Suomen nyrkkeilyn kärkinimi Robert Helenius palaa heinäkuun harmillisen tyrmäystappion jälkeen kehiin viikonloppuna. Suomalaisen vastustaja on aiheuttanut hupaisia otsikoita, mutta Heleniukselle ei silti ole varaa huonoon suoritukseen. 

Raskassarja on levännyt Suomen nyrkkeilyssä pitkälti yhden miehen harteilla jo pitkään. Vuodesta 2008 asti ammattilaisena otellut Robert Helenius kiinnostaa edelleen lajin ystäviä ja ottelut toden totta raivaavat myös poikkeuksetta aina palstatilaa. Syy lienee se, että tappioista huolimatta "Robbe" palaa takaisin kehiin, olivat olosuhteet mitkä tahansa.

Tappiot Johann Duhaupasia ja Dillian Whytea vastaan olivat luonnollisesti ikäviä takaiskuja, mutta molemmista vastoinkäymisistä Helenius silti nousi takaisin voiton kantaan. Helenius on jälleen kerran samankaltaisen tilanteen edessä. Heinäkuussa Gerald Washingtonin oikea suora lopetti suomalaisen debyytin Yhdysvalloissa kahdeksannessa erässä ja voiton kantaan on päästävä takaisin - hinnalla millä hyvänsä.

Ei siis sovi missään nimessä ihmetellä hetkeä pidempään, että miksi Heleniuksen vastustajaksi on pestattu tällä kertaa Mateus Roberto Osorio. Brasilialaisen saldo antaa ymmärtää, että hänen kohdalla termiä "ammattinyrkkeilijä" sietää käyttää varoen. Tilillä on vain 13 ottelua ammattilaisena ja Osorio on hävinnyt tyrmäyksellä neljästi. 

Kyseessä ei ole haastavin paluuottelu kehiin, mutta niin ei ollut missään nimessä tarkoituskaan. Heleniuksen osalta tehtävänä on saada muutamia eriä vyön alle ja lopulta iskeä tilille yksi voitto lisää, jonka turvin lähteä tulevaa vuotta kohti. Yhdysvallat odottavat, mutta ennen jenkkilää on palattava takaisin voiton kantaan. 

Vedonlyönnin näkökulmasta ottelun ei juurikaan pitäisi tarjota jännitystä tai tiukkoja tilanteita. Osorio on otellut viimeksi vuonna 2017 ja tuolloin hävisi tyrmäyksellä. Brasilialainen on viimeksi voittanut ammattilaiskehissä mittelön vuonna 2016 ja saapuu viikonlopun otteluun kahden ottelun tyrmäystappioputkessa. 

Osorion tyylistä on kerrottava se, että hän tykkää liikkua ja jabitella minkä ehtii. Jalkatyöskentely ja väistöt ovat paikoittain välttävällä tasolla, mutta kaikki muu ontuu ja pahasti. Koukut lähtevät pitkälti minne sattuu ja voimalyönnit eivät tunnu löytävän kohdetta mitenkään. Osorio ei itse osoita vastarintaa, vaan mielummin paineen alla suojaa ja vastaanottaa. Häneen osuu helposti jatkuvista sitomisista huolimatta. Kestävyys ja kunto ovat brassin kohdalla myös kehnossa kunnossa. 

Ottelu: Helenius vs. Osorio

Helenius: Osorio:
1.03operaattori poistettu 12.00operaattori poistettu
1.03operaattori poistettu 12.00operaattori poistettu
1.03mrgreen 12.00mrgreen
1.03redbet 12.00redbet

Helenius saa eittämättä täysin itse päättää miten mittelössä ottelee ja kuinka sen päättää. Jo kertaalleen uransa lopettanut Osorio ei tule aiheuttamaan yhden ainuttakaa ongelmaa entiselle Euroopan raskassarjan mestarille, joten on suoranainen ihme, jos ottelu ei pääty "Nordic Nightmaren" tyrmäysvoittoon ennen täyttä aikaa. 

Voittaja: Robert Helenius keskeytyksellä


Väliottelu, lämmittely, verryttely - tätä voi luonnehtia moneksi, mutta varmaa on Heleniuksen voitto. Rahansa voi kukin sijoittaa huoletta , jos vain mielii. Osorio lentää paikalle työtehtävään, joka tulee kestävään maksimissaan noin kymmenisen minuuttia.

LYÖ VETOA operaattori poistettuILLÄ