Toinen kohtaaminen Raumalla ratkesi käytännössä jo ensimmäisessä erässä, Lukon iskettyä voittoon tarvittavat kaksi osumaa ottelun alkuun. 2-0-lopputulos tiesi ratkaisun siirtymistä tiistai-illaksi Espooseen.

Sarja on ollut tähän asti maalivahtien ja kurinalaisen puolustuspelin näytöstä. Mielenkiintoisen sarjasta tekee se, että molempien joukkueiden tolppien välissä seisoo tanskalaismaalivahti. Bluesin Patrick Galbraith ja Lukon Simon Nielsen ovat onnistuneet tehtävässään loistavasti, syrjäyttäen suomalaiskollegat. Sinänsä hieman yllättävää jääkiekkomaalivahtien luvatussa maassa.

Ottelu tulee tänään ratkeamaan tehokkuuteen ja erikoistilannepelaamiseen. Blues oli edellisessä kohtaamisessa hampaaton maalipaikoissa, minkä korjaamiseksi joukkue onkin paiskinut hommia välipäivien aikana.

- Karu fakta on se, että olemme onnistuneet maalinteossa vain kerran. Yhdellä maalilla ei yleensä otteluita voiteta. Olemme käyneet läpi maalintekoon liittyviä asioita ja koittaneet löytää konkreettisia lääkkeitä, Bluesin valmennusportaaseen kuuluva Mikko Saarinen valotti.

- Hyökkäyspelaamiseen on keskityttävä sekä 5 vs. 5 –pelissä että erikoistilanteissa. Muuten peli on kohdillaan ja joukkueessa on hyvä playoffs-tunnelma, Saarinen kertoi.

Kokoonpanot:

Molempien joukkueiden kokoonpanot tuskin kokevat mullistavia muutoksia illan otteluun. Lukolta puuttunevat edelleen Mikko Kuukka, Matt Generous, Lauri Tukonen ja Jussi Pesonen. Blues joutuu tulemaan toimeen ilman pitkäaikaispotilaitaan Petri Koivistoa, Petri Lammassaarta, Jani Hakanpäätä, Tomi Sallista ja Tomi Ståhlhammaria. Tolppien välissä nähtäneen jälleen molemmilla tanskalaisväriä.

Kristallipallo kertoo: Tasaista ja nihkeää on jälleen. Kertoimien puolesta Lukon 1-2 tai 1-3-vierasvoittoon voisi uskoa.

Pelivalinta: Alle 4,5 maalia 1,88 operaattori poistettu ja Lukko 2,95 Veikkaus