Nyrkkeilymaailma kerääntyy suurien odotuksien kera ruutujen äärelle viikonloppuna, kun Deontay Wilder, sekä Tyson Fury ottavat toisistaan mittaa ja panoksena WBC-liiton raskaansarjan mestaruus. 

Vuoden odotetuin raskaansarjan kohtaaminen on enää muutaman päivän päässä ja asetelmat ovat kirjaimellisesti mitä jännittävimmät. Deontay Wilder kohtaa ensimmäistä kertaa urallaan varteenotettavan samanikäisen vastustajan ja entisen raskaansarjan mestarin. Tyson Fury puolestaan yrittää uudestaan kiivetä vuoren huipulle synkän syöksykierteen jälkeen ja haastaa kukkulan kuninkaan jälleen kerran vieraalla maaperällä. 

[WBC] Deontay "Bronze Bomber" Wilder (40-0, 39 KO) vs. Tyson "The Gypsy King" Fury (27-0, 19 KO) 

Nyrkkeilyn raskassarja eli pitkään Wladimir Klitschkon täydellisessä hallinnassa, kunnes Fury ja Anthony Joshua ajoivat suurnimen lopulta eläkepäiville. Sittemmin painoluokka on ollut kahden britin ja Wilderin maailmanlaajuinen temmellyskenttä. Haastoja ja huuteluita suuntaan, sekä toiseen, mutta viikonloppuna luvassa on vihdoin selkeyttä kärkikolmikon todelliseen hierarkiaan. 

Wilderin asema mestarina on ollut jo pitkään kyseenalainen kannattajien keskuudessa. Vastustajat ovat olleet tyypillisesti todellisia alisuorittajia ja "Bronze Bomber" ei ole koskaan joutunut todelliseen testiin vertaistaan vastaan. 

Mutta ei silti sovi vähätellä niitä asioita, joita Wilder tuo mukanaan kehään. Amerikkalaisen 39 voittoa tyrmäyksellä eivät ole sattumaa. Mestarin voima on todellista ja kiistatta painoluokan tiputtavinta. Wilderin suurimpia etuja on se, että lyönnin ei tarvitse osua puhtaasti tai tarkasti - pelkkä kontakti saattaa riittää. 

Wilderin vähintäänkin omaperäinen tyyli on myös herättänyt paljon keskustelua. Äärimmäisen villisti lentäviä lyöntejä voidaan poikkeuksellisesti kuvailla toden totta heijareiksi. Wilder nojaa hyvin vähän tekniikkaan, kun hän haistaa veren. Satutetut vastustajat tiputetaan aggressiolla ja alkeellisen näköisellä takomisella, mutta kaikkia oppeja vastaan taisteleva tyyli on toistaiseksi kantanut hedelmää. 

Tekniikkaa on toki havaittavissa myös ja Furyn kanssa Wilder tulee nojautumaan taktisempaan nyrkkeilyyn, kuin koskaan aikaisemmin. 

Fury saapuu kehään paremmasta taitotasosta huolimatta altavastaajana. Brittiläisellä on takanaan vähintäänkin vaiherikas taival hyvässä ja pahassa, mutta kahdesti tänä vuonna otellut entinen raskaansarjan mestari ei ole osoittanut heikkouksien merkkejä missään muodossa. 

Yli kaksimetrisen jätin liikkuminen kehässä on edelleen painoluokan parasta. Hän lukee vastustajia erinomaisesti ja sekoittaa rytmiä muuttamalla asentoa vasurista oikeakätiseksi. Tarpeen tullen Fury tykkää otella myös läheltä ja vaaratilanteissa neutralisoi vastustajien hyökkäyksiä sitomalla, sekä käyttämällä kokoaan hyväksi. Brittiläinen tekninen ja tarkka iskijä, joka luottaa tukeviin sarjoihin läheltä, sekä kaukaa. 

Furylle ominaista on otella fiksusti ja välttää ottamasta vastaan iskuja. Tämä heijastuu dominoivissa pistevoitoissa, mutta entinen mestari on myös niittänyt mainetta tyrmääjänä ja erityisesti uransa alkutaipaleella päätyi välillä aggressiivisiin kahakoihin, joista hän selvisi voittajana kesketyksellä. 

Wilder vs. Fury -pelivihje

Paljonko sietää antaa painoarvoa Furyn poissaololle, henkisille ongelmille, rajulle painonpudotukselle ja kahdelle melko helpolle veryttelyä muistuttaville otteluille? Furyn äärellä pyörii kysymyksiä ja epäilyjä tämän todellisesta valmiudesta astua kaiken kokemansa jälkeen nyt jo painoluokan pelottavinta tyrmääjää vastaan. 

Kaikesta huolimatta Fury on kuitenkin päivän päätteeksi uskomattoman taitava nyrkkeilijä, joka pystyy neutralisoimaan Wilderin kaltaisia tyrmääjiä jalkatyöskentelyllä, väistöillä, sitomisella ja tarkalla tekniikalla. Mestarin kokonaisuudesta löytyy liikaa virheitä ja Fury, jos joku, kykenee hyödyntämään vastustajansa puutteellisuudet edukseen. 

Amerikkalaisen ainoat pelastavat tekijät ovat hänen voimansa ja nopeutensa, mutta mikä onkaan niiden todellinen painoarvo vaakakupissa Furyn tasoista ajattelevaa, liikkuvaa, hyvin puolustavaa isokokoista nyrkkeilijää vastaan? 

Pelivihje: Fury suora voitto
Kerroin: 2.50 [operaattori poistettu

Iske operaattori poistettuilla betsi kiinni tästä!