Viikonloppuna UFC:ssä kamppaillaan kärpässarjan kuninkuudesta, kun mestari Henry Cejudon haastaa kääpiösarjan mestarin, T.J Dillashawn. 

[C] Henry Cejudo (13-2) vs. T.J Dillashaw (16-3)

Harva uskalsi povata Henry Cejudon voittoa Demetrious Johnsonia vastaan ja ihmekös tuo. Johnson oli dominoinut mielensä mukaan kärpässarjaa jo vuosia ja vyöltä löytyi myös aikaisempi voitto Cejudosta. Viiden erän jälkeen nähtiin kuitenkin tulos, joka muutti molempien ottelijoiden elämät uusiksi. 

Cejudo kruunattiin uudeksi mestariksi ja samalla hän kykeni katkaisemaan UFC:n merkittävimmän voittoputken. Johnson koki ensimmäisen tappion sitten vuoden 2011 ja jätti promootion taakseen One FC:n rahakkaamman tarjouksen takia. Cejudo on nyt kiistaton kuningas omassa painoluokassaan vailla nimirikkaita vastustajia, joten katsottiin parhaaksi lyödä eteen T.J Dillashaw kääpiösarjasta. 

Dillashawlla on edessään mahdollisuus nousta samanaikaisesti kahden painoluokan mestariksi, jos hän peittoaa Cejudon. Kaksikon välillä on aitoa vihaa ja mestaruustaiston ohella kyse on myös puhtaasta välienselvittelystä. Syystä tai toisesta henkilökohtaisuuksiin menevät kohtaamiset tuntuvat olevan Dillashawn leipälaji. Kärpässarjan mestari kävi intensiiviset kaksi ottelua Cody Garbrandtia vastaan ja hän ei ole säästelly sanojaan myöskään Cejudon kanssa. 

Joka tapauksessa Dillashaw astuu häkkiin ensimmäistä kertaa kärpässarjalaisena ja tämä on hyvä pitää mielessä, sillä painonpudotus uuteen sarjaan on aina oma lukunsa. Äärimmäisen teknisenä ja peräti loistavana pystyottelijana tunnettu Dillashaw pystyy pitämään pintansa, mutta ovatko reaktionopeus ja yleinen kunto vastaavalla tasolla myös alemmassa sarjassa? 

Cejudon tuoreet päivitykset sosiaalisessa mediassa antavat ilmi paljon mestarin valmistautumisesta tulevaan otteluun. Äärimmäisen teräksessä kunnossa oleva Cejudo haluaa todistaa, että hajaäänin hankittu voitto Johnsonista ei ollut tuuria ja mestari haluaa valtakautensa jatkuvan pitkään kärpäsarjassa. 

Cejudo vs. Dillashaw -pelivihje

Tilastojen valossa Dillashaw ei ole menestynyt puhtaita painijoita vastaan parhaimmalla mahdollisella tavalla. Viime vuosina kärpässarjassa hän on kohdannut pitkälti pystyotteluun luottavia ottelijoita ja Dillashaw on noussut näistä kahinoista poikkeuksetta voittajaksi. 

Cejudo on kultamitalisti olympialaisista ja tämän paini tulee varmasti nousemaan merkittävään asemaan tulevassa kohtaamisessa. Dillashaw nauttii aggressiivisesta kahakoista, joissa hän pääsee tekniikalla ja volyymilla niskan päälle, mutta Cejudon kanssa hän voi joutua maltillisempaan asemasotaan, jossa mattotaidot ovat eniten tapetilla. 

Dillashaw tarvitsee vastustajalta aloitteita, aggressiivisuutta ja tietynlaista häikäilemättömyyttä, mutta Cejudon tyyli on kaikkea muuta tällaisessa ottelussa. Painonpudotus saattaa myös vaikuttaa erityisesti Dillashawn nopeuteen ja tätä Cejudo tulee paininsa avulla käyttämään hyödykseen. 

Pelivihje: Cejudo suora voitto
Kerroin: 2.75 [operaattori poistettu

Iske operaattori poistettuilla betsi kiinni tästä!