[caption id="attachment_3902" align="alignnone" width="640"]Nähdäänkö näitä juhlia torstaina Töölössä?[/caption]

Helsingin Jalkapalloklubi on hallinnut tällä kaudella kotimaista Veikkausliigaa lähes suvereenisti. Tänään joukkue joutuu kuitenkin kovimpaan mahdolliseen testiin, kun Eurooppaliigan karsintaottelussa vieraaksi saapuu saksalainen suurseura, Schalke 04.

Lähtökohdat:

Helsingin Jalkapalloklubilla on todellinen vuori ylitettävänään, mikäli se halajaa Eurooppa Liigan lohkovaiheeseen. Saksalaisiin suurseuroihin kuuluva Schalke 04 on kaikilla mittareilla mitattuna valovuosia kotijoukkuetta edellä, puhuttiinpa sitten pelaajamateriaalista, organisaatiosta tai kannattajakulttuurista.HJK on viimeisin suomalainen seura, joka on pelannut Euroopan seurajoukkuekilpailujen lohkovaiheessa – Mestarien liigaa kaudella 1998-1999. Schalke on kuulunut viime vuosina Euro-turnausten vakiokalustoon pelaten niin Eurooppa Liigan edeltäjää Uefa Cupia kuin Mestarien liigaakin. Viime kaudella joukkue eteni Champions Leaguessa aina välierävaiheeseen asti.Pelillisesti joukkueet ovat täysin päinvastaisissa asetelmissa. HJK:lla sarjakausi on jo selvästi ehtoon puolella, kun taas Schalke avasi Bundesliigakautensa vain kaksi viikkoa sitten. Saksalaisten peli ei varmasti ole vielä piikissään, toisin kuin HJK:n joka on jo löytänyt suorituskykynsä huipulle.Oli miten oli, illan vierasjoukkue lähtee ottelupariin megasuosikin asemassa.  Luokaltaan se on monta kertaa suomalaista kilpaveljeään parempi, eikä HJK pääsisi helpolla edes seuran kolmosjoukkuetta vastaan – se on kylmä fakta.

Kokoonpanot:

Kotijoukkue HJK pääsee otteluun lähes parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Varmuudella poissa on ainoastaan puolustaja Valtteri Moren, jonka kausi on polvivamman myötä ohi. Hakasta siirtynyt Timi Lahti nousee Mathias Lindströmin topparipariksi. Ruotsin Djurgårdenista hankittu Joel Perovuo puolestaan aloittaa vielä vaihdossa. Myös Jari Litmanen on pelikunnossa ja hän aloittaa ottelun vaihtopenkiltä.

Vierailija Schalke ei pääse otteluun yhtä hyvistä asetelmista. Espanjalaistähti Raul ei matkustanut Suomeen ollenkaan ja hänen lisäksi varmoja poissaolijoita ovat Christoph Metzelder, Peer Kluge, Jefferson Fárfan, Jermaine Jones ja Tim Hoogland. Myös tuore hankinta Christian Fuchs on varmuudella pois, sillä itävaltalainen kärsii pelikieltoaan. Schalke-päävalmentaja Ralf Rangnickin mukaan hänen paikkansa kentällä ottaa Atsuto Uchida. Mediassa on viime päivinä huhuttu myös kapteeni Benedikt Höwedesin kärsivän jonkinasteisesta jalkavammasta ja hänen pelaamisensa olisi epävarmaa.

Schalkelta löytyy joukkueestaan kuitenkin laatua myös vaihtopenkin puolelta, joten poissaoloihin vierasjoukkue ei tule kaatumaan.

Muuta:

HJK:n ja Schalken välinen ottelu alkaa illalla kello 19.30 Töölön jalkapallostadionilla. Joukkueiden välinen toinen osaottelu pelataan Gelsenkirchenissä ensi viikon torstaina. Yhteismaalien perusteella ratkaistava voittaja etenee Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen.

Ottelua voi seurata suorana YLE TV2:ssa ja YLE Urheilun nettisivuilta klo 19.20 alkaen.