Italia ja Kroatia taistelevat C-lohkon jatkopaikoista.

C-lohkon toinen ottelukierros alkaa Italian ja Kroatian välisellä ottelulla joka alkaa Poznanin kunnallisstadionilla klo 19.00 Suomen aikaa.

Italia aloitti kisaurakkansa freshillä ilmeellä ja 1-1 tasapeli Espanjaa vastaan antaa Azzureille hyvät asetelmat lohkon jatko-otteluihin. Italia pelasi hyvän ja ehjän ottelun Espanjaa vastaan ja aikaisemmilta vuosilta tuttu huipputiivistä puolustuspeli oli saanut uusia piirteitä ja nyt Italian peli oli näyttävää ja tehokasta myös hyökkäyssuuntaan. Toki Espanja piti palloa ottelussa enemmän, mutta Italia järjesti lukuisia vaarallisia maalipaikkoja läpi ottelun, joten pisteiden tasaus oli oikeutettu.

Italiaa lähtee tänään haastamaan avausottelussaan Irlantia lukemin 3-1 ryöpyttänyt Kroatia. Kroatia oli avausottelussaan hieman onnekas, sillä Irlanti ei ollut puoliaikojen alussa hereillä ja Kroatia pääsi iskemään molempien jaksojen alussa kertaalleen Irlannin nukkuessa. Irlanti yritti lisätä höyryä ottelun toisella puoliajalla, mutta Kroatia pelasi erittäin kypsästi johtoasemassa ja iski vaarallisesti vastaan. Kaikenkaikkiaan Kroatia saa avausottelustaan puhtaat paperit vaikka vastus ei ollut kovin mahdollinen.

Ottelun kulku

Kroatia yrittää varmasti Irlanti-ottelun tapaan panostamaan ottelun alkuun ja joukkue pyrkii varmasti saamaan nopean avausmaalin aikaan. Italia ottanee ottelun alun varman päälle ja pyrkii pitämään kroatialaiset poissa vaarallisilta maalipaikoilta. Ottelun edetessä pallonhallinta siirtynee enemmän ja enemmän Italialle. Italialta löytyy todella paljon tehoja hyökkäyspäästä ja Andrea Pirlo osoitti jo avausottelussaan, että mies on yhä maailman eliittiä, kun puhutaan kärkimiesten ruokkimisesta.

Pelimielessä ottelu on haastava kohde, mutta luotamme tällä kertaa ennakkosuosikki Italiaan, jonka kertoimet ovat kohonneet pitkin päivää. Arvioimme Italian voitolle on n. 44% ja operaattori poistettun, operaattori poistettuin ja operaattori poistettuin tarjoama kerroin 2,40 Italian voitosta kelpaa pelikohteeksi.

Mahdolliset avauskokoonpanot:

Italia:Gianluigi Buffon    Christian Maggio    Giorgio Chiellini    Thiago Motta    Claudio Marchisio    Mario Balotelli    Antonio Cassano    Emanuele Giaccherini    Daniele De Rossi    Leonardo Bonucci    Andrea PirloKroatia:Stipe PletikosaIvan StrinicVedran CorlukaIvan RakiticOgnjen Vukojevic    Nikica JelavicLuka ModricDarijo SrnaGordon Schildenfeld    Mario MandzukicIvan Perisic